МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 58-ма ТЕМА

  • 62 927
  • 722
# 645
щом искаш да правиш тухли за семейството ти никой не може да те спре.  Laughing
Виж целия пост
# 646
Е, това ли заслужих, за толкова години вярна служба.
Виж целия пост
# 647
Бонго Своя хляб споделяш ли го с някой или си го хапваш Сам Grinning
 Да има независима преценка де ,колко е хубав и дали си струва къткането.
 И аз го къткам като имам време -ама не винаги .
 Понякога даже без внимание си е идеален Grinning
Проблема е ,че се пренаситихме и спряхме да ядем хляб май .
 
Виж целия пост
# 648
Под следене на тестото, Бонго едва ли е имал предвид да седиш до машинката 2 часа - и аз си поглеждам към десетата минута на месенето как е, в повечето случаи няма нужда ни от брашно, ни от течност. Просто отварям за секунди капака и полеждам, какво толкова, че чак проблем го направихте. Който няма време да не поглежда!
Вчера примерно слагах продуктите на око, че нямам батерия на везната си- поглеждам, една каша се забъркала, та добавях доста брашно, и стана прекрасен хляб. Уважавам хляба, и труда на хората които са отгледали зърното и не бих си позволила с лека ръка да изхвърля несполучлив хляб и затова му отделям и аз като Бонго нужното внимание.
Виж целия пост
# 649
Снощи се пробвах да направя козунак в машината- замесих и втасах козунака в нея, но изпекох във фурната, защото уж ми "изписука", че трябва да извадя бъркалките ако искам, но да натисна пауза. Натиснах аз, извадих ги, ноо после програмата изчезна. Та, изпекох го във фурната.
Оказа се по - трудна машина за работене от мултикукъра и слоукукъра  Grinning
Следва да направя хляб, а какво ли ще се получи не се знае.
Вие отваряте ли капака по време на работа на машината? Че аз постоянно го отварях и май при втасването  топлината изчезваше по този начин. newsm78
Виж целия пост
# 650
Аз пускам козунака на програмата за тесто и след това го оформям и пека във фурната.

Не съм си вкъщи 24 часа в денонощието, но и аз си следя тестото. Просто пускам хлебопекарната вечер  Simple Smile Не мога с лека ръка да изхвърля хляба или да го пратя на кокошките на баба.
Виж целия пост
# 651
Винаги си следя тестото. Е, има 2-3-5  случая да съм нямала възможност. Не стоя плътно до нея, но като се оформи тестото и при втасването я поглеждам + ако чуя някое странно, инцидентно, нетипично тракане.... като вчера. Ако не бях вкъщи да я "оправя", нямаше да ядем перфектният хляб, който стана. Simple Smile
Виж целия пост
# 652
Здравейте  Hug
ето го и моя първи хляб със силверкреста, пекох на програма 2 за бял хляб, сипах продуктите затворих хлебопекарната и си легнах, еми доволна съм много  Mr. Green

Скрит текст:
Виж целия пост
# 653
Аз пък гледам само ако правя нещо, в което се съмнявам. Иначе изобщо не се занимавам.

Love`s Green Kitchen - да отварям когато искам да погледна или като трябва да добавям нещо.
Виж целия пост
# 654
Здравейте, от вчера съм горд притежател на хлебопекарна Silver Crest. Първия ми опит беше пълен провал. Правих експресен хляб по рецепта от книжката- не втаса, солта по рецепта беше ужасно много. Днес ще пробвам пак, колебая се коя рецепта да направя, за да не се получи пак трагичен резултат Laughing
desivalko_ ти по коя рецепта направи твоя хляб, и на каква степен на изпичане. Получил ти се е чудесен хляба  Simple Smile
Виж целия пост
# 655
Здравейте, от вчера съм горд притежател на хлебопекарна Silver Crest. Първия ми опит беше пълен провал. Правих експресен хляб по рецепта от книжката- не втаса, солта по рецепта беше ужасно много. Днес ще пробвам пак, колебая се коя рецепта да направя, за да не се получи пак трагичен резултат Laughing
desivalko_ ти по коя рецепта направи твоя хляб, и на каква степен на изпичане. Получил ти се е чудесен хляба  Simple Smile
рецептата е за бял класически хляб, на 2ра програма, средно препичане  Grinning
Виж целия пост
# 656
Ами моят съвет е - не ползвай тази програма -не се получава качествен хляб и рецептата не е толкова добра.
  Например програми 1и 2 на степен бърз хляб е по -удачно.
 За мен най -хубав по моите критерии хляб си се замесва и изпича само на програма 8 / за пълнозърнест също съм я ползвала и като реша пак да пробвам друга все нещо не ми харесва./
  Има готова смес за хлебопекарни на Софиямел - скоро я ползвах и става идеален хляб.
Явно новата партида машини пече равномерно.
Виж целия пост
# 657
Аз нямам везна и не ползвам. Научих се да боравя с машинката от тук, от форума, има много полезни съвети и рецепти, но за определени марки, а моята машинка нямаше книжка с рецепти, менюто и е немски и чичко гугъл успешно си го преведох.   Правя всичко "на око". Отварям капака , когато меси все още за да видя дали няма нужда от още брашно или течност, провал за сега нямам. Започне ли да втасва - край на отварянето! А,да, разбира се, че  имам провал , но забравих да сложа мая и извадих един добре изпече кирпич.

Някои  програми, никога не съм ползвала - сандвич хляб, сладък хляб. Кажете рецепти за тях.

Най - използваната почти ежедневно е "Месене и втасване"
Виж целия пост
# 658
и аз се сдобих с хлебопекарната от лидъл, та сега чета рецептите в темата тук форума,
като начинаещ да попитам - при рецепта за козунак пише

"Оставям го да се меси и втасва (ползвам програма ТЕСТО)
След като свърши програмата го изваждам, прибавам настърганата лимонова кора,
оформям го и го слагам на топло още веднъж да втаса.
..."

т.е. два пъти ли се пуска програмата за тесто, или второто втасване е само
изчакване да набухне тестото извън хлебопекарната Thinking
Виж целия пост
# 659
Аз миналата година правих  козунак, само замесих тестото в  пекарната(друга марка), то там няколко пъти си втасваше, после си го извадих, усуках, оплетох, сложих там каквото щях да му слагам оставих го в мн. слаба фурна да се надигне още веднъж много хубаво и после си го изпеках вътре. Изобщо не съм го връщала в машината.
Имаше в темата тогава и  директно в машини печени, не ми харесаха, че са с подсладител.


Ако ще е само лимоновата кора предполагам може и по-рано да я сложиш, преди последното месене, ако искаш да си печеш в машината.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия