Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 669
  • 763
# 480
Може ли малко повече инфо за технологията за сушене на лук? Тази година имаме в изобилие и се чудя какво да го правя.
Виж целия пост
# 481
Не съм сушила лук, но праз ,да. Нарязах го на дълги пръчици, после цепнах на две. Получи се като слама, много не съм го ползвала. Суших го една пролет, защото не успяхме да го оползотворим зимата.
Лукът бих нарязала на кръгчета и така бих сушила. Peace
Виж целия пост
# 482
Да и баба ми едно време няколко пъти прекарваше през захарен сироп сушенките, които се слушаха на слънце. И тя така ми е казвала - че е срещу личинките на мухите.
Нашата е била от скрънзите, защото само с вряла вода ги попарваха срещу червея. Към есента някъде беше.
Дън червясват, според баба ми.
Ха-ха-ха..
Значи моята е била богаташка.
Ох, извинявам се за спама!
А, не съм казала, че сме били бедни, а сметкаджии. Защо и захар, щом може само с вода?
Виж целия пост
# 483
Лук режа на шайби напречно и после разделям слоевете, че се суши по-бързо.
Виж целия пост
# 484
Довечера съм решила да пробвам с праскови.
Ще ги обеля и нарежа на тънки филийки.
Може би на 50 гр. за 20 часа първоналачно.
Имате ли препоръки?
Виж целия пост
# 485
Всяка година суша праскови. Не беля. Ако се обелят, ще залепнат за скарата. Режа на резени с ширина около един пръст. Приблизително на 12 часа ги пренареждам по скарите,  размествам скарите и допълвам с нова порция. За около 36 часа обикновено стават. Изключително ароматни!
Виж целия пост
# 486
Какво приложение намирате на сушените праскови?
Виж целия пост
# 487
Какво приложение намирате на сушените праскови?
Аз обожавам сушенки и си ги хрупам като семки.
Виж целия пост
# 488
Смесвам сушени плодове със сурови ядки и слагам в стъклена кутия /нещо, като бонбонера/ в кухнята. Освен това, при пътуване винаги вземам от тази смес, хем не се разваля даже в жегите, хем вкусна, хем здравословна и засища.
Виж целия пост
# 489
Да докладвам - прасковеният чипс е готов и страхотен.
20 часа на 50 градуса и дебелина на филийките около 3-4 мм, обелени.
Виж целия пост
# 490
И аз правих мин.година,вкусни  стават.
Виж целия пост
# 491
Някой сушил ли е черен бъз? На китки, или на зрънца се чудя.....ама ако е на зрънца, трябва да покрия скарите с хартия за печене....
Виж целия пост
# 492
Не съм сушила бъз и не мога да дам съвет.
Искам само да кажа, че моята сушилня има една допълнителна приставка, като ситна мрежа, явно за сушене на по-дребни парченца. Хартията за печене, според мен, ще спира циркулацията на топлия въздух. Помислете за някаква мрежеста материя - тензух, мрежа от сито  newsm78
Виж целия пост
# 493
Ами освен на гроздчета да го суша.....
Виж целия пост
# 494
Не е нужно в дехидратор,бързо съхнат навън покрити с марля.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия