НВ-ВМХ, част 83

  • 37 935
  • 733
# 30
Вери, взех сурова какова маса, защото четох, че полезните свойства на какаото сериозно намаляват при термична обработка Laughing Вкусът ми е странен, че е хем горчив, хем и още нещо...
Лилава коса,
Скрит текст:
Пробвай тези свещички.
Прати някого да ти вземе  и бързо се оправяй! Hug
Виж целия пост
# 31
Лилава коса, точно днес Инес има статия в блога на тема как да се храним по време на летен вирус, но не мога да я пусна тук, защото форума я възприема като спам. Бързо оздравяване!
Виж целия пост
# 32
Косичке, вьзможно е да е някакьв вирус това, или реакция кьм някаква храна ( яла ли си нещо по-необичайно вчера?).
Пий повече течности и ако е вьможно, добавяй по малко сол в тях.
Ако пращаш някой до аптека, може да потьрсиш натриев цитрат ( има го на ампули и сироп).
Виж целия пост
# 33
Много ви благодаря за предложенията. Ще видя статията на Инес, иначе вчера не съм яла нищо необичайно. Излизах едва вечерта за 1 час да разходя кучето, как съм го пипнала тоя вирус не знам.
Виж целия пост
# 34
Не си го пипнала вчера, а по-рано Wink
Виж целия пост
# 35
...Имам един спешен въпрос...

Сигурно е вирус - аз бях така миналата седмица. Пих прополис и пробиотик, мина ми за два дни. Оправяй се!  Hug
Виж целия пост
# 36
Записвам се в темата с огромна благодарност,благодаря на всички винаги ви чета с интерес
Виж целия пост
# 37
Една статия ми се появи във ФБ - за това, че апетитът се определя не от гените, а от нивото на кръвната захар: http://www.abc.net.au/science/articles/2014/07/30/4056499.htm При по-ниска кръвна захар апетитът се повишава. А както ние вече знаем, причината за ниската кръвна захар често е повишен инсулин заради високовъглехидратно хранене.
Виж целия пост
# 38
Малко късно, но да си кажа и аз за кейла. Отглеждам от тази година в градината заедно с една рукола. Имам тоскански нещо неро ди тоскана му беше сорта и къдрав кейл. На нашите климатични условия ( във Варна) си се развива нормално. За вкуса не ми хареса нито на смути, нито задушен ( с мас и чери доматчета) нито на чипс - горчеше нещо чипса. Четох че зимата издържал и даже като замръзнел му се подобрявал вкуса ( та или ще чакам зимата или ще бухня нялколо листа във фризера за проба. Simple Smile . Манголдът е къде къде по крехък и благороден като вкус обаче ...
Виж целия пост
# 39
Здрасти и от мен и благодаря за темата!При мен нищо ново,нито отслабвам,нито качвам,но си хапвам плодове.Реших,че след като не свалям без тях няма смисъл да се лишавам.Единствената промяна,която забелязвам е избледняването на едни пигментни петна,които ми се появиха в началото на годината около очите.Не съм ги третирала по никакъв начин,но започнаха да си избледняват сами.А доколкото знам те се появяват при хормонални проблеми.
Виж целия пост
# 40
Жижи, наистина, щом си забелязала, че не ти пречат плодовете, не е необходимо да ги изключваш. Това е най-важното - да се наблюдаваме и да разберем какви индивидуални адаптации са необходими конкретно за нашия организъм и цели.
Виж целия пост
# 41
С вас съм.
Виж целия пост
# 42
Включвам се в темата, защото ми е много интересна и полезна.

Честно казано не съм голям почитател на разни "зелении", които сте разисквали по-горе. Сякаш предпочитам по-традиционни за нашите ширини зеленчуци.

Любимо през летните месеци ми е имамбаялдъ и е чудесно за гарнитура на нещо месно.
Виж целия пост
# 43
Да кажа за кейла: чувала съм, че в Германия го оставят да замръзне на полето и чак тогава го прибират - не знам дали това има нещо общо с вкуса...  newsm78
Виж целия пост
# 44
Лилава_коса и аз изкарах нещо такова - страшно разхлабен стомах, ужасно гадене, не можех да стоя на краката си. Оправих се с активен въглен и аспирин. Едвам стигнах до аптеката. За около 36 часа бях на крака. Лошото е, че паднах, причерня ми пред очите - у дома и си навехнах доста зле едната длан. Та още се оправям от последиците.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия