ГОТВАРСКИ КУРС на Гордън Рамзи - Безплатен

  • 60 383
  • 209
# 195
Искам да попитам каква точно е тази сметана сладкарска ,животинска ?
Виж целия пост
# 196
Искам да попитам каква точно е тази сметана сладкарска ,животинска ?

Сладкарска течна сметана - животинска.
Виж целия пост
# 197
Благодаря много   bouquet
Виж целия пост
# 198
Всъщност сладкарската е сладка, т.е тази, която е растителната. Животинската става и за сладки и за солени ястия, и уж е натурална като продукт. Аз лично обаче не умея да я разбивам на пяна както растителната, не знам и дали изобщо е възможно
Виж целия пост
# 199
Искам да попитам каква точно е тази сметана сладкарска ,животинска ?

В готв.изкуство под "сметана" се разбира единствено течна сметана от краве мляко, с 40% мазнини, без разреждане и добавени сгъстители
В БГ най-близо до нея е тази на Президент с 32% мазнини, но тя е разредена и сгъстена с карагенан
Квасената сметана се нарича крем фреш обикновено - creme fraiche
Такива изгъзици като продаваните в Бг сладкарски сметани от подсладени изкуственяци от хидронизирани растителни масла не се използват в класическата кухня

Течната сметана се разбива чудесно на твърд крем на ръка или с миксер
Не препоръчвам ползването на робот, защото там разбиването става много бързо, може да се изпусне момента на готовност и да почне да става на масло

Аз даже си разбивам малко такава сметана, държа я в буркан в хладилника и си слагам от нея в кафето сутрин
Виж целия пост
# 200
Подкрепям W'A'S'P', че течната животинска сметана се разбива много добре.
При две условия:
- да е пълномаслена (поне 30% масленост)
- да е студена - за по-лесно, аз даже слагам купата и бъркалките на миксера в хладилника за 15 - 20 минути и после се разбива за нула време  Peace.
Лятно време може дори да сложите купата, в която разбивате сметаната, върху купа с лед.
Виж целия пост
# 201
Благодарим за книгата   bouquet
Запис и от утре се почва   chef  bouquet
Виж целия пост
# 202
Можете ли да ми кажете рецептата за пандишпановия сладкиш, мисля че беше в 11 епизод и за ориз с наденица. Благодаря ви предварително   bouquet
Виж целия пост
# 203
Можете ли да ми кажете рецептата за пандишпановия сладкиш, мисля че беше в 11 епизод и за ориз с наденица. Благодаря ви предварително   bouquet

Мисля, че тук можеш да го видиш:
http://vbox7.com/user:elda?srch=%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B4%D1%8A%D … search&page=2

Успех.
Виж целия пост
# 204
Някой бе писал, че ще превежда книгата. Има ли вече превод?
Виж целия пост
# 205
И аз да се включа като фенка. Много ми е любим Гордън Рамзи, но трудно хващам предаването.
Виж целия пост
# 206
Можете ли да ми кажете рецептата за пандишпановия сладкиш, мисля че беше в 11 епизод и за ориз с наденица. Благодаря ви предварително   bouquet

Мисля, че тук можеш да го видиш:
http://vbox7.com/user:elda?srch=%D0%93%D0%BE%D1%80%D0%B4%D1%8A%D … search&page=2

Успех.



Благодаря ти много Simple Smile
Виж целия пост
# 207
  bouquet
Виж целия пост
# 208
Мога да превеждам конкретни рецепти, но цялата книга не бих се наела.

Или може да опитам съдържанието, пък вие си избирайте. Но срокове не спазвам Simple Smile
Виж целия пост
# 209
Здравейте,

Линка с книгата от първа страница не работи, може ли някой да ми прати файла? Който има възможност да ми пише на лични.  Praynig

Благодаря! Rolling Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия