БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 48 261
  • 767
# 750
Да, по-дебела е и затова питах. Еми то аз ще си ги ям основно, така че няма проблем. Simple Smile
Виж целия пост
# 751
Тя тази кора изсъхва малко при печенето, та няма да остане толкова дебела. Последно преди 2 дни запекох няколко картофа така, и аз много ги обичам. Simple Smile
Виж целия пост
# 752
Благодаря за рецептите за салата от броколи. Отивам да направя първата, не се и съмнявам че ще е вкусна. bouquet
Виж целия пост
# 753
Препоръчайте ми изпитана рецепта за "пиле каша".
Благодаря предварително.
Една рецепта от Плевен-баба ми я правеше така: Пилето се нарязва на порции и се сварява. Малко от бялото месо се начуква в хаванче и с малко студена вода се разбърква до рядка кашичка. В тиган се запържва т 2-3 лъжици брашно до златисто, добавя се червен пипер и се добавя кашичката с бялото месо, после 2-3 черпака от бульона от пилето и може още някой черпак вода. Като се докара на гъстота, отгоре се нареждат парчета от свареното пиле . Като клокне няколко пъти е готово. Подправките са по желание-ние обичаме кимьон. От останалото пиле може да се направи супа, някакво друго ястие... Пробвай с малко количество, но щом питаш за "пиле-каша", сигурно ще ви хареса
Виж целия пост
# 754
Имам мити картофи, мога ли да ги поизплакна и да ги нарежа на 2-3 парчета и така да ги изпека? Без да ги беля.
Чудни стават и ти пускам една рецепта, която научих онзи ден, печени картофи по италиански, фръц;, ама са хубави .
Скрит текст:
Около 1 кг картофи се измиват хубаво и заедно с кората се нарязват на дълги парчета . Слагат се в една купа и се посипват с: 4 с.л. олио +  1/2 ч. ч. настърган пармезан, разбъркват се , посоляват се + итал. подправки, т.е. - сусам, кимион, черен пипер, риган, босилек, мащерка, чубрица, розмарин , чесън на прах и 2ч.л. червен пипер. Разбъркваш си с ръце и си нареждаш в/у хартия за печене и печеш на 200 градуса за около 40 мин. Хубави са най-вече когато са топли.
. После ме повикай , а от мен едно сухо бяло итал.  вино.  Wink
Виж целия пост
# 755
За картофите - http://kulinarenelixir.blogspot.bg/2014/05/blog-post_7269.html, стават и старите, не само пресни.
Виж целия пост
# 756
Благодаря на
Morena, mm32 и armeria за отговорите.
. bouquet bouquet bouquet
Виж целия пост
# 757
Здравейте ,някой да има рецепта за кюфтенца от киноа ,като на Хепи ?
Виж целия пост
# 758
marcheva14, благодаря за рецептичката. Simple Smile Аз по принцип бухам доста и различни подправки на печените картофи, само за пармезан не съм се сещала (сирене съм слагала също). Hug
Виж целия пост
# 759
Привет! Simple Smile
Искам да ви попитам за глазура на торта,която се начупи,тоес напука на едри парчета при разяне на парчетата- къде е проблема? Направена само от разстопен на водна баня натурален шоколад на линд.
Виж целия пост
# 760
не е бил добре темпериран шоколада...http://www.menumag.bg/za-hranata/syveti/raztopyavane-i-temperirane-na-shokolada
Виж целия пост
# 761
С ганаш съм покривала торти. Но само с натурален шоколад май няма как да не се напука.
Виж целия пост
# 762
 Благодаря! Ами разстопих го на водна баня,на ниска температура, но нещо съм сбъркала явно...Какво да добавя към него масло или ? Тортата беше с маскарпоне крем и конд.мляко и затова реших отгоре да е само шоколад.  за да не става тежка, блатовете ми са тези на гараш тортата.
Виж целия пост
# 763
Мисля, че се добавяше малко олио в шоколада, а после се режеше със затоплен нож. Не съм пробвала, само съм чела.
Виж целия пост
# 764
Мисля, че се добавяше малко олио в шоколада, а после се режеше със затоплен нож. Не съм пробвала, само съм чела.
да.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия