МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 59-та ТЕМА

  • 82 850
  • 750
# 60
Сега не знам, но миналата година правих козунаци с Брашното за козунаци на Софиямел и станаха много добри и на конци.
Виж целия пост
# 61
И аз с него, но ми пое доста мазнина. Сега съм се заредила пак с него, да видим как ще е тази година.
Виж целия пост
# 62
Взехме от лидълските готови смеси.Обаче зълвата неразбрала,че има мая вътре и сложила по рецептата и сол и захар добавила и стана много хубав ръжен хляб.Добре,че с толкова мая не е излязъл от машината.Само е леко по солен.
Виж целия пост
# 63
Взехме от лидълските готови смеси.Обаче зълвата неразбрала,че има мая вътре и сложила по рецептата и сол и захар добавила и стана много хубав ръжен хляб.Добре,че с толкова мая не е излязъл от машината.Само е леко по солен.
Тя и допълнителната сол е обезсилила маята. Laughing
Виж целия пост
# 64
Тъй като нямам упътване на машината, вместо да направя тесто за пица, съм пуснала да се прави такъв бърз хляб (преди около 2 седмици, не отопляваме кухнята, около 19-20 градуса е) - ами стана много вкусен, само го допичах още 10 минути.

Винаги има изключения, нали знаеш Wink

И не мога да разбера като пишете, че използвате примерно 1 пакет френска мая за 6 хляба  Rolling Eyes Винаги слагам по 3-4 гр. суха на хляб с 500-600 гр. брашно. Едно пакетче мая ми стига за 3 хляба. Вие как го правите с по 1-2 грама, не знам... или изчаквате повече време за втасване, или поддържате над 25-26 градуса в стаята  Rolling Eyes , за да става със стандартно втасване на програмата.

Смеси само един път съм пробвала. И на нас тогава ни се стори много солен. Ние не сме по соленото и на голям хляб, слагам едва 1/5 ч.л. сигурно и по-малко /по-скоро една щипка/ сол.
Но се замислям дали да не взема някоя по-завъртяна смес  Crazy да опитам.
Виж целия пост
# 65
Щастлива ,аз съм вземала готова смес и не е солена сместа ,
Взехме от лидълските готови смеси.Обаче зълвата неразбрала,че има мая вътре и сложила по рецептата и сол и захар добавила и стана много хубав ръжен хляб.Добре,че с толкова мая не е излязъл от машината.Само е леко по солен.
Тя се е объркала и добавила още сол и захар.
 В готовите смеси се добавя вода и мазнина.
  А с щипка сол на 500г хляб ще се получи безвкусно и безсолно нещо. Солта е вредна , като се превиши доза - безсолни неща не харесвам / аз готвя направо без сол , но не я изключвам хептен./ То си зависи и от щипката де Grinning
  С 1-2грама не знам как получават хубав хляб - в къщи винаги е топло и нямам нужда от подгряване и т.н. , но 1 грам ми звучи нереално на мен. Може да ползват някоя свръхкомпактна мая .
Виж целия пост
# 66
А отворено пакетче суха мая колко дни е годно?
Виж целия пост
# 67
Зависи как се съхранява . Има пакети и по 500г. /Едно малко пакетче какво има да го мислиш - нали е за 2-3 -4 хляба./
Виж целия пост
# 68
Правя хляб 2 пъти в седмицата, затова го мисля...но разбрах..
Виж целия пост
# 69
Правя хляб 2 пъти в седмицата, затова го мисля...но разбрах..
Нищо й няма и аз правя вече само 1-2 хляба .   Сега пробвам пакмая някаква / турска / - пека един тутманик - да видим Grinning
Виж целия пост
# 70
Жива и здрава да е дамата, която сподели тук рецептата с доматен сок!
Това е новият хит в нашата къща. Децата са силно впечатлени.
Сега са ми поръчали зелен хляб и се чудя дали ако смеля и прецедя спанак, ще се получи. Знам, че се ползва за оцветител при различни храни. Другата ми чуденка е с какво да го овкуся - вероятно ще опитам със сушени лук и чесън, дано им хареса.
Виж целия пост
# 71
При положение, че да омесиш едно тесто отнема тчоно 15 мин заедно с премерване на съставките не знам защо се занимавате с тези машини.
Според мен и се опича по-добре във фурната отколкото в машина за хляб. А и с прясня мая е по-вкусен хляба.
Мое мнение.
Виж целия пост
# 72
При положение, че да омесиш едно тесто отнема тчоно 15 мин заедно с премерване на съставките не знам защо се занимавате с тези машини.
Според мен и се опича по-добре във фурната отколкото в машина за хляб. А и с прясня мая е по-вкусен хляба.
Мое мнение.
Защото завършва на О  Peace
Ама че въпрос, я бързо марш от темата, стигат ни двамата мъже които си имаме Simple Smile
Виж целия пост
# 73
Жива и здрава да е дамата, която сподели тук рецептата с доматен сок!
Това е новият хит в нашата къща. Децата са силно впечатлени.
Сега са ми поръчали зелен хляб и се чудя дали ако смеля и прецедя спанак, ще се получи. Знам, че се ползва за оцветител при различни храни. Другата ми чуденка е с какво да го овкуся - вероятно ще опитам със сушени лук и чесън, дано им хареса.


Моята дъщеря преди време, заедно със съпруга ми решили да сложат и боя в хляба. Аз не знаех и когато стана готов, и го отворих се втрещих. Въобще не очаквах такава шега, чудех се какво ли е станало, та да позеленее така. Първата ми реакция беше да повикам половинката и да го питам, какво да правим и дали да пускам нов хляб. А те и двамата се заливат от смях. В последствие и на мен ми стана смешно.

Доматения хляб е много вкусен и на нас ни е един от любимите.
Виж целия пост
# 74
При положение, че да омесиш едно тесто отнема тчоно 15 мин заедно с премерване на съставките не знам защо се занимавате с тези машини.
Според мен и се опича по-добре във фурната отколкото в машина за хляб. А и с прясня мая е по-вкусен хляба.
Мое мнение.
Да ти кажа и аз бях на същото мнение , но машината не си я давам и нова ще си купя ,ако сдаде багажа.
  Имам здравословни проблеми и ме болят ръце и гръб и ми е трудно да меся дълго и особено тежки теста.
 Инак погачи правя вече от 10-14г. Имам си и улеснен способ за месене .
 Сухата мая не е лоша ,ако ползваш хубава марка.
  И аз не харесвах суха докато наскоро не пробвах френската - уникална е и много икономична.
 За по -голяма ефективност е нужна везна или електронна лъжица / още нямам такива/.
  Уредите са създадени за улеснение и всеки си избира дали да ги ползва или не .
  Мама Тин ,да си стои - стига гонихте инакомислещите - щото накрая ще си пишеш само ти и двамата мъже / другите двама вече хич не влизат./
 То и още един се мярка де Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия