Коледа 2015 - 1

  • 102 234
  • 861
# 450
Ех, защо не ви прочетох по-рано ooooh! Забърках две дози меденки на Джема и ми лепят ужасно. Естествено и аз разтопявах меда на котлона #Cussing out Слагах ги в хладилника, но и аз имам спомен, че с това тесто се работи супер лесно Tired

Аз изказах предположение.  Peace Аз не разтопявам меда със захарта на котлона, но и не съм имала проблеми с тестото, а често правя меденки. А преди време Джемма също беше споделила, че не разтопява нищо на котлона.  Peace
Добави малко брашно, може да се оправи положението.  Peace

Станаха екстра, но трябваше малко да ме поизпотят Crazy Сега цялата къща ухае божествено Heart Eyes  Обичам Коледа! Hug
Виж целия пост
# 451
Скоро правих меденките на Джема. Никога досега оставащото тесто не ми е ставало на шупли  Rolling Eyes
Тоест направих една тава с меденки, сложих ги във фурната да се пекат и оставих оставащото тесто с купата... след известно време, то стана на шупли... предположения защо?  newsm78

Вие как правите - правите цялото тесто на момента на фигурки или тава по тава, преди да печете? Дали не трябваше да го прибера в хладилника? Но друг път така не ми е ставало, а в началото си беше много добро...  Thinking
Виж целия пост
# 452
Ето и моите ръкавички и джинджифилови човечета


Огромно благодаря на една добра душа  Heart Eyes
Скрит текст:
St. Dobri - страхотна си, мила  Hug Heart Eyes

Дойдоха ми и формичките за къщичката. За нея мога да ползвам рецептата на Джемма за меденки, нали?

А фонданът, когато го купувате твърд ли е? Намерих тук един, турско производство, но е много твърд. Така ли трябва да е?  newsm78

надявам се да са пододящия размер  Blush Blush

днес и утре ни бяха много запълнени дните, следващите май ще са пак така... а искам да направя меденки, коледна къщичка, още рохлички, че свършиха...  Blush
Виж целия пост
# 453
liani, браво, радвам се, че са се получили.  Hug
Виж целия пост
# 454
Привет и от мен и тази година в най-ароматната темичка Hug

Имам въпрос за забравените сладки. В повечето рецепти е със 120г захар, а в някои е със 100г. Аз ги направих със 100, но пак са ми много сладки. Шоколадът е готварски 52%. Според до колко мога да намаля захарта. 60-70г доли ще са много малко? newsm78
Виж целия пост
# 455
И всъщност някой пробвал ли е да пече две тави меденки едновременно на вентилатор? Дали ще стане?
Виж целия пост
# 456
Разбира се, че ще стане, това е опция на печенето с вентилатор. Но се удължава времето.

Много ти е била содата в тестото, затова е шупнало. Каква лъжичка сложи? Аз режа сладки като се напълни тавата, слагам да се пече. През това време режа и подготвям следващата. Вадя първата слагам втората,подготвям третата. Серийно производство. Laughing
Виж целия пост
# 457
И всъщност някой пробвал ли е да пече две тави меденки едновременно на вентилатор? Дали ще стане?
Редовно  Laughing
Виж целия пост
# 458
Сложих маята да втасва за щолена.Имам питанка за меденките и линцерите. Кога е по-добре да ги направя -днес или на 13 декември.Другата седмица ще се приготвям за Никулден и няма да имам време
Виж целия пост
# 459
И всъщност някой пробвал ли е да пече две тави меденки едновременно на вентилатор? Дали ще стане?
Аз пека по три Simple Smile Е, по някое време им разменям местата и се случва някои да са по-препечени от други, но не е голям проблем.
Виж целия пост
# 460
Здравейте. Следа темата с интерес и черпя идеи от всяка една от вас. Искам да попитам кой е най-вкусният фондан, с който мога да украся меденките? Вече две години използвам рецептата за захарен фондан с мед, желатин, пудра захар, но не е толкова еластично тестото и ми се искаше да пробвам и друга рецепта. Дали може да ми дадете съвет?
Виж целия пост
# 461
Момичета, помагайте... опитах се да направя щолен с рецептите от 1ва страница. На вид приличат на щолен, но вкусът им е на козунак newsm78 гледах и разни рецепти из нета... ама пак е същата работа... определено нещо не ми се получава...
Стават много пухкави (ясно е, ще намаля маята), но как да оправя самия вкус?
Скрит текст:
Виж целия пост
# 462
Момичета, помагайте... опитах се да направя щолен с рецептите от 1ва страница. На вид приличат на щолен, но вкусът им е на козунак newsm78 гледах и разни рецепти из нета... ама пак е същата работа... определено нещо не ми се получава...
Стават много пухкави (ясно е, ще намаля маята), но как да оправя самия вкус?
Скрит текст:
Консумираш ги веднага след приготвяне, затова са ти и пухкави, и с вкус на козунак. Щоленът трябва да узрее поне един месец. Тогава се формира неговият вкус и аромат. Намали маята и ще получиш една чудна тухла четворка за Коледа.
Виж целия пост
# 463
Благодаря за бързия отговор  bouquet
Ще пиша по Коледа какъв е крайният резултат Simple Smile
Виж целия пост
# 464
А как съхранявате щолена до Коледа? newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия