БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 874
  • 727
# 15
Бате, видях уникално изглеждаща шунка в другата тема,

Рецептата не е проблем - проблема е в приготвянето, че става чрез уредче - шунковар. Ако нямаш такова, става по-сложно - трябва да си пригодиш една голяма консервна кутия, на която капака да е изрязан изцяло. Да се сложат продуктите вътре в плик за печене, да се сложи капака и върху него някаква голяма тежест. Кутията в тенджера и да се вари на бавен огън поне два часа. Получава се същия резултат, но играчката е голяма. При по-голям интерес, ще продължа ...
Виж целия пост
# 16
labrex  Hug много много благодаря   bouquet
Този плодов сладкиш с хрупкава захарна коричка ми се видя най лесен и  мнооого вкусен ... Довечера като се прибера и запрятам ръкави .... Малините мисля да не ги размразявам докрай , че да не се разкашкат .

Benita 2010, когато ползвам замразени плодове, не ги размразявам, направо ги слагам в печивото. Е, ако са на буца лед или самите те са в лед, трябва да се поразмразят. А сладкишът със захарната коричка хич не е лош, пробвай го! От американски форум е, имам още един американски с ябълки, май по-лесни и бързи сладкиши не са ми попадали, минимум усилия и чудесен резултат. А, и един chocolate crazy cake на Янита имаше популярен преди доста време във форума, и той такъв лесен. Peace

Виж целия пост
# 17
Прясна зелка замръзнала от студа става ли за нещо, или да изхвърлям? Оставих я вчера на терасата и тази сутрин беше на кочан, листата едни премръзнали, прозрачни изобщо не прилича на зеле, камо ли за салата с каквато цел е купена.
Виж целия пост
# 18
Скоро изхвърлих една такава  Confused Виж, киселото зеле става и замръзнало.
Виж целия пост
# 19
Прясна зелка замръзнала от студа става ли за нещо,

За салата няма да стане, но можеш да сготвиш ядене с нея щом е от вчера, но няма да е толкова вкусно ... Преценяй
Пък знаеш ли, може и да не й се е отразило чак толкова?
Виж целия пост
# 20
Прясна зелка замръзнала от студа става ли за нещо,
За салата няма да стане, но можеш да сготвиш ядене с нея щом е от вчера, но няма да е толкова вкусно ... Преценяй
Пък знаеш ли, може и да не й се е отразило чак толкова?


Малко е относително, помня, че свекърът режеше зеле от градината заснежено. Може пък температурите да не са били чак толкова ниски, това не помня. Ето тук малко инфо, всъщност, krater,  опитай го, виж го, ще разбереш дали става за ядене или не, може би само външните листа да са се повредили. Peace
Виж целия пост
# 21
Здравейте Simple Smile Утре предстои да правим на бебка прощъпулник та се разтърсих за рецепта за питки...
Въпросът ми е - как най-хубаво или правилно се пече питка? На загрята/незагрята фурна, градуси и някоя тънкост....?
Виж целия пост
# 22
винаги на загрята,първите 10-15мин.на по-силно,останалите 20-30мин.на по-ниска

в тавичката сложи хартия за печене,за да не залепне,към края проверявай с клечка дали е изпечена...
Виж целия пост
# 23
Здравейте Simple Smile Утре предстои да правим на бебка прощъпулник та се разтърсих за рецепта за питки...
Въпросът ми е - как най-хубаво или правилно се пече питка? На загрята/незагрята фурна, градуси и някоя тънкост....?
Честити ходещи крачета Simple Smile
По принцип се слага в загрята фурна. Съвет от патил - направете питката цяла. Не на парчета. Тази на парчетата не се търкаля. Разпада се  Crazy
Виж целия пост
# 24
Кратер, точно такова зеле сготвих с месо и малко ориз. По-сладко е на вкус и добавих малко зелев сок от киселото зеле. Получи се вкусно.

Виж целия пост
# 25
Благодаря за бързите отговори, момичета... Ще следвам препоръките... newsm51
zvanche..полезен съвет... Мислех да я правя на парчета  Simple Smile
Виж целия пост
# 26
кога ще я правиш,тази вечер ли?
Виж целия пост
# 27
кога ще я правиш,тази вечер ли?

Не, утре ще е Simple Smile Да съчетаем именния ден на ММ и прощъпулника Simple Smile
Виж целия пост
# 28
Мерси Алис , ще опитам зеле с ориз.
Виж целия пост
# 29
Може ли идеи как да сгъстя картофено пюре-получи ми се доста течно ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия