Каква кафемашина бихте ми препоръчали?

  • 181 063
  • 869
# 600
Гаджия Класик е точно толкова
Виж целия пост
# 601
С една особеност, че ГК не може да се ползва пълноценно без мелница, те имаш още разходи.
Виж целия пост
# 602
Здравейте.Дайте идея за кафемашина за сам човек.Пия по едно кафе на ден,а събота и неделя по две.Колебая се между BRIEL ES-62A и Nescafe Dolce Gusto.Вие какво бихте ме посъветвали?
Виж целия пост
# 603
Полуавтоматична или автоматична?
Бихте ли препоръчали и от двата варианта?
Виж целия пост
# 604
Ами аз съм леко краен, но ако харесвате еспресо, на автоматична кафемашина не става добре. Полуавтоматична(с ръкохватка)Гаджия 2019+ръчна мелница Харио е най-евтиния работещ вариант за нова машина, която може да ти направи еспресо у дома т.е. това:



При втора ръка вече цената е наполовина и до 600 има и за прилична електрическа кафемелачка.

За сравнение фалшиво еспресо от машина с крема у-во:



и автоматското "еспресо":

Виж целия пост
# 605
Благодаря Ви.
Аз от 9 год. използвам Крупс с ръкохватка. Бях се насочила към автомат, но се отказах.
Използвам това кафе
Ходя да ми го мелят.
Виж целия пост
# 606
от айко-то...
Виж целия пост
# 607
Здравейте.Дайте идея за кафемашина за сам човек.Пия по едно кафе на ден,а събота и неделя по две.Колебая се между BRIEL ES-62A и Nescafe Dolce Gusto.Вие какво бихте ме посъветвали?
Здравей! Преди няколко дни взехме BRIEL само, че модел: https://www.technomarket.bg/kafe-machini/briel-es-74-09097327 беше на промоция на 149лв. Доволни сме, кафето е хубаво!
Виж целия пост
# 608
Ето как се точи кафенцето от една доста стара гаджия Simple Smile



Виж целия пост
# 609
Как се точи зависи от кафето. Аз тествам разни опции и при теста на един смлян Давидофф се оказа, че е толкова ситно смлян, че почти спира потока на кафето - точеше се едва едва. Зависи и от компресията в цедката. Иначе нали всички имат 15 бара.
Виж целия пост
# 610
Не думай да правя кафе с 15 бара, резултата би бил трагедия, виж на 8-9 бара се точи като на снимките по горе.
 С готово смляно кафе става само ако се ползва крема у-во за фейк еспресо, голяма част от ароматите и маслата също са си тръгнали отдавна.
Виж целия пост
# 611
Аз всъщност не знам на колко бара си правя кафето, нямам настройка за това, но знам че всички добри машини са с 15 бара в характеристиките. Възможно е после това налягане да се редуцира, ако доброто кафе иска 8, а разликата да е за резерв за да не се получи спад в края на 30-те секунди. Не съм толкова експерт, но знам със сигурност за параметрите на машините от четене, както и от опит за влиянието на смилането и компресията. Та само исках да кажа, че точенето не е критерий, защото се постига по няколко начина.
Готово смляното кафе може би губи аромати, не отричам, но след като пробвах какво ли не установих, че ЗА МЕН разликата не е съществена (ако говорим за правилно съхранявано кафе), а що се отнася до другото - аромат може да губи, но едрината му си е все същата, независимо дали се мели на момента или в завод. Даже си мисля, че в завод се мели по-добре. Моята машина няма крема диск, пък си прави кафе, което изглежда като на твоята снимка, даже и със заводски смляно кафе. Как става това не знам Grinning

Виж целия пост
# 612
Като сме на тая тема:
Виж целия пост
# 613
Е точно де, той казва, че с крема-диск не е добре работата.



Като сме на тая тема:

Цената не е ниска, тя толкова си струва още повече, че предния ѝ корпус не е иноксов.
Виж целия пост
# 614
Това е ребрандирана Саеко Поемия произведена в Китай.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия