Рецепти за кисели краставички с аспирин /без варене/, моля....

  • 34 721
  • 24
# 15
Момичета, а случайно да знаете тези рецепти дали стават в пластмасовите бидончета и на каква температура да се съхраняват? мерси предварително
Виж целия пост
# 16
Никога не съм правила кисели краставички без варене! Следя темата с интерес и ще се опитам да направя нещо и аз Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Нормално ли е капачката на краставичките да е надута?
Виж целия пост
# 18
Аз от три години правя кисели краставички, тиквички, чушки... по следния начин.
На компотен или винтов буркан:
1 аспирин;
1 с.л. захар;
1 с.л. сол;
8 с.л. оцет;
1 даф. лист /пожелание/;
3-4 зрънца черен пипер;
2-3 зр. бахар /пожелание/
няколко резенчета моркови;
лук на полумесеци;
две- три скилидки чесън;
няколко листенца магданоз, целина, копър/ кой- каквото обича;
за твърдост - синапено семе или листо от хрян /голямо колкото два- три пръста/

За трилитров буркан дозата е по 3.

Нареждам в буркана краставичките отгоре /може и отдолу/ слагам изброените по- горе продукти и приготвям капачките. Заливам с вряща вода, запечатвам и обръщам.
Водата задължително трябва да е вряща! Аз лично запечатвам два буркана и ги обръщам, завирам пак вода, пак запечатвам, обръщам и така... Въртя бурканите 1-2 дни и ги прибирам. До сега проблем съм нямала! ММ ги обожава!
Нормално ли е капачката на краставичките да е надута?
Мисля, че не е нормално, но някой по- компетентен да каже. Ако не си варила бурканите, завари ги за малко и ги обърни.
Виж целия пост
# 19
Това с врящата вода е супер идея - аз съм правила преди години така люти чушлета. не мърдат! Страхотни са.
Виж целия пост
# 20
Кисели краставички без варене

Във всеки буркан първо се слага оцет до долния ръб на буркана.
За буркани от 1 литър-това се равнява на 100 мл оцет.След това се  добавя по:
1 с.л. сол
1 с.л. захар
8-9 зърна черен/шарен пипер
1 щипка синапено семе
1/2 ч.л. сух копър
малко пресен копър
1 щипка семена от копър
по няколко люспи обелен лук

Напълват се бурканите с измитите краставички и се заливат с вряла вода.Веднага се запечатват и се обръщат с капачките надолу.Разклащат се малко,  да се разтворят захарта и солта. След като изстинат се обръщат.Няколко дни се обръщат бурканите. Прибират се  на тъмно и хладно място.
Остават твърди и хрупкави.
Да ви е вкусно!   Simple Smile

Тази рецепта си я копнах от нета, но излезе сполучлива и всяка година си я ползвам. Особено подходяща е , когато нямаш къде да завариш бурканите.
Виж целия пост
# 21
Да попитам - някой дали е правел кисели краставички с обикновена краставица, че ги имаме в излишък и се чудя какво да ги правя ?!? Идеи ?
Виж целия пост
# 22
Яла съм такива. Нарязват се на колелца, пълнят се в буркани и се стерилизират по същия начин, както корнишончетата – със същите подправки.

А тук pep-4o е дала рецепта за бързи туршиени краставици:
http://pep-4o.blogspot.bg/2012/07/blog-post.html
Виж целия пост
# 23
Моите родители са правили. Само че краставиците не ги режат на колелца, а на няколко половинки или четвъртинки (зависи колко е голяма и дебела краставицата). На мен лично не ми харесват такива кисели краставици, предпочитам корнишони. Confused Но като са ми давали някой и друг буркан нашите, съм го оползотворявала предимно за салати.
Виж целия пост
# 24
хубави стават, стига да не са презрели много дългите красатвици. Правила съм ги по същия начин като корнишоните. номерът е във варенето - съвсем малко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия