БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 37 988
  • 758
# 60
Моля за идея за нещо вкусно с броколи .

Любимото ми- запеканка с броколи  Peace
Заваряваш картофите на парчета с малко сол, бланшираш и броколите,  слагаш в тавичка, настъргваш кашкавал, заливаш с бешамел и печеш  Sad
Виж целия пост
# 61
Ще правя за първи път крем супа от гъби с прясно мляко и се чудех трябва ли да сваря предварително млякото преди да го добавя? newsm78
Виж целия пост
# 62

Любимото ми- запеканка с броколи  Peace
Заваряваш картофите на парчета с малко сол, бланшираш и броколите,  слагаш в тавичка, настъргваш кашкавал, заливаш с бешамел и печеш  Sad
[/quote] Благодаря  raja_nikol!   Само броколи без картофи дали е добре и ако сложа настъргано сирене или не е добра идея ?  1 пакет замразени ще е достатъчен ли за 3 порции ? Бешамела с 1л мляко ли да направя?
Последно като правих за един огретен с 0,5л и ми се стори малко.
Виж целия пост
# 63
Ще стане, разбира се.
Аз слагам половин литър, ма щом ти се е сторило малко...сложи повече, аз на око готвя
Виж целия пост
# 64
Ще правя за първи път крем супа от гъби с прясно мляко и се чудех трябва ли да сваря предварително млякото преди да го добавя? newsm78

не
Виж целия пост
# 65
Аз пак за тендерата под налягане Embarassed
1.Яденето не става според дадените минути , варя го поне с 10-15 мин отгоре и тогава е готово , дали ми е много слаб котнона(явно още от страх го намалям доста) и няма достатъчно налягане за да се сварят
2.Как правите супите в тенджерата под налягане , аз си представям , че след като сварите основното , после след като я отворите слагате фидето да се свари малко и слагате застройката.
3.Как сгъстявате яденето , ония ден правих яхния и сложих към всичко 2с.л.брашно после след като отворих капака беше леко сгъстена правилно ли е така.
Виж целия пост
# 66
Една опаковка замразени ли да взема или две ли е дилемата ? Няма да слагам картофи /скоро ядохме "сърдити"  Simple Smile / Може кутийка царевица или просто соло да са си. В една рецепта видях да ги запичат първо оваляни в галета ,мисля да пробвам така и май най -добре само броколи. Та затова 1пъкет замразени ми се струват малко. /То аз съм свикнала да готвя по много/преди сме се събирали летата по 12 и повече хора като сме на село и от там навика  Laughing/   и после изпращам на село .
 Пепчо на мен ми се е случвало дори сварено мляко да ми се пресече и затова го слагам накрая и да е затоплено предварително . Млякото не е било даже в процес на разваляне ,пробвала съм да кипна и му няма нищо ,може би от някоя съставка в супата. Наливам си мляко накрая да не ми се мятат някви парцали пресечени.
Виж целия пост
# 67
Нямам представа какви са опаковките, на нас не ни допада само броколи, затова си ги правя смесени с нещо
Виж целия пост
# 68
Ще правя за първи път крем супа от гъби с прясно мляко и се чудех трябва ли да сваря предварително млякото преди да го добавя? newsm78

не

Благодаря за бързия отговор!  bouquet
Виж целия пост
# 69
Царевица тогава ще сложа.  
 Опаковката е от 450г.
Виж целия пост
# 70
Цитат
Аз пак за тендерата под налягане Embarassed
1.Яденето не става според дадените минути , варя го поне с 10-15 мин отгоре и тогава е готово , дали ми е много слаб котнона(явно още от страх го намалям доста) и няма достатъчно налягане за да се сварят
2.Как правите супите в тенджерата под налягане , аз си представям , че след като сварите основното , после след като я отворите слагате фидето да се свари малко и слагате застройката.
3.Как сгъстявате яденето , ония ден правих яхния и сложих към всичко 2с.л.брашно после след като отворих капака беше леко сгъстена правилно ли е така.
В моето семейство (майка ми) тенджерата под налягане е издигната в култ и почти всичко, което се готви в тенджера е в нея.
1. Може да е от котлона (слаб или ти намаляш много след завирането) може и да е от тенджерата. Различните поддържат различно налягане, някои изпускат повече пара, губят повече вода и готвят по-бавно. Трябва ад си свикнеш с твоята.
2. Сваряват се основните продукти (най-често само месото), отваря се, махат се костите и се нарязва, прибавят се зеленчуци и фиде и се вари вече на отворено (те нямат нужда от налягане, защото се сваряват за 10-тина минути), застройва се обичайно.
3. Сварява се яхнията без сгъстител или с картоф. Сгъстява се след отваряне, с пасиране на картофа или с брашно, разтворено в малко топла вода, оставя се отворено, само да заври, което става практически веднага, защото яденето е горещо.
Виж целия пост
# 71
1. Имам шест готови блата за торта. Търся рецепта за крем, различен от разбита сметана, шоколадов да е.

2. Търся рецепта за дребни сладки които се изрязват с формички.
Виж целия пост
# 72
Моля за идея за нещо вкусно с броколи .

С броколи приготвям най-често:

Зеленчукова супа със сирене Грюер

Виж целия пост
# 73
1. Имам шест готови блата за торта. Търся рецепта за крем, различен от разбита сметана, шоколадов да е.

2. Търся рецепта за дребни сладки които се изрязват с формички.

1. Тортичка:

http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

2. Какви сладки - меденки ако стават, тези са супер:

http://sunshineskitchen.com/100-wedding-cookies/
Виж целия пост
# 74

2. Търся рецепта за дребни сладки които се изрязват с формички.

СЛАДКИ "ЗАСНЕЖЕНИ ЕЛХИЧКИ"

МЛЕЧНИ БИСКВИТКИ

ДЕТСКИ КУРАБИЙКИ, снимката е избягала........

Открих с помощта на гугъл някаква дребна, но голямата съвсем я няма:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия