Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 136

  • 156 955
  • 777
# 750
Малко лаишки въпрос, но мога ли да оцветя бял фонда с какао?
Можеш.Но не става наситено кафяво.
Виж целия пост
# 751
абе за лидл и друг път съм чела, но в 2 различни лидъла питах и ме гледаха като изкопаемо, нямало такова чудо при тях
Виж целия пост
# 752
Момичета, отдавна не съм правила торти и не съм влизала при вас, но сега ми се налага да направя една торта за рождения ден на малката и понеже имам едни фондани, които вече ми се застояха, та искам да ги употребя, съм решила да ги смеся и да покрия тортата с тях. Дали ще стане и как се казваше тая техника ... ако се сетя ще потърся клипчета да видя как се правеше /струва ми се, че съм виждала Бъди да прави такъв фондан и такава глазура  newsm78/
Виж целия пост
# 753
Момичета, спешно имам нужда от помощ. Сина ми на 5ти има рожден ден и се захващам с подготовката от сега, че имам много работи за правене.
Питането ми е, ако днес направя блатовете как да ги съхраня до 4ти, когато ще сглобявам тортата?
Виж целия пост
# 754
До 4-ти ще издържат и в хладилника, увий ги във фолио и ги сложи в хладилника. Ако пък искаш можеш и да ги замразиш. Аз съм замразявала шоколадовите блатове на Ирина Купенска, след размразяването не можах да ги употребя веднага и останаха 10-тина дена в хладилника ... еми, нищо им нямаше Simple Smile

Някой ще може ли да ми помогне за смесването на фонданите  Praynig
Виж целия пост
# 755
Момичета, отдавна не съм правила торти и не съм влизала при вас, но сега ми се налага да направя една торта за рождения ден на малката и понеже имам едни фондани, които вече ми се застояха, та искам да ги употребя, съм решила да ги смеся и да покрия тортата с тях. Дали ще стане и как се казваше тая техника ... ако се сетя ще потърся клипчета да видя как се правеше /струва ми се, че съм виждала Бъди да прави такъв фондан и такава глазура  newsm78/

Нарича се тай-дай (tie-dye). Ето един пример как се прави.
Виж целия пост
# 756
Джей Ди, мноооого благодаря  bouquet
Виж целия пост
# 757
Пак аз  Embarassed Остана ми маслен крем от предната торта, която правих преди няколко дни. Как да го докарам до вид, годен за измазване на сегашната торта  newsm78 Цял ден стои извън хладилника, но си е твърд като кокал  Tired
Виж целия пост
# 758
Пак аз  Embarassed Остана ми маслен крем от предната торта, която правих преди няколко дни. Как да го докарам до вид, годен за измазване на сегашната торта  newsm78 Цял ден стои извън хладилника, но си е твърд като кокал  Tired

Пусни го за 10 сек в микровълновата и после с миксера докато стане на крем лесен за размазване. Внимавай да не го стопиш!
Виж целия пост
# 759
Благодаря , получи се Peace
Виж целия пост
# 760
Някой може ли да ме ориентира за покриване на средно торта на един етаж дали ще стигне 250 гр?
В един сайт гледам един фондан-Sweet art-работили ли сте с такъв?
Виж целия пост
# 761
Понеже съм инат, трябваше да разсипя килограми шоколад и тогава да попитам, какъв е проблема.  #Cussing out
Опитвам се да направя фигурки от шоколад, но не става и това е. Веднъж разтопен шоколада май не става за нищо. Пробвах да топя в МВ, на водна баня и резултата е все същия. Консистенцията е добра, като го разтопя, оформям лесно фигурките, но не мога да ги сглобя. Само при докосване се разтичат, въпреки че преди това са охладени до твърдост. Къде греша? Какъв шоколад ползвате и има ли нещо, което да го втвърдява? Не добавям нищо, към шоколада при топене.
Виж целия пост
# 762
Понеже съм инат, трябваше да разсипя килограми шоколад и тогава да попитам, какъв е проблема.  #Cussing out
Опитвам се да направя фигурки от шоколад, но не става и това е. Веднъж разтопен шоколада май не става за нищо. Пробвах да топя в МВ, на водна баня и резултата е все същия. Консистенцията е добра, като го разтопя, оформям лесно фигурките, но не мога да ги сглобя. Само при докосване се разтичат, въпреки че преди това са охладени до твърдост. Къде греша? Какъв шоколад ползвате и има ли нещо, което да го втвърдява? Не добавям нищо, към шоколада при топене.
   Пробвай с черен шоколад с високо съдържание на какао, над 70 процента. Аз не мога да зацепя какви фигурки говориш, в молд ли го изливаш, но ако с такъв шоколад не стане, незнам Simple Smile

budiko аз лично не мога да покрия торта с 250гр., то и с 500 понякога би ме затруднило, зависи все пак от големината на тортата. Винаги правя поне килограм, остава ми, но е много по-лесно.
Виж целия пост
# 763
Miss Fine, благодаря! Пробвах и с черен... Рисувах пеперуди и цветя върху паус хартия. Получават се добре, но се топят при допир и на стайна температура. Пробвах да направя и чашки с помощта на балони, но едно че балона изобщо не се отлепи и второ пак се разкашка, като пробвах с ръце.  newsm78
Виж целия пост
# 764
Miss Fine, благодаря! Пробвах и с черен... Рисувах пеперуди и цветя върху паус хартия. Получават се добре, но се топят при допир и на стайна температура. Пробвах да направя и чашки с помощта на балони, но едно че балона изобщо не се отлепи и второ пак се разкашка, като пробвах с ръце.  newsm78

  Провери съдържанието на какао да е над 70 процента. Защото понякога пише, черен шоколад, но то си е тип ковертюр и изобщо не стяга, нищо, че е черен. И като ги направиш ги слагаш в хладилника, но това сигурно го правиш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия