Червен пипер

  • 13 508
  • 26
Здравейте!   bouquet
Снощи ми се случи много неприятна случка с червен пипер.  Rolling Eyes Слагам да топля яденето - картофена яхния с пилешко месо и след сервиране на масата установявам, че в соса плуват червейчета.  Shocked Добре, че тъкмо изключвах супата, която правех за днес за обяд.  #Crazy След размисъл от какво може да са се появили - днес се сетих да си проверя червения пипер. Имаше ги издайническите дупчици, а след като го изсипах на един вестник и го оставих така около час - се видяха и червейчетата.  Thinking
Аз използвам само купен червен пипер и го съхранявам в кутия за подправки. Не помня кога съм купила и отворила този. Много използвам тази подправка, но не мога да кажа със сигурност кога за последен път съм се заглеждала в кутията.  Rolling Eyes
Та ме интересува - как и къде си съхранявате червения пипер, колко време след отваряне на опаковката е годен, записвате ли си някъде/помните ли кога сте го отворили, има ли начин да се предпази от "червясване" и въобще всякакви полезни съвети по този случай.
Не видях такава или подобна тема, затова предварително се извинявам, ако съм пропуснала. Също и ако темата не е за тук - да бъде преместена.
Виж целия пост
# 1
Темата ти е за тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?board=407 . Peace
Виж целия пост
# 2
Много вероятно червеите да са от молци. Подправката сигурно  не е била добре съхранявана преди  да се опакова.Пресей  през сито  червения пипер и  го затвори  в буркан за подправки или каквото имаш,  важното е да се затвори плътно.
Виж целия пост
# 3
На мен ми се е случвало същото със шарена сол. По принцип на опаковката си пише срока на годност - просто си го запиши някъде на кутията, в която си държиш подправките. А относно съхранението, на мен ми стоят в пликчетата, в които съм ги купила.
Виж целия пост
# 4
Държа го в хладилника.
Няма значение дали е купен. Аз имах червен пипер, лично наше домашно производство, и след престой в шкафа за около половин година се появиха не червейчета, а малки молци.
Скрит текст:
скоро някой се беше оплаквал от червейчета в кубчета бульон
Виж целия пост
# 5
Благодаря!   bouquet Но... не ми казахте нищо по-различно, от това, което съм правила по принцип.  Thinking Само в хладилник не съм го държала, но знам, че домашен се слага там.  newsm78 Вчера си купих нов червен пипер - 100 гр, със срок на годност до 06.2016 год. Със сигурност щях да съм го свършила до тази Нова година, но сега се въздържам с използването му.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 6
Полезен съвет може би нямам. Всъщност не съм имала подобен проблем с червен пипер (случвало ми се с брашна и зърнени и директно ги изхвърлям). Исках само да кажа, че и да го пресееш няма гаранция, че ще се оправи и новите червейчета могат да се появят съвсем скоро, тъй като в пипера може би има не излюпени яйца на бубулечки, а те ще минат през ситото. Може да направиш опит да го дезинфекцираш посредством висока температура или в микровълнова, но не знам дали няма да промени цвета или аромата си.
Червения пипер държа в стъклен буркан на лавицата и съвсем не го ползвам често. Не помня, кога съм го купила, но няма проблем. Просто късмет на партида, която се е улучила да купиш.
Виж целия пост
# 7
Червен пипер съхранявам само в хладилник и не купувам от магазина Peace
Виж целия пост
# 8
Относно пресяването - въобще и не съм си мислела да го правя. Директно го изхвърлих.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 9
Сега прочетох че за да се предпази пиперът от насекоми е добре да се смеси с малко сол.
Виж целия пост
# 10
Аз знам, че се слага скилидка чесън в съда с червен пипер.
Виж целия пост
# 11
Червеният пипер се съхранява в бурканче само и единствено в хладилник.
Изумявам се, че хората не знаят нещо толкова елементарно.
Виж целия пост
# 12
Не съхранявам червен пипер в хладилник  - на сухо и тъмно и прохладно място се съхранява .
 Няма пеперуди - за по -големи количества се натъпква плътно в съда и се посипва с плътен пласт сол и отгоре скилидки необелен чесън.
 Та само и единствено в хладилник може и да не го съхранявате - просто по -малко бурканче или шишенце за по -бързо ползване и удобно / няма да търча все до хладилника като готвя Grinning / Пък и не вярвам всеки да съхранява килограми червен пипер в къщи .
 Пакетче пипер е 50-100г -няма смисъл да стои в хладилника - та то бързо ще се изразходи .
Виж целия пост
# 13
У дома се съхраняват наистина големи количества. Майка ми го произвежда от специален сорт пипер. Голямото количество чушки стои във фризера, колкото за готвене се приготвя пипера в бурканче и в хладилника.
С бабешки методи - натъпкване, сол, чесън и прочие не се занимаваме от години.
Хладилникът ни е в кухнята, на една ръка разстояние, обръщам се, отварям, взимам бурканчето и си го слагам на плота... след като го използвам го връщам....секунди...за разхождане и дума не може да става. По-сухо, по -тъмно и по- прохладно място от хладилника здраве му кажи Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Купувам малки разфасовки и го държа в стъклено бурканче в шкафа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия