Коледа 2014 - тема 1

  • 125 234
  • 738
# 705
Джемма
  bouquet
Виж целия пост
# 706
Как бе Джема аз вчера като го правих имаше в рецептата сока на 1 лимон и кора.Е поне съм го направила правилно

То аз на няколко места съм я давала тая рецепта, може някъде и да съм писала, някъде съм пропуснала явно. Embarassed
Виж целия пост
# 707
Момичета предложете ми рецепта за сладки с мас.
За мен любими са сладки , които се правят с приставка на машинката за месо: 1-2 яйца(зависи от големината), 1ч.ч.св. мас, 1.ч.ч кисело мляко с 1 ч.л. сода бикарбонат, 2 ванилии, кора от лимон и брашно колкото поеме.
Виж целия пост
# 708
Благодаря за съветите за марциана и глазурата.
  Също снощи замесих и една доза тесто за линцерови сладки, днес ги изпекох добре станаха , ноявно нещо съм объркала , много ми се ронеше тестото. Много трудно ги точих и изрязвах , постоянно се разпадаха. Дали брашното не им е дошло в повече , чемай малко повече от указаното сложих.
 

GreenP, по коя рецепта си ги правила?

Ако е по моята се съмнявам да се ронят. В съотношението брашно масло , брашното не е много. Точно обратното е. Оставям тестото да се постегне в хладилника, вадя част от него и разточвам между два листа свежо фолио.
Ето ти и рецептата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=623232.msg … 92889#msg20392889
Виж целия пост
# 709
Щом си решила да правиш Дрезденския щолен, то трябва да си видяла и обясненията на Джема стъпка по стъпка. Точно там е обяснено как се оформя. Не се реже! http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=176696.msg … 543775#msg3543775
Понеже тук http://djemmasvetlana.blogspot.com/2010/01/blog-post_4148.html  пише, че се реже с остър нож не по средата, а по в страни така, че тестото да се раздели на една трета и две трети и за това питам. Но ще го направя така както е дадено в обясненията на Джема стъпка по стъпка, мерси.
Виж целия пост
# 710
Има ли някаква глазура за меденки без белтък
Виж целия пост
# 711
Този вариант не съм го чела. Simple Smile Успех, да се похвалиш после! Peace
Виж целия пост
# 712
Има ли някаква глазура за меденки без белтък

бяла ледена глазура
Виж целия пост
# 713
Има ли някаква глазура за меденки без белтък

бяла ледена глазура

Как се прави бяла ледена глазура ?
Виж целия пост
# 714
Здравейте! Смятам дя правя капучиновите звезди на Габи и във връзка с това имам въпроси: ако ги направя днес или утре ще издържат ли до Коледа? В старата теми пише "издържат около месец, не е нужно да се правят по-рано", но ако може някой отново да ми потвърди. Някак си не ми се вярва, че марципана няма да промени вкуса си, пък били те съхранявани правилно. Може да бъркам.
В рецептата пише, че между бисквитката и марципана се слепва с глазура. Мога ли да пропусна тази част? Ще се слепят ли без подобна спойка? Благодаря!
Виж целия пост
# 715
Има ли някаква глазура за меденки без белтък

бяла ледена глазура

Как се прави бяла ледена глазура ?

https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D1%8F%D0%BB%D0%B0+%D0%BB%D … NvUBObc8gep04D4BA
Виж целия пост
# 716
Направих джинджифиловите сладки на г-жа Уийвър от първия пост на темата, станаха страхотни, много вкусни.
Ето снимка

Скрит текст:
Виж целия пост
# 717
Замесих щолен. След работа и със суха мая на д-р Йоткер, но бързо втаса маята, сега втасва тестото. Надявам се преди да е дошло време за лягане да съм готова. Peace
Виж целия пост
# 718
В рецептата пише, че между бисквитката и марципана се слепва с глазура. Мога ли да пропусна тази част? Ще се слепят ли без подобна спойка? Благодаря!
Аз не използвам нищо за слепването и не съм имала проблем.
Виж целия пост
# 719
Замесих щолен. След работа и със суха мая на д-р Йоткер, но бързо втаса маята, сега втасва тестото. Надявам се преди да е дошло време за лягане да съм готова. Peace

3 пакетчета ли ползва?

Аз мисля да си купя прясна, но ако не успея, да си знам (че миналата година обиколих в ранни зори квартала за прясна мая  ooooh! ).

Mия, много хубави изглеждат, изкуши ме.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия