Ябълков оцет въпрос

  • 4 266
  • 5
Здравейте, за първи път правя ябълков оцет по рецепта. В момента е в 7-литров буркан с широк отвор. От месец е прецеден и прилича на мътен сироп, кафяво-златист с аромат на оцет и ябълки. Държа го на тъмно и топло около 20 градуса температура. Не виждам отгоре да е хванал коричка, гъба или нещо подобно. Как да разбера кога е готов за наливане в бутилки?
Виж целия пост
# 1
чак на пролетта го отворете и го сипете в шишета
Виж целия пост
# 2
Разбърквай го от време на време, да "глътне" въздух. И сигурно  ще трябва да почакаш, защото от всичките видове оцет, които съм правила /касис, бъз, къпини с арония.../ при ябълковия най-бавно се появи гъбата, точно когато съвсем загубих надежда. От миналогодишните ябълки ракията я изпихме, а оцетът сега стана.
Виж целия пост
# 3
Благодаря за бързите отговори Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Моят оцет е образувал много гъби/от миналата година е/,какво да ги правя?
Ако ги сложа в кисело вино ще се получи ли оцет?
Виж целия пост
# 5
Мисля, че трябва да ги махнеш, защото ще ти "изпият" оцета. Ако искаш сложи във виното, макар, ме ако е отворено и то ще си направи гъба.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия