Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 156 945
  • 777
# 735
Благодаря за бързите отговори, ще я облека ввъв вторник, но ще я държа в едната стая, която не отоплява ме,  те сега го дават доста студено, така че се надявам да няма проблем ☺
Виж целия пост
# 736
Здравейте Simple Smile

Имам един "левашки" въпрос, но се надявам някой все пак да ми отговори:
Фигурките, които се правят от захарно тесто примесено с нишесте стават ли за ядене? Въпроса ми е заради суровото нишесте най-вече, тъй като искам да направя торта, която да става за ядене от деца. И какво нишесте се използва - пшенично, царевично, някъде прочетох за картофено? Или няма значение?
Виж целия пост
# 737
ползва се натурално нишесте, без аромати, няма значение царевично или пшенично.
А какво имаш предвид с премесено с нишесте? аз ползвам нишесте само като разточвам или ползвам молд, но количеството е много малко и няма проблем после за ядене. Като правя фигурки не ми е било необходимо да слагам нишесте? Ти с каква цел ще премесваш фондана с нишесте?
Виж целия пост
# 738
Малко лаишки въпрос, но мога ли да оцветя бял фонда с какао?
Виж целия пост
# 739
не
Виж целия пост
# 740
Ами опитвам се да измисля някакво по-здравословно тесто за фигурки, което да може да се яде от малки деца. До сега правех с шоколадовото тесто на Ванчето, но децата са малки за толкова шоколад, а и там има захар, глюкоза...
Това, което ми се върти в главата е някаква вариация на бадемов марципан, но искам да избегна пудрата захар и белтъка, което ще рече смес от смлени бадеми (не знам от къде да си намеря бадемово брашно), мед и още нещо за втвърдяване, което обмислям дали може да е нишесте... Другото което обмислям е да използвам агар-агар като втвърдяващ елемент, но пък не съм доизмислила останалите съставки, така че да имам време да оформя фигурките преди да стегне, което ми казаха, че ставало страшно бързо...
Виж целия пост
# 741
а мислиш ли че със смлени бадеми ще успееш да докараш гладка маса? и щом са малки и ядките не съм сигурна че са съвсем добра идея, те нали са алергени?
Това за което аз се сещам е масло и смлени обикновенни бисквити,предполагам няма да правиш някакви кой знае колко сложни фигурки или пък не съм права ?
Виж целия пост
# 742
иначе бадемово брашно има в биомагазините, но е скъпичко
Виж целия пост
# 743
Още не знам какви фигурки ще правя. Бадемите ми идват като идея заради бадемовия марципан, който се използва за фигурки... само че суровия белтък и пудрата захар не ме устройват като вариант. Бисквити също не са вариант - все още не даваме и не стимулирам даването на сладки неща от магазина. Трябва аз да ги правя, а това ще ми отнеме доста време... Детето не е толкова малко за ядки, тя си хапва сурови такива без проблем. Намерих си брашно, така че поне проблема с гладкоста на тестото ще отпадне, защото честно казано ако трябваше да ги меля на блендера, ме съмняваше дали ще стане достатъчно финно за фигурки...
Виж целия пост
# 744
краставичка, проблемът с меленето е, че става паста Simple Smile
къде откри бадемово брашно? аз все търся за френски макарони. голям зор.
Виж целия пост
# 745
Елч, аз съм купувала от тук:

Виж целия пост
# 746
ей, много мерси! като приключа с диетата ще врътна едни, за да отпразнувам Simple Smile))))
Виж целия пост
# 747
аз съм купувала от лидл
Виж целия пост
# 748
В Метро има два вида бадемово брашно. Едното е при брашната и е много финно, точно като брашно. Другото е при зеленчуците/плодовете и ядките и е малко по-едро като финно смлени ядки.
Виж целия пост
# 749
Намерих в един био-магазин, но ние живеем в Бургас, едва ли ще ти свърши работа Simple Smile Иначе ми казаха за Лидл и Метро, но с дете и бебе нямам време да ходя до там сега да търся, а тортата ми трябва за понеделник...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия