MasterChef България, Тема 3

  • 36 467
  • 781
# 750
Яла съм шоколад с чили и със синьо сирене, и заедно, и поотделно двата вкуса и страшно ми харесва.
Харесвам и шоколади с рози, лавандула, различни подправки и други супер странни вкусове


Момичета, Милка имат шоколад с люто чили и е много хубав. Ако го засечете някъде, го пробвайте.

И на мен много ми харесва синьо сирене и шоколад, даже има рецепта за подобни мъфини/кексчета. А с чили е много як вкуса.
Виж целия пост
# 751
Не ми хареса обаче накрая как натопи Аврам, че искал дебело филе! Доста подличко поведение при положение, че не беше така!
Днес гледах пак епизода. Аврам поиска да не се реже на филета, да остане голямо парче което да се нареже след изпичане. На Боян точните думи бяха "Грешиш, но както кажеш" и "Голямото нещо ще ни изиграе лоша шега"
Като си ме цитирала така частично, не става ясно, рамо ли даваш или ми опонираш Laughing
Не, че е кой знае колко важно Аврам или Боян послъга, но все пак е редно да сме точни като ги одумваме!

Рiletta, що, бе Simple Smile Имат си го и сосчето франсетата и точно тъй си му викат. http://www.epicurien.be/blog/recettes/sauces/sauce-veloutes-aux-champignons.asp
А и по цял свят е познат така.
Виж, Танчето какво точно му сложи, не видяхме. То това е основният проблем на предаването - половината неща не ги виждаме и разбираме. От готвенето, става дума. Коя как премята коси, не е толкова важно Laughing
Виж целия пост
# 752
Щом се дава списък с продукти и пропорции, значи трябва да си супер зле да не направиш крем карамела.
Виж целия пост
# 753


А, Боян, милия - паста не правил, крем карамел не е правил. Сигурно първата му манджа е Бьоф Строганов в детската градина  Laughing


Joy

Искаше да каже, че не е правил самата паста, тестото и т.н.
Колко от вас сами си правят пастата? Аз лично винаги купувам готова.

ПП Иначе и аз не им вярвам, че всичко за първи път правят винаги..
Виж целия пост
# 754
Е то и аз не съм правила паста никога, винаги купувам готова, макар и прясна.
А крем карамел един път  Joy

И мен ме дразни,че не виждаме как точно готвят.
Виж целия пост
# 755


Рiletta, що, бе Simple Smile Имат си го и сосчето франсетата и точно тъй си му викат. http://www.epicurien.be/blog/recettes/sauces/sauce-veloutes-aux-champignons.asp
А и по цял свят е познат така.
Виж, Танчето какво точно му сложи, не видяхме. То това е основният проблем на предаването - половината неща не ги виждаме и разбираме. От готвенето, става дума. Коя как премята коси, не е толкова важно Laughing

той соса си съществува -не го отричам, но самият сос е база на други - например в копираният линк е с гъби.  а и наистина само косите й се мятаха на нея  Joy
Виж целия пост
# 756
Момичета, можете ли да направите нова тема?
Виж целия пост
# 757
Момичета, можете ли да направите нова тема?
Бебето ще направи като може.
Виж целия пост
# 758
Днес май е денят на крем карамела Simple Smile и моят е вече във фурната.
Като мисля пак какво може да му се обърка на един крем карамел се сещам само за печенето, което е по-дълго време на по-слаба фурна. Но какво може да го докара до видът, който имаше този на Таня - не мога да измисля. Каква е била този консистенция дето, като обърнеш чинията не може да падне? Това ме тормози  Thinking
Виж целия пост
# 759
Аз пък не помня тук ли някой спомена или в темата Искам да кажа, но се сетих за грис халва. май тук някой каза, че не я обича. А аз я обожавам, особено както майка ми я прави - сипкав грис, не тиклав. Взех си грис и тия дни ще си направя. Само орехите забравих.
Виж целия пост
# 760
Вижте какво видях в ФБ страницата на Таня, публикувано от някакъв експерт вероятно

"Това е деструкториано суфле на Массимо Ботура, 3 звезди Мишлен участва в меню за 500 евро! Това някой глупак от България, пак щеше да го хвърли в кофата! Ресторанта е в топ 10 на света!"
Виж целия пост
# 761
Linkata, това наистина има много "бляк" вид.  Не бих предположила, че е тооолкова изискано.  Laughing
Виж целия пост
# 762
Вижте какво видях в ФБ страницата на Таня, публикувано от някакъв експерт вероятно

"Това е деструкториано суфле на Массимо Ботура, 3 звезди Мишлен участва в меню за 500 евро! Това някой глупак от България, пак щеше да го хвърли в кофата! Ресторанта е в топ 10 на света!"


Това няма нищо общо с визията на деструктурирания крем карамел на Таня, който изглеждаше ужасно. Толкова ли е трудно да се признае просто един провал?!
Виж целия пост
# 763
Освен думата "деструктурирано" друго общо не  намирам в десерта на Таня и този тук.

Виж целия пост
# 764
Вижте какво видях в ФБ страницата на Таня, публикувано от някакъв експерт вероятно

"Това е деструкториано суфле на Массимо Ботура, 3 звезди Мишлен участва в меню за 500 евро! Това някой глупак от България, пак щеше да го хвърли в кофата! Ресторанта е в топ 10 на света!"


Това няма нищо общо с визията на деструктурирания крем карамел на Таня, който изглеждаше ужасно. Толкова ли е трудно да се признае просто един провал?!
Peace Ако я бяха пуснали да мине, нямаше да са глупаци нали?!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия