БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 531
  • 737
# 690
тънката част на крак, намираща се след бута - онази, която е основно сухожилия. Готвят се основно задушени и на чорби, защото тогава омекват и са  Mr. Green мозък, като ги ядеш
Виж целия пост
# 691
 Благодаря! Hug
Виж целия пост
# 692
Търся рецепта за Баница на вЕтър, знам, че е видинска, обаче ми трябва нещо оригинално newsm78
Виж целия пост
# 693
Търся рецепта за Баница на вЕтър, знам, че е видинска, обаче ми трябва нещо оригинално newsm78

http://secure.fullcontact.bg/recipes/%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1 … 1%82%D1%8A%D1%80/

И в "Гответе с мен" има рецепта, обаче търсачката нещо ми изневерява...
Виж целия пост
# 694
Момичета, я да ви питам нещо, вчера готвих леща и когато я махнах от котлона и поистина, отгоре се образува нещо като "каймак". И това не става за първи път и само с лещата - и на други супи ми се е получавало това нещо. Иначе на вкус всичко си е наред. Дали не прекалявам с нещо (олио, брашно и т.н.) или пък е нещо свързано със самото приготвяне? newsm78
Виж целия пост
# 695
Момичета, я да ви питам нещо, вчера готвих леща и когато я махнах от котлона и поистина, отгоре се образува нещо като "каймак". И това не става за първи път и само с лещата - и на други супи ми се е получавало това нещо. Иначе на вкус всичко си е наред. Дали не прекалявам с нещо (олио, брашно и т.н.) или пък е нещо свързано със самото приготвяне? newsm78
Където има брашно става така.Захлупвай я.Само при застройки не се захлупва, защото се пресича застройката.
Виж целия пост
# 696
Момичета, я да ви питам нещо, вчера готвих леща и когато я махнах от котлона и поистина, отгоре се образува нещо като "каймак". И това не става за първи път и само с лещата - и на други супи ми се е получавало това нещо. Иначе на вкус всичко си е наред. Дали не прекалявам с нещо (олио, брашно и т.н.) или пък е нещо свързано със самото приготвяне? newsm78
Където има брашно става така.Захлупвай я.Само при застройки не се захлупва, защото се пресича застройката.

Мерси за съвета!
Виж целия пост
# 697
А защо изобщо в лещата има брашно?
Т.е., ако аз давам отговора, той ще е - "прекаляваш с брашното".
Лещата перфектно се сгъстява и без брашно, когато е добре сварена.
Според мен брашното и запръжките са измислени за да се пести от основната съставка на ястието. Пълна безсмислица е да се слага брашно в леща или картофена яхния и т.н. За мен дори е обида и когато съм принудена да ям такова ядене (обикновено в столова) коментара ми е: "аз все пак исках да ям леща, а не брашнена каша".
Виж целия пост
# 698
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45
Виж целия пост
# 699
Здравейте,  само искам да Благодаря на bilqna_69 за рецептата на страхотните мекици   bouquet
НЕ съм по месенето, но тези мекици са Супер.  Като дете се радвам, че станаха чудесни.  Crazy
Виж целия пост
# 700
Здравейте ! Трябва да приготвя за утре за училището на дъщеря ми някакъв френски сладкиш и моля за рецепта за такъв.

Искам да попитам дали еклерите с яйчен крем стават?
Виж целия пост
# 701
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

А мляко може ли да има? Ако да, горещо препоръчва това:

http://aelisaelis.blogspot.com/2010/05/blog-post_2682.html

Даже с вилица обърквам понякога, бързо и лесно. Недостатък - много е малко, но двойната доза спасява положението.
Виж целия пост
# 702

Според мен брашното и запръжките са измислени за да се пести от основната съставка на ястието. Пълна безсмислица е да се слага брашно в леща или картофена яхния и т.н.

въпрос на вкус и гледна точка. Яхниите ми винаги са гъсти от материала (в стил  вилицата стои права), но и винаги слагам по лъжица брашно, размито с малко от соса, защото иначе на мен ми стои  прозрачен, дори в картофената яхния.
Виж целия пост
# 703
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

постен сладкиш http://pep-4o.blogspot.com/2014/03/blog-post_16.html с кафе и брашно от рожков е (можеш какао да сложиш)
постни мъфини от Диани http://trydiani.blogspot.com/2009/04/blog-post_05.html

а тук при Дианка, надолу по страницата има още постни сладкиши http://trydiani.blogspot.com/search/label/%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1% … D0%B8%D1%88%D0%B8
Виж целия пост
# 704
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

stasie, виж рецептата на Рени и още един подобен по тая рецепта.

Здравейте ! Трябва да приготвя за утре за училището на дъщеря ми някакъв френски сладкиш и моля за рецепта за такъв.

Искам да попитам дали еклерите с яйчен крем стават?

Only, погледни и френския сладкиш на Наталина, превъзходен е! Heart Eyes

Още предложения
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия