Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За и против тръгването на училище от 6 години

  • 33 082
  • 471
# 15
Може, да, разбира се. При това в случай като вашия няма нужда от никакво официално отлагане на тръгването в първи клас, както това се случва при деца, които в същата година навършват седем и Закона за тях е категоричен- постъпват на училище в годината, когато навършват седем.

Не е вярно това, за помагалата, не се заплащат. Имах ученици, които повтаряха предучилищната и помагалата им бяха абсолютно безплатни.
Виж целия пост
# 16

Детето може да е правилно позиционирано в средата си- детската градина, да показва изпреварващо развитие, но в училище да преживее повече от огромен стрес. Стрес, който може да преживее и, когато отиде на училище с набора си, но опитът, по-голямата зрялост, които ще има година по-късно, не са за подценяване.

Не бих дала шестгодишно на училище

Това е моето мнение.
Виж целия пост
# 17
Много ти благодаря за информацията!  
Виж целия пост
# 18
Г-жа Рамацоти, но не ме цитираш коректно! Аз бих дала шестгодишно на училище и го направих. При това току-що навършило шест, но изпълних условията- от четиригодишно е в училище.
Виж целия пост
# 19
Касита, преди години - в детска градина. Това само беше различното, ако се повтаря 4 група. И го смятам за логично. В училище - не знам  Peace
Виж целия пост
# 20
Г-жа Рамацоти, но не ме цитираш коректно! Аз бих дала шестгодишно на училище и го направих. При това току-що навършило шест, но изпълних условията- от четиригодишно е в училище.
Касита, аз съм цитирала само тези части от твоето мнение, с които съм съгласна. Затова написах, че това е моето мнение Peace
Виж целия пост
# 21
Силно против съм. Особено ако са целодневно на училище. И никакви ползи не виждам в ранното тръгване, само минуси. Защо зорлем да го карам да седи по цял ден на чин, това не е естествено за едно шестгодишно (за никое не е, ама пита ли ме някой). Цялата система е сбъркана, колкото по-зрели влизат в нея децата, толкова по-малко щети.
Виж целия пост
# 22
Голямата ми дъщеря е родена на 02.01 - и аз от самото начало си бях решила, че ще ходи с предишния набор на училище т.е от 6 г 9 м. - и така си е записах на градината с предишния набор. Директорката тогава много ме убеждаваше, но аз бях категорична, че не искам да ходи с по-малките.
Сега е в 6-ти клас и си вървят нормално нещата, не сме усетили никакво изоставане спрямо другите деца и някак не я виждам един клас на зад.
Отделно има две девойки в класа родени също януари, но предишната година т.е с една година по-големи от моята и тръгнали на у-ще на 7 г и 9 м. - ми те като каки на класа и са по-височки, по-едрички.
Както всички казват - то детето само си показва, ако е някакво, което не можеш да вържеш на чина, не му се пише и занимава - да си тръгне по-късно, но едно будно, оправно дете не трябва да се спира.
Виж целия пост
# 23
Зависи от детето. Но рискът си е риск и е без опция за поправка.
Аз го поех. Детето си няма да хваля, само ще кажа, че съм повече от горда с него.
Виж целия пост
# 24
Учителите смятат, че няма да и е трудно, защото сега се справя наравно с останалите, но има едно постоянно мнение, че се краде от детството на детето. Затова се колебая.
И аз съм го чувала, и то още когато бях малка, и не съм съгласна. Преходът не е рязък, няма и как да бъде. Не преставаш да правиш нищо детско само защото си станал ученик, а колкото до справянето с материала и натоварването, писах вече. Повечето деца са готови, а които не са, за тях ясно - няма смисъл зорлем да се подранява.
Не съм съгласна и с това за по-късно развиващите се интелектуално и откъм зрелост момчета. Знам, че много хора поддържат това мнение и не убеждавам никого, само казвам, че не съм съгласна. Струва ми се, че е заблуда, причинена от това, че момчетата като цяло са по-малко кротки и по-малко старателни на всяка възраст, плюс от това, че пубертетът при тях започва по-късно.
Виж целия пост
# 25
че момчетата като цяло са по-малко кротки и по-малко старателни на всяка възраст, плюс от това, че пубертетът при тях започва по-късно.

Имаш предвид, че момичетата са по-кротки и старателни...
Да съгласна съм, че не може момичета и момчета директно да се делят по този начин. Например, в групата на дъщеря ми, момчетата са невероятно будни и умни деца. Там правят открити уроци и съм видяла, че не може да става дума за такава разлика между момичета и момчета.
Виж целия пост
# 26
Синът ми също е роден януари и тръгна на училище на 6 години и 8 месеца. И аз като Касита няма да си хваля гарджето, но наистина често ми дава поводи за гордост.
И за него учителите в градината казваха, че се справя чудесно и ще е грешка от моя страна, ако го оставя в градината до навършване на 7 години. И аз го пуснах в ПУГ на 5 години.
Виж целия пост
# 27
Аз съм от тръгналите на 6 години на училище и никак не съжалявам. Не съм имала никакви затруднения в училище - нито с материал, нито с правила, с нищо. Смятам, че родителите ми правилно са преценили и добре са направили. Но съм съгласна с Касита, че всичко зависи от конкретното дете. Моето дете едва ли бих го пуснала на 6 години на училище. Още е на 4 и имам предостатъчно време дотогава, но се съмнявам, че на 6 ще е готова за училище. Готовността за училище не е само четене, писане и смятане, изразява се с още куп други неща.
Виж целия пост
# 28
Аз няма да бързам да го правя първолак. Ще кара 2 години предучилищна.
Виж целия пост
# 29
Аз съм тръгнала на 6г. и 2 м. на училище (на абитуриентския си бал нямах 17г.). Можела съм да чета и пиша, благодарение на заниманията в семейството ми. Никакви трудности не съм изпитвала и винаги съм била първенец в класа си. Нашите не са били от амбициозните родители да ме тикат и надъхват (не са ме следили какво и кога уча), но някак си са ми вменили отговорност и самостоятелност от малка да осъзная, че в ученическите години трябва да се учи. Не съм позволявала нищо да ме разсее от ученето, дори момчета в по-горните класове.  Laughing Така де, те са до време, а успеха ми ще краси или грози дипломата ми до края на живота.  hahaha
Беше ми хубаво, че съм най-малка в класа си, а после в университета учех с 2г. по-големи от мен (защото завърших гимназия до 11 клас, а повечето идваха от техникуми) и бях като талисманчето на групата- теглех темите за изпити и подобни щуротии.  Crazy
Завърших висшето си образование на 22г. и веднага започнах работа по специалността си. С приятели се шегувахме, че мога да покрия абсурдните изисквания от обявите "на 25г. с 3г. стаж по специалността."
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия