БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 220
  • 735
# 105

мм да на фурна си е най-добре Simple Smile аз отдавна съм изоставила тигана за картофи, тиквички и патладжани- на фурна стават пъти по-хубави и с минимално количество мазнина
Виж целия пост
# 106
За тиквичките да ме светнете как ги правите на фурна точно ,че все не ми се получават както аз искам - хрупкави и не като варени.
Виж целия пост
# 107
мм аз моите ги правя да наподобяват пържени - за хрупкави - http://gotvarstvo.bg/a/hrupkavi-tikvichki
аз съм забелязала че си зависи и от самата тиквичка
Виж целия пост
# 108
За тиквичките да ме светнете как ги правите на фурна точно ,че все не ми се получават както аз искам - хрупкави и не като варени.

Виж тези ФИЛИЙКИ ОТ ТИКВИЧКИ С ХРУПКАВА КОРИЧКА, ако ти допаднат...... Peace
Виж целия пост
# 109
Жармен, после ще ти копирам моята рецепта. Уникални стават...мммм... Че сега съм през телефона.
Много лесна и много бърза. На когото съм я казала, е останал много доволен.
Сигурна съм, че ще ти харесат. Непременно ги опитай.

Добавям рецептата в скрит текст.
Скрит текст:
Тиквичките се почистват, нарязват се на не много тънки колелца.
Отделно се прави суха смес от 1/2 ч.л. сол +1 ч.л. червен пипер + 3-4 с.л. брашно.Размесва се с ръка и се овалва всяко колелце в сместа. Нареждат се керемидообразно в тава. Изчаква се около 15 минути да се навлажни сместа по тиквичките и се залива с олио или зехтин отгоре, отгоре.
Пече се във фурна на 200 градуса около час или докато се запекат.
През това време се прави соса от 2 кисели млека +1 малка заквасена сметана (може и без нея, но с нея е по-вкусно) + нарязан копър. Който обича, може и чесън.
Виж целия пост
# 110
Момичета помагайте.Донесоха ми бели череши и трябва да направя сладко ама как не съм правила.Помогнете със съвет за лесно като за новаци.Знам само че се  махат костилките и се посипват със захар а после.............
Виж целия пост
# 111
 Алексашка, Лабрекс,Щастлива едно огромно благодаря  newsm51 smile3525 .
 Ще пробвам и трите начина - зареждам с тиквички и започвам и после ще търся и кой да яде  Laughing
 Момичета наистина сте прекрасни и благодаря  Hug
 
Виж целия пост
# 112
Момичета помагайте.Донесоха ми бели череши и трябва да направя сладко ама как не съм правила.Помогнете със съвет за лесно като за новаци.Знам само че се  махат костилките и се посипват със захар а после.............
За сладко не се посипват със захар - прави се сироп от захар и вода . Пробваш -пускаш капка в чаша студена вода да си остане цяла и тогава на порции слагаш черешите в сиропа. 15мин преди да е готов се поставя пакетче лимонтузу .
   На на литър вода килограм захар .
Инак посипани със захар ще получиш конфитюр - така също е хубаво и не е толкова концетрирано сладко.
Виж целия пост
# 113
Уф...аз ся от толкова предложения се чудя кое  Crazy Дали бонбони от сирена или круши запечени със сирена или просто така нарязани-ред сирене,ред круша ама така много семпло ще да е... Thinking Май за по-ефектно бонбоните ще да са...дано се харесат.Дали да им подна отгоре по една атлетка/клечка да се взимат по-лесно newsm78
Виж целия пост
# 114
Момичета помагайте.Донесоха ми бели череши и трябва да направя сладко ама как не съм правила.Помогнете със съвет за лесно като за новаци.Знам само че се  махат костилките и се посипват със захар а после.............
Направи го с желираща захар, за 10 минути ще имаш сладко.
Виж целия пост
# 115
Момичета помагайте.Донесоха ми бели череши и трябва да направя сладко ама как не съм правила.Помогнете със съвет за лесно като за новаци.Знам само че се  махат костилките и се посипват със захар а после.............


Редовно правя сладко от череши.  На 1кг. плод слагам 1 кг. захар. Ако поръсиш предварително черешите със захарта, като престоят би трябвало да си пуснат сок. Ако нямаш време да чакаш или сока не е достатъчен, можеш да добавиш около 1ч. ч. вода. Целта е да има на дъното още в началото малко течност, за да не загори сладкото. Докато си пусне достатъчно сос бъркаш от време на време, за да не залепне за дъното /можеш да пуснеш в началото и на по-ниска мощност, до отделянето на достатъчно течност/. След като заври, намаляваш мощността, махаш капака и вариш до сгъстяване. Ако се получи отгоре гъста пяна, се обира с лъжица и се отстранява. По принцип пяната е характерна за плодове с власинки, но тази година и черешите ми пуснаха.

Проверява се дали е готово с капка, пусната на студена суха чиния. Като изстине капката трябва да не се стича, като наклониш чинията. Щом не си правила, проверявай по-отрано, защото ако изтървеш момента, сладкото ще стане много гъсто. Не  е фатално - това се коригира с малко вода, която се заварява към сладкото, за да се разреди сока.

Когато е готово на всеки кг. захар се добавя по 1 равна ч. л.  лимонена киселина и се разбърква много добре. Пълни се горещо в буркани и се затваря веднага. Това е.

Никога не съм варила захарен сироп за сладко от череши, а то  ми е едно от любимите сладка. Добавките за желиране, лично на мен не ми допадат. Всъщност най- трудоемкото от цялата работа е да се извадят костилките.
Виж целия пост
# 116
Благодаря на всички.Ще  се пробвам дано се получи.Хубав ден.
Виж целия пост
# 117
Здравейте, идвам при вас с молба  Hug Искам да направя пиле със от сос сирена, имам и гъби. Моля, да споделите изпитана рецепта Simple Smile
Виж целия пост
# 118
Здравейте, идвам при вас с молба  Hug Искам да направя пиле със от сос сирена, имам и гъби. Моля, да споделите изпитана рецепта Simple Smile
http://merudia.bg/pileshko_sas_sireana_v_smetanov_sos/
http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_30.html
Виж целия пост
# 119
Здравейте! Ще готвя едно месо,стояло във фризера около месец. Извадих го и хич не ми харесва вида му. Как да го "освежа" преди да го сготвя-(кебап върху ориз) ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия