Готово смляното кафе може би губи аромати, не отричам, но след като пробвах какво ли не установих, че ЗА МЕН разликата не е съществена (ако говорим за правилно съхранявано кафе), а що се отнася до другото - аромат може да губи, но едрината му си е все същата, независимо дали се мели на момента или в завод. Даже си мисля, че в завод се мели по-добре. Моята машина няма крема диск, пък си прави кафе, което изглежда като на твоята снимка, даже и със заводски смляно кафе. Как става това не знам
Не виждам смисъл да спорим за неща които са факт, няма как някъде да ви смелят кафе точно като за вашата машина без нито една проба, едрината е критична за екстракцията, готово смляното кафе е компромис и откъм вкусови качества. Може да ми вярвате или не, но дори и зърната кафе когатоо престоят 2 седмици в контейнера се прави корекция в едрината, затова и никога не купувам големи количества прясно изпечено кафе.
Вибрационните помпи вдигат 15-19 бара без проблем, но след тях по-качествените машини имат регулатори за налягане с които работното при екстракция се редуцира до заветните 9 бара. Тук пак е въпрос на предпочитания.
Темата е обширна и мога да пиша с часове, но по скоро идеята е да се знаят някои много прости неща.