Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Немски език - школи в София, мнения

  • 5 188
  • 14
Здравейте!
Търсих много по групите, но всички теми, които намерих са доста стари, та затова реших да направя нова. Търся си школа по немски език, в която да започна от ниво А1(начално). В у-ще съм го изучавала, бързо ми потръгна, но във времето не съм го използвала и съответно знанията са ми нулеви. Проблемът идва от там, че не знам към коя школа да се насоча. ThinkingБях се насочила към Нов Стандарт и Омега, първо защото са ми удобни като локация, за да мога ако посещавам сутрешните им занятия, да се изстрелвам с метрото директно на работа. Но вчера познати ми казаха, че са много разочаровани от Омега като преподаване. В Гьоте института цените са много високи, а и ме дразни, че раздробяват нивата на А1.1, А1.2; B1.1, B1.2 и т.н., максимално да ти вземат парите. В Нов Стандарт локацията е малко кофти - до Халите се намира, в една доооста стара сграда, даже по стълбите като се качвах ме беше страх, но пък жените бяха много вежливи и ми обясниха за преподаването, цена:280 + 49лв за учебник. Мога да преглътна локацията и това, че стаите за преподаване са по-стари, стига преподаването да е на ниво.  Моля, ако вие имате впечатления за каквато и да била школа в София, споделете мнение. bouquet
Виж целия пост
# 1
В Гьоте института цените са много високи, а и ме дразни, че раздробяват нивата на А1.1, А1.2; B1.1, B1.2 и т.н., максимално да ти вземат парите.
Странно, навсякъде където съм учила немски, нивата са точно по този начин. Всяко ниво е по месец за интензивен курс, общо 8-9 на брой.
Виж целия пост
# 2
Нивата в немския винаги са си били А1 и А2. B1 е разделен, защото материалът е труден и обемен. Така е отскоро, защото курсистите имали проблем с усвояването. В крайна сметка никой не те кара да записваш B1.2 насила. Явяваш се на приравнителен за B1 и записваш B2.  Peace
В Гьоте е скъпо, защото си заслужава. Школа, която иска само да ти вземе парите, не ти пуска анонимни анкети дали си доволен от преподаването. Нито пък ти правят тестове след всеки урок. Или учителя ти изяснява в почивката каквото не ти е ясно. То и места там вече няма, за А1 особено, именно заради това. За 280лв. се съмнявам да научиш кой знае какво. Това за колко учебни часа е?
Някои от учителите, които преподават в Гьоте, го правят и в Алианс или в Интелект. Можеш да провериш и там. Но обикновено, евтиното излиза скъпо.
Виж целия пост
# 3
Странно, аз пък във всичките школи, на които попаднах в интернет не бяха разделени така нивата, а си бяха A1, A2... единствено в Интелект и в Гьоте бяха разделени както вече описах по-горе. Иначе говоря за 100 учебни часа. Аз не се съмнявам, че в Гьоте ще е високо нивото на преподаване, но просто се интересувам дали някой има също опит и с други езикови центрове и е останал доволен. Както написах, чета коментари както положителни, така и отрицателни в интернет, включително и за Гьоте, затова ще се радвам на всякакви отзиви Wink
Виж целия пост
# 4
Да, 100 учебни часа е интензивният едномесен курс.
В Германия учих в две езикови училища, нивата си бяха разделени. Не виждам как някой ще усвои материала от А1 до С1 за 5 месеца.
Идеята ми е, че не искат просто да ти вземат парите, това време наистина е нужно. Както Suede е написала, може да прескачаш клас само с изпит, това също е вариант.
Виж целия пост
# 5
Ами ето, аз ти казвам, че съм минала вече 3 нива в Гьоте. Нещо грешно си разбрала. "А" нивата винаги са две на брой.
A1 и A2 са си както съм ги написала, по 120 учебни часа всяко. B1 е разделено, защото нивото е трудно и неусвоямо само за 120 часа. Заради това е и разделено на 2.
100 часа, за което и да било от тези нива е крайно недостатъчно. Личен опит.  Peace 
Виж целия пост
# 6
Благодаря за отговорите на включилите се до сега!
Виж целия пост
# 7
Днес някой друг с мнение по темата? Wink
Виж целия пост
# 8
В Престиж също има немски език, някои от преподавателите са много добри - единият е германец, а другата преподава в СУ. Има обаче и някои слаби, при които ще си говорите само на български.
Виж целия пост
# 9
 Посещавала съм курс по немски език в езиков център Нов стандарт. Нищо не научих. Само се препуска по учебника, не се интересуват кой какво е или не е разбрал. Много съм разочарована. Цената е изгодна и привлича, но там е и уловката.
Виж целия пост
# 10
Здравейте,

Бях пуснала тема за това, но никой не успя да ми помогне, та реших да опитам тук.

Търся контакт на госпожа Антоанета Милованова - учител по немски. Загубила съм контактите й и не успявам да ги открия никъде.

Моля, ако може някой да ми помогне, да ми пише на лично. Много благодаря Simple Smile

 Peace
Виж целия пост
# 11
А за ученик какво препоръчвате?
Гьоте?
Виж целия пост
# 12
Моята дъщеря съм я записала в Престиж-1-во или 2-ро ниво според теста.После ще разказвам.Тя ще е 10кл.Надявам се да случим на учител.
Виж целия пост
# 13
Много исках да се запиша в Гьоте - Институт, обаче часовете в които се преподава са ми крайно неудобни. Нямат съботно-неделен курс. Затова се ориентирам тази есен към ИЧС.
Някой дали е чувал за там как преподават? Thinking
Ще ги използвам само като алтернативен вариант а иначе със сигурност накрая ще държа и изпит за сертификат от Гьоте - института.
Виж целия пост
# 14
Препоръчвам за ученик Гьоте институт,след като сме недоволни от една друга школа.Смятам да си продължи при тях докрая.Чувам и добри отзиви за Алианс.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия