Сладко от дюли без стерилизация

  • 6 640
  • 16
Момичета, направих сладко от дюли. Спитвам го в бурканчета, за да го стерилизирам, но капачките /на винт/ превъртяха  Confused Confused оказа се, че имам здрави капачки на големи буркани /от грах например/ и насипах сладкото в тях, но водата в тенджерата НЕ ги покрива. Правилно ли направих следното:
Горещото сладко го насипах в големите буркани  Embarassed и ги обърнах с капачката надолу? За първи път правя сладко изобщо, с голям мерак го направих и сега ако се развали  Cry Как да разбера, че не е развалено? Вместо 8-9 малки бурканчета имам 4 големи  Embarassed Ужас!
Благодаря ви   bouquet
Виж целия пост
# 1
Допълвам - капачките определено не хлътват, а като ги натисна отгоре си пукат и има място да ги натисна  Tired
Виж целия пост
# 2
Има вариант да се подварят за капачки във фурна. Преди време имаше тема за това тук във форума.

Вариант е да сложиш бурканите легнали в тенджерата и така да вариш 5 мин за капачки. Правила съм го за малки шишета със сироп и системата работи.

Иначе си е класическо - горещо в буркани, завиваш капачките и обръщаш до изстиване на буркана и капачката.
Виж целия пост
# 3
Мислих да ги сложа легнали, но ми се видя странно  newsm78
Виж целия пост
# 4
Ами странно, обаче става и по този начин. Разрови се и за стерилизирането във фурна.
Виж целия пост
# 5
Може ли последен въпрос  Embarassed
Късно ли е да направя стерилизация, след като вече е стояло сладкото половин ден в бурканите?
Виж целия пост
# 6
Не, то има достатъчно захар в него, а и времето не е кой знае колко топло, че да се развали.
Виж целия пост
# 7
Не се притеснявай, нищо му няма. Щом си го сложила горещо в бурканите и си го обърнала надолу, то си е получило вакуума. Аз така правя даже лютеницата, в малки бурканчета, естествено. Ще разбереш, ако е развалено, по подутиге капачки - променя се звука при почукване. Слагай го на хладно и нищо му няма. Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 8
От 4 буркана, 1 е дал фира, довечера го почваме  smile3521
Виж целия пост
# 9
Аз сладката не ги варя (стерилизирам). Наливам горещо сладко в горещ буркан. Завиваме капаците и обръщам надолу. Нямам много опит, но от дюли варя от 2-3 години може би. Та преди като го правех го обръщах докато изстине надолу с капачката, тази година правих 2 сладка със фикса на д-р Йоткер и пишеше, че се обръщат за 5 минути и после наобратно. Пак се вакуумираха. За момента са ОК. Много са вървежни с кисело мляко, та не знам дали ще останат дълго време Simple Smile

Дюлево сладко със мекички, мммм  Simple Smile
Виж целия пост
# 10
Това значи ли, че по този начин мога да направя и лютеница?
Виж целия пост
# 11
Това значи ли, че по този начин мога да направя и лютеница?
Чела съм, че някой слагат така, аз обаче започнах с голям ентусиазъм и след получаване на незадоволително количество продукция, при труд цял ден, реших да не рискувам и ги кипнах. По спомен около 15 минути.
Виж целия пост
# 12
Аха, ясно, как ще ида при кроки /свекървата/ и там ще си направя на огъняяя  smile3521
Виж целия пост
# 13
Наливам горещо сладко в горещ буркан. Завиваме капаците и обръщам надолу.
Докладвам 1 седмица по-късно  Heart Eyes
Няма проблем със сладкото  Peace Постъпих по горепосоченият начин и капачките хлътнаха още същият ден, освен на 1 буркан, който отдавна го няма  Crazy
Мерси за съветите, момичета   bouquet
Виж целия пост
# 14
Поздравления, а аз стигнах само до покупката на продуктите Stop. В събота ще се борим с дюлите, нещо това време все не стига.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия