БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 58 210
  • 735
# 120
Здравейте! Ще готвя едно месо,стояло във фризера около месец. Извадих го и хич не ми харесва вида му. Как да го "освежа" преди да го сготвя-(кебап върху ориз) ?
Мини го през вода с малко оцет или лимонов сок - да заври водата и го пусни вътре за няколко минути. Може да добавиш подправки във водата .
 
Виж целия пост
# 121
Да питам...дали според вас е удачно от тая вечер да си направя топчетета то сирена,да фолирам,в хладилника и да поднеса утре вечер Thinking
Виж целия пост
# 122
Да питам...дали според вас е удачно от тая вечер да си направя топчетета то сирена,да фолирам,в хладилника и да поднеса утре вечер Thinking

дори е удачно
Виж целия пост
# 123
Здравейте! Донесоха ми черни трюфели, ама са много твърди. Такива ли трябва да бъдат?

Да, такива са  Peace, не се притеснявай. Все пак растат под земята.
По принцип рядко се готви с тях, най-добре настъргани с картофобелачката в/у горещото ястие.
Виж целия пост
# 124
Ала-Бала    Hug Много благодаря Simple Smile Мисля, че ще пробвам варианта на пеп-4о.
Виж целия пост
# 125
Здравейте! Донесоха ми черни трюфели, ама са много твърди. Такива ли трябва да бъдат?

Да, такива са  Peace, не се притеснявай. Все пак растат под земята.
По принцип рядко се готви с тях, най-добре настъргани с картофобелачката в/у горещото ястие.

Благодаря ти за отговора. Досега не съм се "сблъсквала" с това нещо. Като го разрязах видях, че не е твърд, но като е цял е твърд като орех.
Виж целия пост
# 126
Да питам...как се поднася Узо Thinking
http://gotvarstvo.bg/a/ouzo  тук пише охладено...
И гръцката салата - с босилек или риган?
Виж целия пост
# 127
Да питам...как се поднася Узо Thinking
http://gotvarstvo.bg/a/ouzo  тук пише охладено...
И гръцката салата - с босилек или риган?
Салатата с риган.
Узо- консумира се охладено. Може да се пие чисто или смесено с вода.
Виж целия пост
# 128
Щото повечето мнения за Узо-то са,че се сервира топло и с лед newsm78 В лоби бар съм го виждала на стелажите редом с другите мастики/водки и т.н.
Виж целия пост
# 129
Щото повечето мнения за Узо-то са,че се сервира топло и с лед newsm78 В лоби бар съм го виждала на стелажите редом с другите мастики/водки и т.н.
Уф, ами това намерих в нета, нека друг каже, за да няма грешка Simple Smile
Мастиката специално я държат в камера, за да се сервира на кристали...не я виждам топло поднесена.
Виж целия пост
# 130
Гърците я поднасят със стайна темп. и лед
Виж целия пост
# 131
Узо се сервира с лед и  вида не се слага в хладилник.
Виж целия пост
# 132
Извинете от бързане греша ВОДА .
Виж целия пост
# 133
Няма трайно установена традиция узото да се поднася по един и същи начин из цяла Гърция.
В две съседни заведения могат да ти го сервират по различен начин.
Обикновено ти носят Юзчетата (200 грамките) неизстудени - с чаша вода или лед.
Всеки си го пие както му харесва
Виж целия пост
# 134
това с изстудяването до кристали май си е наша измислица...нали някакво питие "облак"се приготвяше Thinking


Вчера купих пакет желираща захар Захира.
Щях да правя сладко от бели череши...но като прочетах начина на приготвяне се отказах.Там пише,че се вари само 10мин.,а черешите бяха с доста твърда люспа...може би е подходяща за по-меки плодове... и какви са тези втвърдени растителни мазнини където са вложили в тази захар?

Сладкото си го приготвих както си го правя винаги,поръсих черешите със захар,престояха нощта,сега се варят,мисля че се получи Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия