Бухтички

  • 72 639
  • 60
Тази сутрин правих на децата много лесни бухтички.Ето рецептата:
продукти
1/2 кофичка кисело мляко
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
2 яйца
щ.сол
брашно-около 500 г.
приготовление
Киселото мляко + содата се смесват.Добавят се яйцата,солта и се омесва не много меко тесто.Разточва се и с чаша се правят кръгчета,които се пържат в повече мазнина.
Ето и снимка:
Виж целия пост
# 1
Правя ги същите, само, че добавям сирене в тестото. Много са бързи и вкусни. И добре изглеждат - такива едни бухнали топчици. Когато нямам търпение да ги правя на кръгчета, режа разточеното тесто на квадратчета. Омитат се за нула време! Grinning
Виж целия пост
# 2
Ще ги пробвам  Peace
Виж целия пост
# 3
Правя ги същите, само, че добавям сирене в тестото. Много са бързи и вкусни. И добре изглеждат - такива едни бухнали топчици. Когато нямам търпение да ги правя на кръгчета, режа разточеното тесто на квадратчета. Омитат се за нула време! Grinning


Йес! Със сирене са трепач! Аз пък ги режа както ми дойде - стават всякакви многоъгълници Wink
Виж целия пост
# 4
Като изрежа кръгчета с чашата, остава тестото отстрани-пускам го така, както си е на парчета.Децата много се кефят, щото ги оприличават на всякакви животинки.
Виж целия пост
# 5
Изглеждат страхотни...
като тръгна да отслабвам ще се наложи някак си да си сложа забрана за влизане в този форум.

Още утре вечерта ще ги пробвам. Аз ги ям и със сладко от боровинки, и със сирене, и със шоколад...абе колкото по-калорично, толкова по-добре  Blush
Виж целия пост
# 6
И аз ги направих трази сутрин, но...нещо не се получиха Sad Мисля, че тестото ми стана твърдо и за това, като се изпържиха стояха много корави. Е, мъжа ми пак изяде доста от тях, но не е там въпроса
Еййййй, ама защо нещата не стават от първия опит?
Виж целия пост
# 7
Съжалявам, че не се е получило при теб.Или си направила по-твърдо тестото, или си разточила кората много тънко.Моя е грешката-за което искренно се извинявам-че трябваше да уточня:тестото се разточва дебело 1/2 см.Ако се решиш да ги направиш пак кажи дали се станали по-добре.
Поздрави и успех.
Виж целия пост
# 8
Учудвам се, че са станали твърди. Те обикновено са меки, дори и да престоят /е, нямам предвид няколко дена!/ Опитай пак, сигурно ще се получи подобрен вариант.  chef
Виж целия пост
# 9
Колко горе-долу бухтички излизат с тези количества продукти?
Да не са прекалено много, че ще си ги ям сама и се притеснявам, че после ще се наложи да се търкалям.
Виж целия пост
# 10
Зависи колко е голяма чашата с която правиш бухтичките.Ами при мен излизат около 30-а броя+ изрезките,които можеш да омесиш наново или направо да изпържеш.И наистина стават много мекички(в момента на ваденето от мазнината са твърди).
Виж целия пост
# 11
Мерси за отговора!

Явно ще намаля рподуктите на половина, че и продукцията да ми е наполовина:))

Виж целия пост
# 12
Черешка, балгодаря за рецертата:). Направих ги и станаха страхотни. Меки и пуФкави. Само дето станаха към 60 бухтички  Blush
Виж целия пост
# 13
Черешка, балгодаря за рецертата:). Направих ги и станаха страхотни. Меки и пуФкави...
Моля!Радвам се, че ти е харесала! Heart Eyes
...Само дето станаха към 60 бухтички Blush
Хихи!Тъкмо ще има да си хапваш... Wink
Виж целия пост
# 14
Съжалявам, че не се е получило при теб.Или си направила по-твърдо тестото, или си разточила кората много тънко.Моя е грешката-за което искренно се извинявам-че трябваше да уточня:тестото се разточва дебело 1/2 см.Ако се решиш да ги направиш пак кажи дали се станали по-добре.
Поздрави и успех.
Явно съм направила и твърдо тесто и съм ги  разточила много тънко Simple Smile
Нооооо, следващият път ще станат перфектини! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия