БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 974
  • 758
# 45
Бонго, сложих и сирене, и шунка, и кашкавал. Станаха супер, пекох без капаци
Виж целия пост
# 46
Moже ли идея, за десерт или бисквити с лешников тахан...купих един буркан, но не ми допада за директна консумация
Виж целия пост
# 47
за това Бонго често отговаря - слагаш каквото ще го ядеш и печеш/готвиш .
попита за едно , а вършиш съвсем друго.  Laughing  само да не казваш ,че си яла сирене по шопски  Joy
Виж целия пост
# 48
Пепчо, а как запечатваш бидона за киселото зеле?  Embarassed Hug

с капака. Избрали сме си бидони, които се затварят плътно (с един обръч се и стягат отгоре) дори като се наклонят не текат.
Виж целия пост
# 49
Да не ви изпусна Simple Smile. За маята - предпочитах прясната, но на два пъти ми се случва да купувам недобре съхранявана мая и минах на суха (френската). От опит знам, че след размразяване маята не трябва да е течна, но вероятно са я замразявали, размразявали... Имаше почти приличен вид. Усъмних се, ама ... като не стана хлябът, тогава стана ясно, че дрождите са умрели. Трябва да е крехка и по-скоро да се рони, отколкото да е като пластелин. Купувайте си мая само от магазини, където има голям оборот. А суха мая има много видове и само френската харесвам. Другите или са скъпи, или не стават за нищо. Simple Smile
Виж целия пост
# 50
Moже ли идея, за десерт или бисквити с лешников тахан...купих един буркан, но не ми допада за директна консумация

Много вкусни!
http://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%82 … D0%B5%D0%BC%D0%B8
Виж целия пост
# 51

попита за едно , а вършиш съвсем друго.  Laughing  само да не казваш ,че си яла сирене по шопски  Joy[/color]

Признавам, в началото започнах с идея, после реших да изчистя хладилника  Mr. Green
Не беше шопско, ама много хубаво стана  Peace
Пекох без капаци, но пак остана водичка от доматите, сигурно защото бяха от консерва
Виж целия пост
# 52
Аз лично като правя нещо в гюведже винаги пека  първо с капак поне 30 мин. и после махам капака да се запече.  Peace
Виж целия пост
# 53
Аз лично като правя нещо в гюведже винаги пека  първо с капак поне 30 мин. и после махам капака да се запече.  Peace

Ако има картофи вътре - да, но в случая няма какво толкова да му се пече 30 минути  Peace
Виж целия пост
# 54
в микровълнова става за 3-4мин.
Виж целия пост
# 55
в микровълнова става за 3-4мин.

Ааа, Манчев каза никога в микровълнова  Naughty
Виж целия пост
# 56
каза за подгряване,не за приготвяне
Виж целия пост
# 57
Ако няма картофи, пресни домати или лук, пека с капак 10-15 мин. и после махам за запичане. Ако има 30, даже може и повече 45-60 мин с капак и после слагам кашкавал, яйце и запичам.
Виж целия пост
# 58
каза за подгряване,не за приготвяне

Сигурна съм, че беше за приготвяне точно на сирене по шопски , в по- преден епизод, дори го приготви сам  Peace

Онзи ден спомена за претопляне на супи на МВ
Виж целия пост
# 59
 Моля за идея за нещо вкусно с броколи .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия