БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 50 680
  • 741
# 45
Здравейте, може ли да ми препоръчате сметана, която да е без консерванти, да се разбива до твърдо и да не е растителна. Не мога да намеря и това е. Без ограничение в цената. М О Л Я   В И!   bouquet

На Президент например, в Лидл има хубава, така и не съм сигурна каква е, според едни животинска, според други - не, в Била има едни кутийки с кравичка на тях. Но такава без консерванти се съмнявам, че изобщо има, освен домашна. Peace


Само да кажа, че тази в Била или  20% или 22%, аз не успявам да я разбия до споменатото твърдо.
Ако имаш възможност заложи на Президент  Peace, при нас има в Била, на рафта при конд мляко, различните видове захар и кремове разни....Президент не е в хладилната витрина, тази с кравичката е в хладилната.
Виж целия пост
# 46
Здравейте, ще правя бонбони рафаело, а никъде не мога да намеря подсладено конд. мляко. С какво мога да го заменя, евентуално с неподсл. и да добавя захар. Моля за помощ! Благодаря!
Виж целия пост
# 47
Неподсладено със захарен сироп - направи си сироп като за сладко и после го добави към стопленото кондензирано мляко . Просто да знаеш че захарта е почти едно към едно на количеството на млякото. Трябва да стане с гъстотата на течен мед.
 Може да добавиш и директно захар и да сгъстиш така ,но е малко рисковано загаря бързо . Така че със сиропа няма как да не стане или по -бърз вариант 1 към 1 глюкоза и кондензирано мляко.

/ Наскоро си правих сгущьонка точно от непосладено кондензирано мляко и си се получи без варенето от незнам колко си часа и т.н. /
Виж целия пост
# 48
Сисони - подсладено конд мляко има в Била, Кауфланд на 100%, в в Берьозка -клик също има.

Юле, мацката не иска сгущенка...а подсладено мляко, за Рафаело се ползва мляко  Peace
Не бих подсладила конд мляко със глюкоза  Naughty
Би могла да сложиш захар в млякото което имаш, но не знам в какво количество, осен да рискуваш и на вкус  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 49
Благодаря ви Юле и Поли.Ходих в Била,Пикадили,Кауфланд,Лидъл и в кварталните магазинчета, никъде няма, отдавна спрели да получават.Ще пробвам със захар и да сгъстя с варене, пък каквото стане.Само в Берьозка не съм ходила, утре отивам.
Виж целия пост
# 50
Че аз не съм казала да прави сгущенка.
 Ако сложи само захар ще й се втечни млякото и няма да е гъсто като подсладеното кондензирано .
 А  сгущенката има гъстота на туткал по -скоро ,а не на течен мед.
 Поли не ми се обиждай ,но прочети първо какво съм писала ,накрая поясних ,че става и сгущенка.
 Кондензираното подсладено мляко е  кондензирано мляко със захар .- но за да има същата консистенция е нужна малка дехидратация все пак.
Който има бурканче кондензирано мляко да види какво  е процентното съдържание на захар в него.
 Като бях дете в къщи винаги имаше в стъклен буркан /така се продаваше тогава / кондезирано мляко и помня че се оттаяваше имаше като захарен сироп.
  Ако имах възможност на практика бих ви доказала ,че е така.
  Аз нямам възможност да си купя такова и като в близост има неподсладено защо да не си направя сама и не излиза скъпо .
 Нито е трудно . И най -важното в неподсладеното на Пилос няма друга съставка освен мляко / в консервите има растителни мазнини./
Виж целия пост
# 51
 
Здравейте, ще правя бонбони рафаело, а никъде не мога да намеря подсладено конд. мляко. С какво мога да го заменя, евентуално с неподсл. и да добавя захар. Моля за помощ! Благодаря!
Сисони - подсладено конд мляко има в Била, Кауфланд на 100%, в в Берьозка -клик също има.

Юле, мацката не иска сгущенка...а подсладено мляко, за Рафаело се ползва мляко  Peace

Нещо не разбрах, та да хвана края  Wink. Каква е разликата между подсладено кондензирано мляко и сгущенка? Не съм купувала друг продукт, освен неподсладено и подсладено кондензирано мляко. В темата Руска кухня обсъждахме преди време как се прави домашна сгущенка. Става за 9-10 мин., но освен мляко и захар, се добавя масло.
Виж целия пост
# 52
Объркването на поли, е че слага равенство между сгущенка и дулце де лече.  Peace
Виж целия пост
# 53
Както преди години на всички калкулатори казвахме Елка, така и аз на всички подсладени кондензирани млека казвам Сгущенка. По-кратко е и веднага става ясно за какво се говори.  Peace Hug

Седнах да питам за алабаш, но се отплеснах с млякото, любим десерт от детството ми (както и елдата/гречката).
Питането ми е дали сте готвили алабаш и как, евентуално. Имам половин глава, но отвътре е леко куха, т.е. не е много сочна. Не ми се хвърля. На салата нещо ме мързи..., а и не съм сигурна дали ще се получи добре. Ние ядем алабаша обелен на парчета, както моркови, без подправки.
Виж целия пост
# 54
Както преди години на всички калкулатори казвахме Елка, така и аз на всички подсладени кондензирани млека казвам Сгущенка. По-кратко е и веднага става ясно за какво се говори.  Peace Hug

alys, освен подсладената, има и варена сгущенка, продава се в почти същите по големина кутийки но май само в Березките, има и шоколадова, и какаова.  Heart EyesPeace
Алабаша руснаците го готвят, у нас май не съм срещала, но може и някъде да се готви с него. Ако искаш, напиши в гугъл кольраби или рецепты из кольраби, ще ти излязат разни варианти. Peace
Виж целия пост
# 55
Лабрекс, благодаря! Ей сега ще погледна за руски рецепти!
Виж целия пост
# 56
Сгущенка има и неподсладена.  Peace

Сгущенка е кондензирано мляко (сгущенное молоко). От там - варианти много.

Виж целия пост
# 57
Е, да, ама от всички бели видове за мен сгущенка е само кондензираното мляко със захар. Порових се и намерих една статия (първата ми попаднала), където са обяснили видовете и наименованията. Ето линкче http://blogurt.ru/2010/11/sgushonoe-moloko-test-1/comment-page-1/.

Ваня, абсолютно си права. Както писах, това със Сгущенката е точно както Елките.  Peace

Харесах си една запеканка с картофи и алабаш, но ще я готвя по-нататък, че имаме ядене поне за два дни.
Виж целия пост
# 58
Ето рецепта за Сгущенка тук  http://ovkuse.ru/recipes/sgushhenka/
и вижте отдолу как е наречено карамелизираното кондензирано мляко/рецептата отдолу / -Вареная какао-сгущенка «Коровка» / защото дефакто то си е това  - захарта в млякото се е превърнала на карамел -млякото е достатъчно дехидратирано преди това и още повече сгъстено с допълнителното варене и се получава гъста смес - при мен последно като бонбони Карамел Му / от 1 опаковка неподсладено кондензирано мляко и една чаена чаша захар - сложих почти същото количество захар / при по -краткото варене си доби консистенция на подсладеното от кутията / с тази разлика ,че няма добавки в него /и поне на кутията на конд.мляко не пише да има друго освен дехидрат .мляко 7,5%/
 Затова дулсе де лече се нарича сладко от мляко . /На същият принцип е като другите сладка . Дехидратиран продукт -плод и захар -тук е мляко  ./
  Аз  съм един дървен философ и моля да не вземате писаниците ми като нападки или нещо друго  Grinning 

 
 
Виж целия пост
# 59
....
Френската селска си е медовик, дори бях попаднала на същата рецепта в руски източник, запазих линк (ама не записах къде съм го запазила Embarassed), та не мога да го дам. И аз съм правила други руски медовици, но тестото на " френската" като че ли най-много ми допада, харесвам го и за работа, и на вкус. Peace
Обрезките от тестото на френската по рецептата на Кания изчезват вкъщи за норматив. Grinning

Правила съм крема с 50/50 цедено кисело мляко (сама го цедя) и заквасена сметана. Пак става страхотна. Това е единствената торта, която и половинът, и детето ядат. Иначе трябва да правя различни, защото за детето, ако не е шоколадова - не ми говори.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия