Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Килограми на бебе само на кърма???

  • 762
  • 11
Бебка е изцяло на кърма, кърмя я през около 3 часа, като понякога прави 5-6часова пауза през ноща, понякога не. Ужасно лакома е и не може и да става дума за изцяло махане на нощното хранене. На мен не ми пречи да я кърмя нощем, но на 4 месеца сме над 8кг. Утре сме на консултация и ще разбера колко точно... направо незнам какво да направя, GPто веднъж казва, че е дебела а на следващия път, че щом е на кърма няма проблем. Зависи от настроението и, ако е настроена да се кара, такава лекция ни дръпва, ако не е, е благосклонна.... а бебка си е откровено дебеличка  Wink  човечето на Мишелин пасти да яде, бебка го бие по гривнички!
А иначе е доста жива, е често мрънкава, ама то май си е до бебче.
Виж целия пост
# 1
Притесняват те килограмите й ли?
Няма страшно! Скоро като почне да се опитва да сяда (към 6-7) и да лази (към 7-8 месец), ще видиш, как ще се оправят нещата. Страшно няма, да суче там, колкото иска - след първите 6 месеца ще забави темпото на кг, а към края на първата годинка почти ще спре да наддава.
Виж целия пост
# 2
Естествено че ме притесяват килограмите и! Случайно да сте виждали бебе на 4месеца което тежи 8-8,5кг.... Май не е хубаво да наддава с такива темпове( родихме се 3,5кг)
Виж целия пост
# 3
Изобщо не се притеснявай!
Сигурно сте се и родили по-големи? Като тръгне да се движи, ще видиш промяната.
Детето ти знае най-добре от колко и кога се нуждае да суче!
Виж целия пост
# 4
Цитат на: nad_tab
Случайно да сте виждали бебе на 4месеца което тежи 8-8,5кг....

моето Simple Smile
на 4 месеца тежеше 8.680 кг и беше 68 см.
после е наддавал с по 200 грама на месец и на последната консултация при навършени 6 м. беше 9.100 кг и 71 см. Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Цитат на: nad_tab
Случайно да сте виждали бебе на 4месеца което тежи 8-8,5кг.... Май не е хубаво да наддава с такива темпове( родихме се 3,5кг)


А за виждане, да, виждала съм (виртуално). Не едно и разбира се само на кърма.Wink
Виж целия пост
# 6
Познато ми е това нещо - синковеца като бебе на 4 месеца е тежал 8,100 кг. (сега го проверих в тарото му картонче). Беше огромен и дебел. Само лежеше по гръб и не мърдаше, с ръце над главата и огромна усмивка като котарака в "Алиса".

Нашата лекарка не се притесняваше от килограмите (казваше, че щом са от кърма, няма проблем), а от неподвижността. Даже му направи специална програма от упражнения и масажи за раздвижване, които правехме по няколко пъти дневно.

Така че по-скоро с вашата педиатърка обсъдете дали моторното развитие на бебка е съответно на възрастта й (при нас имаше огромно изоставане заради теглото), а за килограмите не се притеснявай. И още нещо - забавената моторика не значи забавено умствено развитие в никой случай, да не се шашнеш Grinning

А моя дебелак сега е една щека на 9 години и е най-пъргавото магаре в класа, щото спортува и скоро ще имаме черен колан по таекуондо!!!
Виж целия пост
# 7
Малкия е на 3 месеца и тежи 7 кг.Батко му на 4 месеца тежеше 8,100 и беше 67 см.Но да ти кажа никога не е бил много пълно бебче и не съм се притеснявала за това.Защо да не е нормално?Всички хора сме различни и децата също.Да са живи и здрави ,а аз отдавна не отдавам значение на грамчетата в повече.Не се притеснявай,това още нищо не означава.Виждала съм много пухкави бебета,които после стават стройни манекени.
Виж целия пост
# 8
Цитат на: nad_tab
Естествено че ме притесяват килограмите и! Случайно да сте виждали бебе на 4месеца което тежи 8-8,5кг.... Май не е хубаво да наддава с такива темпове( родихме се 3,5кг)


Виждала съм и по големи герои пак само на кърма.
На приятелско семейство и двете момиченца на тази възраст биеха всички рекорди (а маиката за сведение, ще се счупи от слабост) В момента второто момиченце е на 11 мес. 14 кг - почти ходи, не питай как се носи на ръце.... Тя на 4 месеца беше 8.700 кг Shocked
Така че успокой се. Аз със малката ми дъщеря също ви гоня по кг - след седмица става на 5 мес и е около 8-8.300
Виж целия пост
# 9
E... най-после да чуя една нормална приказка, беше ми писнало да слушам загрижените възгласи от рода на, ама да не стане много дебела като порасне.... ама как така, 8кг, ще ви сложат на диета, а аз отговарям, каква диета, от къде да знам колко изсуква, а те, ами ще се изцеждаш и ще му даваш с шишенце, да знаеш колко си хапва  Laughing  Laughing  Laughing е това направо ме довърши, човек ако наистина слуша мамите в градинката....  знам си аз, че бебка най-добре си знае колко да папка, ама нали за това сме майки да се притесняваме Wink
Виж целия пост
# 10
Охххх болната ми тема, и моят син наддава яко, но той е от първия ден на изкуствено мляко, но това както виждам май не е от много значение, всичко е ГЕН.Ние се родихме 3,800 и 52см., вчера бяхме на консултация и сме цели 9кг. и 72см., еми много са, но ако погледнеш бебчо си е даже слабичък, един такъв издължен и стегнат и много пъргав-също като майка си:-)
Dо not worry!
Виж целия пост
# 11
И ние сме големи, споко! Нашият юнак също гони 9-те. И аз много се шашках в началото. После се успокоих. А и вече не качва толкова. Последният месец беше качил "само" 500 гр., след като ми качваше по кило и половина преди това. Роди се 4.300 кг.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия