БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 920
  • 758
# 15

Ти се обръщаш към потребителка, а аз как навързах нещата не е за разправяне!  ooooh!

Денис пита какво да направи от вафлени кори, и ти пишеш "Tari Tasartir, започвам го.", и аз отивам в гугъл и почвам да търся рецепта и снимки за Tari Tasartir, като мисля, че е нещо с вафлени кори, много вкусно и специално!  Joy
Виж целия пост
# 16

Маме,   bouquet Hug  bouquet Hug  bouquet

Искам специално да благодаря на Наталина за Френския сладкиш с круши и на Labrex, че сподели рецептата

foxysilver, радвам се, че си го направила. Наистина е много хубав, аз дори не мога да предположа, че ще има някой, на когото да не се хареса. Знам, че вкусове разни и,..... все пак.  bouquet

Имам следното питане-в хладилника отлежава една купя карфиол и броколи. Чудя се какво да ги направя.

Да предложа още една ЗАПЕКАНКА С КАРФИОЛ И ГЪБИ и СОЛЕН ПИРОГ С КАРФИОЛ. Мисля, че Мастърчето имаше вкусна карфиолена запеканка (дано не бъркам) но не я откривам. newsm78
Виж целия пост
# 17

Ти се обръщаш към потребителка, а аз как навързах нещата не е за разправяне!  ooooh!

Денис пита какво да направи от вафлени кори, и ти пишеш "Tari Tasartir, започвам го.", и аз отивам в гугъл и почвам да търся рецепта и снимки за Tari Tasartir, като мисля, че е нещо с вафлени кори, много вкусно и специално!  Joy

Хахаха, умрях от смях!
Какво ли ти е излязло от търсенето ...
Виж целия пост
# 18

Ти се обръщаш към потребителка, а аз как навързах нещата не е за разправяне!  ooooh!

Денис пита какво да направи от вафлени кори, и ти пишеш "Tari Tasartir, започвам го.", и аз отивам в гугъл и почвам да търся рецепта и снимки за Tari Tasartir, като мисля, че е нещо с вафлени кори, много вкусно и специално!  Joy
rotfImbo rotfImbo rotfImbo
Е, момичета, задавих се от смях! Аааахаахахха! Ама нали се сещате, че и аз проверих в Гугъл. не се сдържах, разбира се, та сега вече намерих ФБ на Tari Tasartir  Mr. Green
Виж целия пост
# 19
В тенджера под налягане нахут колко време да варя? Благодаря!
зависи от сорта нахут,бях купила един едър,който само с накисване една нощ ставаше да се яде и така,после купих един дребен начукан био,киснах го,варих го в тенджерата под налягане над 2ч. и пак беше дървен,накрая го изхвърлих,така и не се свари...
Виж целия пост
# 20
Ама то щото е бил био сигурно. Нямам им много вяра на тез био неща .
Виж целия пост
# 21

Е, момичета, задавих се от смях! Аааахаахахха! Ама нали се сещате, че и аз проверих в Гугъл. не се сдържах, разбира се, та сега вече намерих ФБ на Tari Tasartir  Mr. Green


Да знаеш, че не е моя, ама хайде стига, че оспамихме темата  Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 22
Мама Цоцоланка, пекох ги по рецептата - 5мин. на 200 с вентилатор и 20-25мин. на 170 с вентилатор ( при Морена пише 5мин. на 220 без вент. и 20-25 на 190 без вент.)
Виж целия пост
# 23
Мерси за темата!   bouquet

Да питам и аз!

Като една аматьорка в слагането на зеле и туршии  Blush.....за първи път тази година сложих за проба.
Та, зелето как го разбирам, че е напълно готово, след като по някое време то си омеква, обаче дали е вече готово за готвене?!?  newsm78 След като стане колко време може да кисне в бидона и как се съхранява по принцип?

Дали ще станат морковчета само с вода и морска сол /повечко/ в буркан само затворени?  newsm78

да повдигна малко поста....ако някой знае, де  Praynig
Виж целия пост
# 24

Ти се обръщаш към потребителка, а аз как навързах нещата не е за разправяне!  ooooh!

Денис пита какво да направи от вафлени кори, и ти пишеш "Tari Tasartir, започвам го.", и аз отивам в гугъл и почвам да търся рецепта и снимки за Tari Tasartir, като мисля, че е нещо с вафлени кори, много вкусно и специално!  Joy

Хахаха, умрях от смях!
Какво ли ти е излязло от търсенето ...

Не помня, ама едно бяха някакви бухти!  Joy
Виж целия пост
# 25
Мерси за темата!   bouquet

Да питам и аз!

Като една аматьорка в слагането на зеле и туршии  Blush.....за първи път тази година сложих за проба.
Та, зелето как го разбирам, че е напълно готово, след като по някое време то си омеква, обаче дали е вече готово за готвене?!?  newsm78 След като стане колко време може да кисне в бидона и как се съхранява по принцип?

Дали ще станат морковчета само с вода и морска сол /повечко/ в буркан само затворени?  newsm78

да повдигна малко поста....ако някой знае, де  Praynig
Моркови слагам в малка кофичка от маслини и държа в хладилника.На вкус слагам оцет, сол и малко захар.В едните сложих скилидки чесън, но не ми хареса вкуса.Моите моркови бяха много едри, затова ги нарязах на кръгчета.След около седмица са готови и поне при нас не се задържат дълго, та не знам колко може да изтраят така.
Виж целия пост
# 26
KokoMira, благодаря ти за отговора!
аз сложих 1 буркан моркови с оцет, захар и сол, обаче след 4-5 се сбъчкаха и омекнаха  Confused Идеи защо?!?!?  newsm78

Отделно сложих 1 буркан залети с вода + морска сол /като за зеле, но по-концентрирано/ и ги разтръсквам през 2 дни. Дали ще стане нещо?!?!
Виж целия пост
# 27
Здравейте,
размразих  мая, само че на стайна температура и сега е много течна. Прибрах я в хладилинка а ми се ще да правя фокача, дали ще се получи или по добре да изхвърля маята?!
Виж целия пост
# 28
Здравейте,
размразих  мая, само че на стайна температура и сега е много течна. Прибрах я в хладилинка а ми се ще да правя фокача, дали ще се получи или по добре да изхвърля маята?!

Ама защо въобще си я размразявала?
Като ползвам жива мая, вадя кубчето от фризера, режа си от него и действам, досега нямам провал  Peace
Сега, в този случай е задължително да я активираш предварително, за да видиш дали е годна.
Виж целия пост
# 29
Активирам предварително - означава да я разтворя в топла водичка, по стандартната процедура.
Ако шупне е добре, нали?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия