БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 527
  • 737
# 705
За брашно в леща знам, но много хора слагат картоф, как се прави това  newsm78
Явно идеята отново е сгъстяване
Виж целия пост
# 706
А защо изобщо в лещата има брашно?
Т.е., ако аз давам отговора, той ще е - "прекаляваш с брашното".
Лещата перфектно се сгъстява и без брашно, когато е добре сварена.
Според мен брашното и запръжките са измислени за да се пести от основната съставка на ястието. Пълна безсмислица е да се слага брашно в леща или картофена яхния и т.н. За мен дори е обида и когато съм принудена да ям такова ядене (обикновено в столова) коментара ми е: "аз все пак исках да ям леща, а не брашнена каша".
Hug Дааа! Никога не правя запръжки, така съм отгледана. Мразя, когато ми се налага да ям със запръжки и после направо умирам от кислелини и т.н. На нищичко не слагам брашно Simple Smile
Виж целия пост
# 707
Здравейте!Снощи готвих домати с ориз,но ориза остана недоварен.В къщи го побутнаха и не го ядоха.Как да се поправя-имам и тиквички,та ми се върти една такава идея....Очаквам и вашите предложения.Благодаря!
Виж целия пост
# 708
Цитат
За брашно в леща знам, но много хора слагат картоф, как се прави това  newsm78
Явно идеята отново е сгъстяване
Laughing
Аз пък не мога да си представя леща без картофче. Прави се по същия начин, по който се слага морковчето. Слага се 1 морковче и 1 картофче нарязани на ситно (с големината на лещените зърна) също и задължително ситно нарязан чесън и другите неща се знаят вече.
Виж целия пост
# 709
Здравейте момичета,
да помоля за изпитани рецепти в които да вложа много жълтъци  Mr. Green
мъжът ми яде само белтъците и се напълних, едно чекмедже на фризера вече се запълва, правих кекс и соленки, мисля бисквитена торта с крем от жълтъци  Crazy
Предложения други  Grinning Hug
Виж целия пост
# 710
и аз съм така в нас  Laughing имам една купичка в хладилника със жълтъци и мисля да правя козунак с тях...  Hug тъкмо да потренирам преди Великден Simple Smile да не се излагаме пред свекървата сега .... Sunglasses
Виж целия пост
# 711
Labrex,благодаря. Еклерчета ще са Simple Smile   bouquet
Виж целия пост
# 712
Здравейте момичета,
да помоля за изпитани рецепти в които да вложа много жълтъци  Mr. Green
мъжът ми яде само белтъците и се напълних, едно чекмедже на фризера вече се запълва, правих кекс и соленки, мисля бисквитена торта с крем от жълтъци  Crazy
Предложения други  Grinning Hug
Крем брюле
Виж целия пост
# 713
Моля за изпитана рецепта за тесто за пица и да попитам след като се разточи вече във тавата, преди да се сложат продуктите трябва ли да се чака пак да втаса или втасва един път, разточваме, нареждаме продуктите отгоре и печем веднага?
Виж целия пост
# 714
Моля за изпитана рецепта за тесто за пица и да попитам след като се разточи вече във тавата, преди да се сложат продуктите трябва ли да се чака пак да втаса или втасва един път, разточваме, нареждаме продуктите отгоре и печем веднага?

Напоследък (всъщност от доста време Simple Smile) правя това ЧУДЕСНО ТЕСТО ЗА ПИЦА, харесва ни вкъщи.

Виж и рецептата на sylya - ПИЦА от пицария "ВЕРДИ", също става много добре. Peace
Виж целия пост
# 715
Ще метнете ли изпитана рецепта за солен кекс...Синът ми е ял в детската градина и много му харесал и иска да му направя.
Виж целия пост
# 716
Здравейте,моля ви за рецепта за сочен кекс без яйца.Много ми се е прияло нещо такова,а не мога да открия такава рецепта.Благодаря newsm45

stasie, виж рецептата на Рени и още един подобен по тая рецепта.

Много благодаря за отговорите,още тази вечер ще пробвам рецептата на Рени,а в последствие и останалите.
Много благодаря още веднъж на всички  newsm51
Виж целия пост
# 717
Моля за изпитана рецепта за тесто за пица и да попитам след като се разточи вече във тавата, преди да се сложат продуктите трябва ли да се чака пак да втаса или втасва един път, разточваме, нареждаме продуктите отгоре и печем веднага?

Напоследък (всъщност от доста време Simple Smile) правя това ЧУДЕСНО ТЕСТО ЗА ПИЦА, харесва ни вкъщи.

Виж и рецептата на sylya - ПИЦА от пицария "ВЕРДИ", също става много добре. Peace

Тъкмо щях да ви питам и аз за пиците- снощи в Мастер Шефс имаха за задача пица. Та шефовете се караха, че всички правели доматите на сосове, защо не били пресни? Как практикувате вие след тестото?
Виж целия пост
# 718
Странно питане Simple Smile
Хумус, освен на филийка, крекерче, сухарче и други подобни, как го ядете, с какво?
Виж целия пост
# 719
Цитат
За брашно в леща знам, но много хора слагат картоф, как се прави това  newsm78
Явно идеята отново е сгъстяване
Laughing
Аз пък не мога да си представя леща без картофче. Прави се по същия начин, по който се слага морковчето. Слага се 1 морковче и 1 картофче нарязани на ситно (с големината на лещените зърна) също и задължително ситно нарязан чесън и другите неща се знаят вече.

На мен са ми казвали, че се пуска цял неголям картоф и като се свари, се вади и се намачква с малко от соса на лещата и пак се слага в тенджерата. По този начин се сгъстява и овкусява соса.  Peace

Иначе аз винаги и почти на всичко слагам лъжица брашно или фини овесени ядки за сгъстяване, но не като запръжка. Никога сосът ми не е бистър, а става много вкусен и плътен.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия