Сокове за зимата

  • 16 662
  • 36
Някой прави ли сокчета,във всичките им варианти за зимата.
-прясно изцеден и консервиран
-нектар
-сироп
-сок
Споделете вашата рецепта.Сега съм в чуденка какво да направя с череши,понеже от компота никой не ги яде.
Виж целия пост
# 1
Аз правих миналата седмица сироп от череши. По ето тази рецепта.  http://recepti.gotvach.bg/r-12891-%D0%A1%D0%BE%D0%BA_%D0%BE%D1%8 … D0%B5%D1%88%D0%B8 Стана много хубав и свеж. Също така направих и сладко.   bouquet
Виж целия пост
# 2
Не знам защо,но не мога да отворя страницата със сиропа.
Виж целия пост
# 3
Линкът не се отваря. Ще следя темата Peace
Виж целия пост
# 4
уууу, страхотна тема! и аз ще я следя!
Виж целия пост
# 5
Аз правих миналата седмица сироп от череши. По ето тази рецепта.  http://recepti.--reklamen-spam--/r-12891-%D0%A1%D0%BE%D0%BA_%D0% … D0%B5%D1%88%D0%B8 Стана много хубав и свеж. Също така направих и сладко.   bouquet
пуснете пак линка, че този не се отваря
Виж целия пост
# 6
Запис да следя.
Виж целия пост
# 7
ПАК ОПИТАХ ДА ГО ПУБЛИКУВАМ, НО ИМА БАН ...
Необходими Продукти

череши - 2 кгзахар - 500 г на 1 л соклимонтузу - 1 ч.л. на 1 . сок

Приготвяне на Сок от череши

Почистените череши с костилките сложете в голяма тенджера и ги залейте с вода, да ги покрие хубаво.

Оставете да ври 10 минути, след това снемете и оставете да изстине, като плодовете вече трябва да са си пуснали сока. След това прецедете хубаво сока, като притискате плодовете, а може да прецедите и през тензух втори път.

На 1 л сок добавете половин килограм захар и върнете да завтри до стопяване на захарта. Накрая добавете и лимонтузуто и разсипете сока в бутилки, докато е горещ. Съхранявайте сока от череши на хладно място.

Успех! Става много добре Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Страхотна рецепта!
Виж целия пост
# 9

Приготвяне на Сироп от мента

Залейте измитите листа с водата. След 24 часа прецедете течността, прибавете захарта и лимонтузуто.

Разбърквайте течността до стопяването на захарта. Налейте в измити и подсушени бутилки. За да е по-траен, стерилизирайте 15 минути.

Сервирайте го разреден с газирана вода, лед и лимонче или лайм.
Виж целия пост
# 10
do_re_mi_fa може ли малко по- точна рецепта - колко захар...
Виж целия пост
# 11
Необходими Продукти

мента - 100 гр. пресни листа
захар - 1 кг.
вода - 1 литър
лимонтузу - 10 гр.


Извинявам се,че ги изпуснах.
Виж целия пост
# 12
Необходими Продукти

мента - 100 гр. пресни листа
захар - 1 кг.
вода - 1 литър
лимонтузу - 10 гр.


Извинявам се,че ги изпуснах.
благодаря   bouquet
Виж целия пост
# 13
Сироп
Първоначално правих само ат ягоди, но миналата година опитах и от вишни, и от вишнап. Тази мисля да разширя асортимента и съвсем да спра с компотите.
1 кг плод
1 кг захар
Оставят се плодовете наръсени със захарта за 24 часа. Сиропът се прецежда и се затваря в шишенца или бурканчета на винт. Стерилизира се 10 мин.
Преди наръсванета със захарта, ягодите нарязвам на половинки или четвъртинки.
Череши/вишни/вишнап - оставям за около половин час плодовете без дръжките в солена вода - ако има червейчета излизат. Измивам хубаво на течаща вода и намачквам с ръка в голяма тенджера и махам костилките. После наръсвам със захарта. Плодовете, коита остават, може също да се стерилизират в бурканче. Подходящи са за добавка в крем, торта, сладолед, кис.мляко ...
Виж целия пост
# 14
Дара това със солената вода ме заинтригува.Колко солена трябва да е?А за всички плодове става ли?Имаме много сливи по дървото ,но ми се струва ,че ще има червей та за това питам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия