БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 230
  • 735
# 75
Имам 3 жълтъка от няколко дни в хладилника, сега се чудя....мога ли да ги ползвам или да ги засилвам в кофата  newsm78. Белтъка знам, че и след седмица може да се ползва, дори е по добре за целувки и др такива....но  с жълтъка как стои въпроса?
Мислех кокоски да направя с тях?


Вили, не знам как би го оправила, пробвай да направиш сухари (тип кубети- моите дечурлига много ги обичат) , но все пак зависи колко е глетав. Галета също би могла да направиш  Peace. За нея няма значение глетав ли е или не е глетав  Laughing
Виж целия пост
# 76
аз да се похваля - днес за първи път пържих цаца. Преди да започна изчетох сумата му и коментари по въпроса - обаче мисълта да вися над тигана 40минути и да обръщам и да си играя с рибка по рибка....не ме привлече много .
Маслена баня в касеролката ( 1/3 беше водичка - другото олио) - много добър заместител на фритюрника - вадиш с надупчената лъжица като са готови и мяташ другата порция - 2кг цаца за половин час бяха готови 
станаха разкошни. Но определено трябва да се ядат веднага - тези които останаха за 20 минутки вече бяха омекнали

Как вода и олио заедно, няма ли да изригне това нещо? Колко вода, колко олио...долу горе в мл? Дай по подробно моля, стъпка по стъпка  newsm78.
Инак аз я пържа в касерола с около 300-400мл олио, бързо става. Не я обръщам, олиото я обгръща отвсякъде. Дребна рибка е и не и трябва много.
Виж целия пост
# 77
Имам 3 жълтъка от няколко дни в хладилника, сега се чудя....мога ли да ги ползвам или да ги засилвам в кофата  newsm78. Белтъка знам, че и след седмица може да се ползва, дори е по добре за целувки и др такива....но  с жълтъка как стои въпроса?
Мислех кокоски да направя с тях?


Вили, не знам как би го оправила, пробвай да направиш сухари (тип кубети- моите дечурлига много ги обичат) , но все пак зависи колко е глетав. Галета също би могла да направиш  Peace. За нея няма значение глетав ли е или не е глетав  Laughing
На жълтъците им слагам малко олио отгоре и стоят там малко - за намазване на питка стават . Ако няма олио хващат ципа и не се разбиват добре .
  Инак в нещо дето не се разбива става . Може и курабии - питка - палачинки .
Виж целия пост
# 78
Те са в чаша с полиетиленово фолио отгоре, та нямат ципа, но мен не ме притеснява как ще се разбият...по скоро дали  са безопасни за консумация.
Виж целия пост
# 79
Те са в чаша с полиетиленово фолио отгоре, та нямат ципа, но мен не ме притеснява как ще се разбият...по скоро дали  са безопасни за консумация.
Аз бих пробвал на вкус първо - то се усеща . Не мисля ,че им има нещо. Нали няма да ги консумирате сурови после !?
Виж целия пост
# 80
нищо им няма
Виж целия пост
# 81
Здравейте момичета и момчета!
Отдавна не бях правила хляб в хлебопекарката и днес направих перфектната тухла. Хлябът беше на стандартната програма, но не се изду и отвътре е тестен (вероятно маята е проблемът). Моля за съвет- има ли начин да го използвам или да заминава по етапен ред?
Желая на всички приятен ден!


На мен не ми втаса веднъж защото сложих от тази мая:



Но си беше изпечен добре. Е, изядохме го. Но повече от тази мая не купувам. Просто тогава в кварталния магазин беше свършила и френската и на Йотхер. От самият факт, че има количества само тази трябваше да ми светне лампичката. Ако не е много суров нарежи го, остави го да поизсъхне и можеш да направиш или мързелива пица, или такава баница, брускети, или пък крутони.
Виж целия пост
# 82
Благодаря ви,  polly  и Билян@! Ще пробвам някои от вашите идеи, ако имам достатъчно търпение. Маята беше "Vili" от Кауфланд, но съм я купувала отдавна. (Изхвърлих останалите пакетчета!). Направих нов хляб с френската мая и стана перфектен.
Още веднъж благодаря!
Виж целия пост
# 83
Правя диетична супа с картоф и морков. Laughing Какво друго нещо да й сложа, че да не е толкоз постна? Мисля да сложа и малко кис. мляко за накрая.
Виж целия пост
# 84
Зависи за каква диета. Можеш поне магданоз и лук да сложиш. Аз бих застроила с яйце и кисело мляко.
Виж целия пост
# 85
polly,  малко преувеличих с количеството вода, някъде около 30мл водичка и около 180мл олио

моята цаца беше прясна, донесоха ми от морето вчера - овъргалях я хубаво с царевично брашно, сол, малко ленено семе - изядохме кило и половина - стана учудващо хубава дори и за мен
но пък и самата рибка беше свежа
Виж целия пост
# 86
Търся сполучлива рецепта за царевичен хляб в хлебопекарна.

Някой може ли да помогне? Преди години имаше специална тема с рецепти за хлебопекарна, но сега не открих такава.
Виж целия пост
# 87
Правя диетична супа с картоф и морков. Laughing Какво друго нещо да й сложа, че да не е толкоз постна? Мисля да сложа и малко кис. мляко за накрая.
Тиквичка, шепа нарязан зелен(жълт) боб, шепа грах.
Лъжица, две кисело мляко при сервиране.
Аз застройвам с жълтък.
Все пак не знам причината за диетата. newsm78
Виж целия пост
# 88
аз да се похваля - днес за първи път пържих цаца. 

А аз прочетох, че за първи път си пържила яйца. И чета нататък, за какви 40 минути се говори  Shocked Бая се посмях  Peace
Виж целия пост
# 89
хаха много интересни яйчица щяха да се получат Wink  chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия