Издирвам рецепта за тесто за пица

  • 9 130
  • 37
# 30
Понякога забравям че в бг-мама всеки от всичко разбира, извинете  Laughing Първо, зададох въпрос на Аделинда, тя ми отговори и мисля че се разбрахме. Световен проблем стана. Ако на някой му харесва недовтасало тесто, моля - да си го яде. На мен ми става зле от такова, а и съм чела че не само на мен и по принцип е вредно. Да, точната дума не е довтасване, но продължават някакви процеси, тук го наричат зреене. Факт е че има разлика в усвояемостта на двата типа тесто, пък като искате и въобще невтасала я яжте маята.

Да, с бирена мая се прави масово пицата. Всъщност почти никъде не се прави по друг начин. Алтернативата е слиевито мадре, което не е квас, а част от предното тесто. Е тогава няма как да очакваш да стане за 2 часа втасването, но да - по-полезно е.

Пак повтарям, на някой ако му харесва американска пица и бразилски аранчини, да си ги яде, стига да не ми ги предлага. Ако искате яжте невтасало тесто. Не виждам къде е проблема.
Виж целия пост
# 31
Както каза преди време една съфорумка, а си засегнал някого, а е скочил като ощипана мома. Извинявам се, че дадох мнение по повод пиците. Да живее българската "пица", която няма нищо общо с пицата. Преди много време се коментираше и "шампанското" направено в България, което по принцип трябва да носи името газирано вино, защото шампанско се прави само във Франция. Та и с пицата така. Американаската е пренесена в Америка от италиански емигранти. Но недайсибоже да се даде съвет на някой българин как се прави нещо ooooh! Ние всичко си знаем.
Ако ям нещо, което не е втасало добре ме боли корем. Подпухвам и ми се повдига. Не знам дрождите дали не вампирясват в стомаха ми  Wink
П.С. И макар че тук пицата се прави в пещ с дърва (няма нищо общо с пещите, които познавах в БГ),което я прави уникална на вкус, аз не съм от най-големите любители на пица. Което не ми пречи да знам как се прави!!!!
Виж целия пост
# 32
Скрит текст:
Както каза преди време една съфорумка, а си засегнал някого, а е скочил като ощипана мома. Извинявам се, че дадох мнение по повод пиците. Да живее българската "пица", която няма нищо общо с пицата. Преди много време се коментираше и "шампанското" направено в България, което по принцип трябва да носи името газирано вино, защото шампанско се прави само във Франция. Та и с пицата така. Американаската е пренесена в Америка от италиански емигранти. Но недайсибоже да се даде съвет на някой българин как се прави нещо ooooh! Ние всичко си знаем.
Ако ям нещо, което не е втасало добре ме боли корем. Подпухвам и ми се повдига. Не знам дрождите дали не вампирясват в стомаха ми  Wink
П.С. И макар че тук пицата се прави в пещ с дърва (няма нищо общо с пещите, които познавах в БГ),което я прави уникална на вкус, аз не съм от най-големите любители на пица. Което не ми пречи да знам как се прави!!!!

Danilu, донякъде са прави, жената питаше за пица правена в конкретна закусвалня. Но като видях че не втасва (което се оказа недоразумение всъщност) реших да питам и се почнА...  Laughing Иначе и аз не знам на колко градуса умират дрождите, но бях чела доста обоснована статия как точно продължава процеса в стомаха ти ако не е протекъл добре процеса на втасване/узряване. При мен поне, както и при теб явно, е така. В най-лекия случай просто се подувам и ми е тежко, ако е по-зле положението и мен ме боли стомаха...

Къде живееш всъщност?
Виж целия пост
# 33
Ами в Сицилия!
Скрит текст:
Преди го бях упоменала в подписа си,ама понеже тук има доста готов за атака народ, го махнах. В най-скоро и аз ще се махна Mr. Green
А тук кухнята е кралицата на дома. Как само готвят. Качих 25кг. в началото,ама ги елиминирах Party
А ти, къде си?
Виж целия пост
# 34
Ами в Сицилия!
Скрит текст:
Преди го бях упоменала в подписа си,ама понеже тук има доста готов за атака народ, го махнах. В най-скоро и аз ще се махна Mr. Green
А тук кухнята е кралицата на дома. Как само готвят. Качих 25кг. в началото,ама ги елиминирах Party
А ти, къде си?

Милано, но мъжът е от Кампания и там е подобно положението. Накрая и аз започнах постоянно да готвя... Laughing Хайде сега, ще се махаш - забавно е  Wink Въпреки че не разбирам и аз такъв плам за едно тесто.
Виж целия пост
# 35
Ами той проблемът не е в тестото. За толкова малко няма да се махна. Малко ме дразни атмосферата на непрекъсната критика и поправяне на кой какво казал и как го е написал. Доста махленска стана хавата в някои от подфорумите Grinning
Виж целия пост
# 36
Recepta за три пици с диаметър 30-35см

700(може и малко повече да отиде) гр брашно
300 мл.топла вода
1 суп.л. захар
половин кубче мая
щипка сол
важно около 50-60 мл.мл.зехтин/олио

Забъркваме гъста каша от  брашно,захар и мая
Като шупне,добавяме олиото и солта и доомесваме..
Оставаме го да втаса..През тва време правя заготовката..Стържа кашкавал,беля гъбите,режа колбаса..
После зависи каква пица искаме,може да разточим с точилка/по-малко въздушни балони в пицата и повече плътност на самият блат/, или може да разтегляме на ръка..тогава е по въздушна и с балончета..

Няма второ втасване във формите..

Пека във фурна на 300 градуса за около 8-10 мин.
Но понеже е много висока температа,добре е да се наблюдават ..
Аз имам само две форми,и когато извадя 1вата,и сложа 2рата да се пече,махам готовата от формата и на нейното място правя третата..Самото приготвяне общо с печенето на 3те пици,ми отнема около 30 мин.
Виж целия пост
# 37
Какво?, моята рецепта е същата. Безотказна и вкусна.  Peace chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия