Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 148 557
  • 763
# 150
Привет, отново!
Суших чери домати и червени чушки.
Пуснах ги на 60градуса, на максималното време на машината - 19,5часа.
Трябваше им още 2 часа, за да станат добре изсушени.
Много съм доволна, мисля да ги съхранявам във фризера или в буркан със зехтин.
Предпочитам доматчетата да не са супер сухи и затова ще съхранявам по този начин.
Ще се пробвам да направя и сушени сини сливи, а по-нататък ябълки.
Успех на всички!
Виж целия пост
# 151
РуК, машината, която имам вкъщи няма възможност за промяна на градусите. Наредих сливите, включих, разменях тавичките през около три часа.
Виж целия пост
# 152
За колко часа се сушат праскови?
Виж целия пост
# 153
При мен обикновено повече от две денонощия / за прасковите и сливите/ Но зависи и от големината на парчетата.

Например в петък след обяд сложих сини сливи на половинки /не бяха едри/ и днес преди обяд бяха готови. Не съм изключвала машината през това време. Само разменях скаричките и допълвах от по-горните към по-долните /заредих 4-те скарички и постепенно премествах, така, че изсушените сливи се събираха на две./

Изсушавам много добре и прибирам в буркани. В момента съм заредила домати. Не бяха едри и ги сложих на половинки /без течната част, тя отива са сок Grinning/.
Виж целия пост
# 154
Аз суших праскови (местни, те не са така сочни, големи са колкото кайсии). Суших на половинки, по-едрите на четвъртинки. Бяха готови за 10 ч. Вчера следобед ги сложих, след 3ч. разместих тавичките, изключих. В 23ч. ги включих отново, в 6ч. ги изключих и бяха готови.
Виж целия пост
# 155
Искам и аз да питам за прасковите Simple Smile

Обикновено ги режа на тънко и суша докато станат като чипс, последният път ги направих на по-дебели резени - 8 парчета от една голяма и суших около 30 часа. Сложих ги в плик във фризера, че не посмях да ги оставя на вън да не мухлясат.
Та въпроса ми е - като съхранявате във фризер, после как процедирате? Вадите част и размразявате или? Не се ли разводняват?

п.с. вдъхновихте ме за червения пипер, не съм пробвала до сега, но мисля да опитам Simple Smile
Виж целия пост
# 156
Момичета, от снощи имам 5 кг червени чушки / от производител Simple Smile Ще ги суша обаче утре вечер, че днес ще се прибера много късно. За червен пипер как е най-добре да ги нарежа? На две половини или на тънки резени? Вдъхновихте ме и мен за червения домашен пипер, дано успея да се справя. 
Виж целия пост
# 157
Благодаря на всички за отговорите Hug
Fortuna bouquet
От вчера сложих сливи и праскови ,но ги нарязах на тъничко ,на 2-3 часа разменям тавичките.
Засега всичко е наред , иначе се сушат отново на 45 градуса. Надявам се на добър резултат. Peace
Виж целия пост
# 158
Ако ще мелите червения пипер, можете и по-ситно да го нарежете. Обикновено режа по дължина на 4 и после по "хоризонтала" , така, че парчетата се получават широки около пръст и половина.

Сега имах 4,400 кг. пипер /изчистен беше 3,600 кг./ и го разпределих по 900 г. в скаричка. Наредих парчетата едно върху друго, като гледах да са с отрязаната страна нагоре, а с люспата надолу. Като позасъхнаха и се посвиха ги размествах, за да са равномерно разположени върху скарите. Естествено и местата на скарите сменях. Обаче получих наведнъж 350 г. смлян червен пипер с чудесен аромат.

Скрит текст:
В момента хлебопекарната пече хляб с миналогодишната реколта от червения пипер.

И сушените домати добавени в хляба, придават разкошен аромат.
Виж целия пост
# 159
Ако ще мелите червения пипер, можете и по-ситно да го нарежете. Обикновено режа по дължина на 4 и после по "хоризонтала" , така, че парчетата се получават широки около пръст и половина.

Сега имах 4,400 кг. пипер /изчистен беше 3,600 кг./ и го разпределих по 900 г. в скаричка. Наредих парчетата едно върху друго, като гледах да са с отрязаната страна нагоре, а с люспата надолу. Като позасъхнаха и се посвиха ги размествах, за да са равномерно разположени върху скарите. Естествено и местата на скарите сменях. Обаче получих наведнъж 350 г. смлян червен пипер с чудесен аромат.

Скрит текст:
В момента хлебопекарната пече хляб с миналогодишната реколта от червения пипер.

И сушените домати добавени в хляба, придават разкошен аромат.


Благодаря за съветите! И аз така ще направя! Не знаех, че и в хляба може да се сложи от пипера?
Виж целия пост
# 160
Добавям го след сигнала за подправките/семената. Обикновено в комбинация с др. подправки, според желанието и вкуса.
Виж целия пост
# 161
Добавям го след сигнала за подправките/семената. Обикновено в комбинация с др. подправки, според желанието и вкуса.
chef bouquet smile3501
Виж целия пост
# 162
И аз тук за ценни съвети да следя темата.
Отчет - онзи ден с остатъци от домашната реколта - домати и чушки, изсуших с една глава лук. Сега имам кутийка сушени доматки, които мъжа ми хапва като мезе есенно-зимно време, а за мен (и не само) домашна "вегета" със страхотен аромат.
Виж целия пост
# 163
И аз тук за ценни съвети да следя темата.
Отчет - онзи ден с остатъци от домашната реколта - домати и чушки, изсуших с една глава лук. Сега имам кутийка сушени доматки, които мъжа ми хапва като мезе есенно-зимно време, а за мен (и не само) домашна "вегета" със страхотен аромат.
barfly Как приготвяш домашната вегета? Какви зеленчуци, как нарязани, на колко градуса и за колко време?
Виж целия пост
# 164
Малеееее, есента как се съживи темата. И аз съм на вълна праскови и сини сливи, обаче с прасковите не мога да насмогна, защото двамата ми домашни любимци /не котките де/ ги унищожават още по време на сушене. До сега съм изсушила 5 кг и.......няма никой  Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия