Как съхранявате суровото месо?

  • 4 497
  • 41
# 30
Ама вие наистина продължавате този спор  ooooh!
Охладеното месо си е охладено, замразеното- замразено. Веднъж замразено, при размразяване ясно си личи, че не е било просто охладено. Не се излагайте!

Това е и моето мнение,ама ме убеждават в друго.
Мгазините,в които аз съм пазарувала охладено месо,просто не зареждат много и заржедат всеки ден,това е.


Блонди, ти в коя държава живееш сега ?
Виж целия пост
# 31
В момента съм в Брюксел,но писах за магазините в София,откъде купуваме охладеното месо.Тук,както казах,няма изобщо замразено.  Grinning
Виж целия пост
# 32
Спирам да пиша в темата, който иска да вярва, който иска да не вярва  Grinning
Виж целия пост
# 33
Е,обсъждаме си,де,няма лошо.Може и така да е,както казваш,знам ли...просто не ми се връзва как става номера,не можеш да излъжеш хората,личи си,абе както и да е.Здраве да има и решението е,както казва невероятния шемет Небесна Краставица - спанак  Mr. Green
Виж целия пост
# 34
Е,обсъждаме си,де,няма лошо.Може и така да е,както казваш,знам ли...просто не ми се връзва как става номера,не можеш да излъжеш хората,личи си,абе както и да е.Здраве да има и решението е,както казва невероятния шемет Небесна Краставица - спанак  Mr. Green


Блонди, тук сменят и етикетите на срока на годност на всякакви продукти, дори и в големите магазини
Не се набутват  Money  да изхвърлят застояла стока и хората си ги купуват без нищо да подозират   food002 eat
Виж целия пост
# 35
Ама не и замразено,и охладено едновременно.Или едното,или другото.Замразените са твърди,във фризер и трябва да ги размразиш.А охладените са меки и направо можеш да почнеш да си ги готвиш.По-скъпи са от замразените и имат много малка трайност- 2-3 дни.Иначе не е проблем да си купуваш замразено месо или пиле,ама в Европейските държави не продават замразено  Sad
аз знам че продават но вече на половин цена.
и аз мисля че в камерата трябва да стои малко време
Виж целия пост
# 36
Купувам охладено месо и го замразявам веднага в специални пликове във фризера. Като искам да готвя, вадя необходимото и го размразявам.


Точно това според мен е неправилно, защото охладеното месо е било замръзено преди това и ти като го купиш го замразяваш втори път и това е грешка, купувайте замръзено месо, ако искате да го съхранявате за по дълго, а ако ще го готвите веднага тогава купувайте охладено  Peace

Стига,бе,охладеното месо не е било замразявано,защо така смятате?Не може да е така... Thinking

Блодни, дай да ти дам едно рамо, ако успея и аз да обясня ...

Охладено е прясното месо, от скоро заклано животно, трайността му е много малка, няколко дни. Не е било замразявано въобще, то си личи. Затова е по-скъпо.

Замразеното си е замразено, никога не можем да бъдем сигурни кога е заклано животното, независимо от етикета с датата на замразяване.

Ако охладеното е размразено преди това, както се твърди, къде тогава по магазините е прясното месо??? Само не казвайте, че няма такова  въобще Laughing

Аз лично купувам охладено месо, ако не можем да го употребим до срока на годност - замразяваме. Така сме сигурни, че месото, което консумираме е замразявано само веднъж (т.е. у дома).
Виж целия пост
# 37
Е,обсъждаме си,де,няма лошо.Може и така да е,както казваш,знам ли...просто не ми се връзва как става номера,не можеш да излъжеш хората,личи си,абе както и да е.Здраве да има и решението е,както казва невероятния шемет Небесна Краставица - спанак  Mr. Green


Блонди, тук сменят и етикетите на срока на годност на всякакви продукти, дори и в големите магазини
Не се набутват  Money  да изхвърлят застояла стока и хората си ги купуват без нищо да подозират   food002 eat


Май отиде доста далече твърдейки, че в България въобще не продават прясно месо...ти ако не можеш да различиш размразеното от прясното (което всъщност е охладеното), доста хора могат, затова никоя голяма месарница и магазин не могат и да си помислят да продават размразено за прясно ...
Аз говоря за София, в Пловдив може и да не е така, знам ли ...
Виж целия пост
# 38
Как изместихте темата.... Няма да навлизам във вашия спор.
Само ще кажа, че дори и замръзеното месо старее. Разбира се доста по-бавно, но старее... За това аз сварявам цялото количество и го слагам във фризера. Може да не го сварите напълно, за да си поеме после от другите продукти в манджата, но като премине термична обработка, месото е доста по-трайно.
Виж целия пост
# 39
Как изместихте темата.... Няма да навлизам във вашия спор.
Само ще кажа, че дори и замръзеното месо старее. Разбира се доста по-бавно, но старее... За това аз сварявам цялото количество и го слагам във фризера. Може да не го сварите напълно, за да си поеме после от другите продукти в манджата, но като премине термична обработка, месото е доста по-трайно.

Сега ще си посипем главите с пепел заради изместената тема,отивам... Crazy

И понеже ми правиш забележки за правописа,да ти кажа и аз - пише се замразено  Peace
Виж целия пост
# 40
Можеш да си го замразиш.Да не мислиш,че  по магазиниете е прясно заклано.Замразява се месото,после се отмразява и се продава.
Камерата е също като фризер,така че няма проблем.

Фризерът замразява на много по-ниска температура и съхранява витамините и полезните неща в продуктите.При камерата не е така със сигурност.И аз знам,че може в камерата и уж нищо му няма,но за малко бебе не бих рискувала.На камерите и фризерите по принцип има едни звездички и срещу тях е указано колко дни може да стои продукта,в зависимост колко звездички има фризерът.Обикновените са - 18,обаче не мога да цитирам точните дни.И за камерата не знам,Били,за съжаление.Но купи си едно парче месо,замрази си го там на порции,нека го изяде Алексчо и след това пак купи ново парче,не зареждай много.





Звездичките, които са на камерата на хладилника или на фризера са за температурата на замразяване.
Една звезда отговаря на -6 градуса по целзий.
ако са 4 значи -24градуса  Heart Eyes
Виж целия пост
# 41
Благодаря на всички ви за отговорите HugНедейте да спорите повече, моля ви!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия