Хайвер с грис

  • 2 738
  • 4
Здравейте! Вече доста време в хладилника ми стои един хайвер от шаран и днес мисля да го направя.Преди време бях правила хайвер с грис и се получи страхотно,но сега не мога да си спомня рецептата Laughing Laughing а и в интернет не мога да намеря,намирам рецепти само за "фалшив" хайвер,а на мен не ми трябва такъв.Та ако някоя от вас,мами се сеща за рецепта за хайвер с грис - да помага! newsm78 Благодаря ви предварително bouquet
Виж целия пост
# 1
Здравейте! Вече доста време в хладилника ми стои един хайвер от шаран и днес мисля да го направя.Преди време бях правила хайвер с грис и се получи страхотно,но сега не мога да си спомня рецептата Laughing Laughing а и в интернет не мога да намеря,намирам рецепти само за "фалшив" хайвер,а на мен не ми трябва такъв.Та ако някоя от вас,мами се сеща за рецепта за хайвер с грис - да помага! newsm78 Благодаря ви предварително bouquet

Аз го правя. Сварява се чаша грис (вода със сол, в която се сипва гриса и се вари на бавен огън докато се сгъсти). Добавя се майонеза, настърган лук и лимонов сок или "лимонтозу", разтворено в малко вода. Аз лично тези ги добавям на око. Имай предвид, че вкусът се променя след около ден, затова не прекалявай с лука и киселината. Ако е нужно, на другия ден можеш да коригираш вкуса.
Виж целия пост
# 2
Ми и ти и даваш рецепта за фалшив хайвер, момичето пита как се бие истински с грис.  Laughing И аз друг освен фалшивия не знам.
Виж целия пост
# 3
Ми и ти и даваш рецепта за фалшив хайвер, момичето пита как се бие истински с грис.  Laughing И аз друг освен фалшивия не знам.


Понеже не намерих грис, купих семолина, която жълтее.  То пак е грис, но от durum тип пшеница. Да видим дали ще стане истински.  Grinning
Виж целия пост
# 4
Мама прави така хайвера, не с хляб, а с грис.
Сварява грис с вода и сол, добавя хайвера (мисля чаена, до супена лъжица слага  Thinking ), добавя настърган кромид лук (1средна глава)  и започва голямото  добавяне на олио, постепенно и по малко, като се  бърка постоянно, много е трудоемко......сменяхме се, като ни заболят ръцете. Добавя се олио до пръхък, нежен хайвер...поне литър ни отиваше. Добавя се лимонов сок и сол на вкус.
Мога да я попитам за по точни мерки, но тя на око го прави, винаги  Rolling Eyes.
По късно започнахме да разбиваме хайвера с комбайна....само внимавайте да не го изгорите  Peace.

П.п Забравих - внимавайте със солта при варенето на грис. Хайвера е доста солен (поне този който правим у дома) и затова много леко се посолява водата в която ще се вари грис. Изчаква се да изстине гриса и след това се започва с разбиването на хайвера. Хайвера го претриваше с лъжицата, за да се пукант зрънцата преди разбиване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия