КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 564
  • 734
# 690
Имам питане. Ако прибера вечерта готовото тесто в хладилника и на сутринта го опека, дали ще ми се получи? И ако отговорът ви е положителен, след първото или след второто втасване да го прибера в хладилника?
Виж целия пост
# 691
Първото /от две/ втасване да е в хладилника.
Виж целия пост
# 692
Днес омесих 6 козунака и все още нечуствам умора Grinning . За втори път правя козунаци и съм много горда от себе си. Рецептата е от Джема традиционен козунак. Много съм ти благодарна за рецептата сложих и локум с орехи и мед и стана още по-вкусен и сладък.   bouquet
има страхотни конци май не си личи на снимката,мазах ги със захарен сироп.
Този последния го изгорих без да искам,но другите са меки като памук. Имам още три да опека ,но са същата плетка и затова няма да дочакат за снимка
Забравих да кача най-голямият ми помощник и най-важното същество за мен ,моето дете на 1,7г. Даниел


п.п на телефона немога да разбера коя беше иконата за скриване,извинете ме за видеото ако заема повече място
Виж целия пост
# 693
avon0 ,много ме развесели клипчето с Даниел, страхотни умения за тази възраст.Целуни го от мен, много е сладък!Очаквам следващият път и с плетката да се заеме.
Виж целия пост
# 694
 avon0,ааа, ето я тайната на твоите хубави козунаци. Simple Smile Hug
Виж целия пост
# 695
Тази година за втори път ще се пробвам с козуначеното предизвикателство .
Благодаря за рецептите и съветите!
Тази вечер приготвих пробен козунак,но се издъних с втасването и сега със свито сърце чакам да се изпече резултата. ooooh!
Виж целия пост
# 696
Страхотни козунаци.
И аз сега сплетох един, да видим дали ще спя тази вечер или ще трябва да го дебна и да го пека  Laughing
Но нищо, важното е децата и мъжа ми да имат вкусна закуска сутринта.  Peace
Рецептата е на Морена   bouquet - два фитила са с шоколад, иначе е с малко ром, ванилия и лимонови корички. Със захар отгоре не ръся и не слагам ядки заради децата, още са малки.
Миналата година направих и два с бадеми за нас, големите.

Скрит текст:





сега виждам, че датата и часът на снимките са грешни  Crazy току що го сплетох
И забравих да допиша, че отдавна му се каня на козунака със заквасена сметана и пак забравих.  Crazy А имам сметана вкъщи, нищо, следващият ще е такъв.  Peace
Виж целия пост
# 697
Козунак с дулсе де лече и тъмен шоколад направих аз. Само един, да изпробвам пълнежа и много ми хареса  Simple Smile Е, изгорих го, макар да беше през цялото време покрит с фолио, пак изгоря. Фурната след ремонт, вече два пъти изгарям печива, та да видим как ще пека козунаците в четвъртък и в събота.



Козунак с дулсе де лече и тъмен шоколад
Виж целия пост
# 698
И моята е много силна. Всичко тестено вече пека на 150, даже понякога намалявам на 140.
Виж целия пост
# 699
И моята е много силна. Всичко тестено вече пека на 150, даже понякога намалявам на 140.
Досега на 190-200 карах с козунаците, ама май ще минавам на твоите температури, пък дано се получи.
Виж целия пост
# 700
Козунак с дулсе де лече и тъмен шоколад направих аз. Само един, да изпробвам пълнежа и много ми хареса  Simple Smile ................
На вид е чудесен, вдигнал се е достатъчно, е малко го е хванала фурната , но това изобщо не е проблем. Браво!
Сега да те питам за Дулсе де лече-то. Купила съм си един стек с това карамелено мляко , оригинал, Испания. Жестоко е. Правих торта с него и избих рибата направо.  Simple Smile Вчера го гледах и точно си мислих дали да не го пробвам някъде из козунаците, като пънка. Та, как го постави Лече-то, на дебел слой или на тънък и нали знаеш , че то е много сладко и как му дойде и шоколада.. не стана ли много сладко?? Колко ти отива за едно руло, половин буркан или по-малко, да зная как да процедирам с него. Не е ли по-добре за да не се разтече вместо шоколад да му се сложат някакви ядки например...хм.. newsm78
Отивам да записвам рецептата, точка по точка.  Simple Smile
пп Дулсе де Лече има в Метро при щанда с Нутелата. Цената е около 6 лв. за разлика от Пикадили, където беше 10 лв. Има разлика.
Виж целия пост
# 701
2 ч.л. пълни на всеки фитил, намазвам на разточено тесто. Отгоре ръся накълцан черен шоколад.  Не посмях да сложа повече дулсе де лече, за да не ям после тухла вместо козунак  Laughing Мисля че има опасност ако се прекали с карамела да остане глетав  (така ли се казва) козунакът, но това са само предположения.
Вътре си стана страхотен, просто външната кора се вижда, че отвсякъде е препечена.
Ако харесваш ядки в козунака, защо пък да не сложиш. На мен ми харесва така съчетано с шоколада.
В сместа за тестото, на 400 брашно съм сложила 100 г захар - дойде ми точно на вкус с шоколада и карамела. Не е прекалено сладко, не е и като да има нужда от сладко.

Моето дулсе си го направих аз. Купих си консерва подсладено кондензирано мляко за 2,50 и го сварих. В Берьозка е 5 лв готовото. ОриДЖИнал не съм взимала  Mr. Green
Виж целия пост
# 702
2 ч.л. пълни на всеки фитил, намазвам на разточено тесто. Отгоре ръся накълцан черен шоколад.  Не посмях да сложа повече дулсе де лече, за да не ям после тухла вместо козунак  Laughing .................

ОК. Благодаря ти, може и да пробвам, но с малко натрошени лешници вътре. Чудесен ти е!!
Виж целия пост
# 703
Аз да се отчета Grinning току що го извадих изпечен и го оставих на решетка. Нали мога да си лягам и чак сутринта да го прибера в плик? Той е горещ и едва ли ще изстине бързо и да изсъхне....?!?!?! В полунощ го сплетох, в 3ч. го извадих от печката. Доволна съм Simple Smile
Снимки утре, че сега пиша от телефона. Малко се разкъса при фитилите с шоколада. И се попрепече, а го държах 10 минути на 150, после намалих на 140.
Бонго, с теб имаме еднакви фурни. Явно и аз ще трябва да пробвам само на 140 градуса, но все ми се струва малко и не смея.
Виж целия пост
# 704
запис
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия