БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 289
  • 767
# 75
Направих шприц сладките с авокадо и не ми харесаха,никак...
Чувала съм, че авокадото започва да горчи при термична обработка. Не съм пробвала никога.
да,именно затова не ми харесаха,нагарчат,а не са прегорени Sick
Виж целия пост
# 76
Или освен ако не е било добре узряло авокадото. Тогава има един възгорчив и неприятен вкус.
Виж целия пост
# 77
Подариха ни няколко парчета сурова наденица. В момента нямам възможност да я изпека на скара. Ако я изтърбуша и направя кюфтета? Други идеи?
Виж целия пост
# 78
Можеш да я изпечеш и на фурна, или на тиган. Не е задължително да е на скара.
Виж целия пост
# 79
Наденицата обикновено е добре овкусена. Можете да си я приготвите на всякакво ястие с кайма, ако не държите да я консумирате точно като наденица. Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Аз бих я прибрала във фризера във формата на наденица докато и дойде времето за ядене  Grinning
Виж целия пост
# 81
И аз знам, че авокадото нагарча след терм. обработка, дори и да е  било напълно узряло и да не е изгоряло при печенето. Затова и не ме грабнаха тези сладки някак. За мен авокадото си е за съставка на салата, гуакамоле или подобен сос някакъв, но сурово...
Виж целия пост
# 82
Подариха ни няколко парчета сурова наденица. В момента нямам възможност да я изпека на скара. Ако я изтърбуша и направя кюфтета? Други идеи?
http://albisrecipebook.blogspot.bg/2015/10/2-1.html
Виж целия пост
# 83
Ще правя днес торта и ще я покривам с фондан. Погледнах в тортената библиотека за кремовете под чаршаф и попапднах на това:

Цитат
Porsha За под чаршафа-
 “Разтопи течния шоколад с малко мляко на МВ и залей тортата отгоре. Само дето е по-сладко.”

Знам, че под чаршафа не се слага нищо с млечно съдържание и се учудих. Аз мислех само с разтопена нутела/шоколад да измажа. Какво ще ме посъветвате, да сложа ли и мляко към течния шоколад?
Виж целия пост
# 84
Най-добре маслен крем - пудра захар и краве масло. Измазва добре и скрива неравностите.
Виж целия пост
# 85
Да, знам, че откъм консистенция е най-добре с масления крем, обаче такива кремове просто няма кой да яде у нас (на маслена основа) и затова разглеждах други варианти.  Peace Благодаря ти за мнението, все пак, може би трябваше да уточня още в първия пост, че маслените не ги ядем.  Simple Smile
Виж целия пост
# 86
Ами той реално се губи под фондана и не се усеща, слоят е деликатен и само сладни. Честно казано друга база не съм слагала.
Виж целия пост
# 87
О, забравих и второ нещо да попитам - днес ще правя блатове и кремове + сглобяване на тортата, за да стегне до утре и мислех утре да слагам фондана - ще издържи ли до неделя с фондана или фонданът ще се разтопи? Ако я прибера готовата, покрита с фондан торта в хладилник, ще се овлажни, предполагам, пък иначе няма как да я съхраня, у нас е топло...  ooooh!

Много съм зле значи с тези фондани... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 88
chrissy, аз измазвам под фондана с ганаш (шоколад+сметана), предполагам същото ще е ако сметаната се замени с мляко. Никога не съм пробвала обаче, само си разсъждавам.
Виж целия пост
# 89
Да, ганашът ми беше втората идея, защото и той става бързо и лесно, благодаря  Peace.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия