Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашата красива котарана си търси късокосмест партньор

  • 1 458
  • 13
Здравейте мили дами!

Любимото ни същество у дома отново е готово да си има поколение и се надявам този път да осъществим желанието ѝ. Вече 2-ри ден освен вдигнато дупе, вика мъжки дори и през деня.

Намираме се в София. Тя е дълга тъмно сива (с бели мустачки, коремче и лапи) с къса копринена козина малко над 4.5кг. Редовно ваксинирана и обезпаразитявана. Много любвеобилна, умна и гушкава.

Търсим ѝ - здрав, ваксиниран и редовно обезпаразитяван късокосмест мъжки. Предпочитаме да е руски син - заради нрава, но ако мъжкият ви е късокосмест с благ гальовен характер и се хареса на нашето момиче с удоволствие ще го приютим за няколко дена.

Живот и здраве, искаме да запазим за нас едно женско коте. Вярвам, че ще намерим дом на всички котета имаме приятели, които са ни казвали, че чакат нейното поколение за да си вземат котета.

Котката е твърде прекрасна за да я оставим без наследници. Имаме я от една година (взехме я на 5 години), правили сме един опит с един уж руски син Мъро, който като излезе от клетката много приличаше на британец. Много умно и добро същество - гальовен ухажор, но Чочи (така се казва котараната) го прие доста трудно. Имаха 3-4 сношения, но не забременя. На котараната сме ѝ правили изследване за котешки спин и левкемия - отрицателни са. Очакваме това и от бъдещия неин любим.

Имаме намерение да я кастрираме след като си има поколение (това го пиша за всички, които ще наводнят темата с предложение за кастрация).

Ето го и момичето ни:
Благодаря на отзовалите се собственици!
Виж целия пост
# 1
   Вашата красива котарана е най-добре да бъде кастрирана.
Виж целия пост
# 2
Отвратително е да се въдят нови и нови, при положение че улиците са затрупани с бездомни, за които много трудно се намира дом. После и малките ще се въдят ли въдят...и преливане от пусто в празно. Шепа хора се трепят да задомяват, докато други въдят. Кастрирайте си котката, само добро ще и направите. Приятелите ви могат да си осиновят, има хиляди бездомни котки в най-различна възраст.
Бтв, не всяка сива котка е "руска синя", породата се доказва с легитимни документи, издадени от развъдник за съответната порода и от федерация. Не че породите би трябвало да имат каквото и да е значение при избора на домашен любимец...
Виж целия пост
# 3
Потребителката написа, че не се интересува от "съвети" за кастрация, и още в първи пост такъв ooooh!.
Виж целия пост
# 4
Потребителката написа, че не се интересува от "съвети" за кастрация, и още в първи пост такъв ooooh!.

   Ахам... Laughing А ти би ли взела на сериозно думите на човек, написал "Любимото ни същество у дома отново е готово да си има поколение и се надявам този път да осъществим желанието ѝ."? Сигурно котаната лично е споделила на стопанката си на уше, как копнее утробата ѝ да бъде възпламенена от някой наперен котарак? Mr. Green

   А и принципно какво е заявила авторката, е без значение. В 21 век проблемът с размножаването на животните без родословие не може повече да бъде пренебрегван и трябва да се използва всяка възможност, за да се обясни защо това не бива да продължава. Неграмотността, неосведомеността и примитивизмът не са оправдания. Peace
Виж целия пост
# 5
Моля?? Само животните с родословие ли имат право да се размножават? И каква точно е сакралната причина за това?
Виж целия пост
# 6
The Black Cat изобщо нямаше предвид това и съм съгласна с всяка нейна дума. При положение, че улиците буквално гъмжат от бездомни животни, които само биват подритвани и малтретирани е най-малкото ненужно да се допринася за увеличаване на котешката популация. Защото е голяма вероятността по едно или друго време бъдещите котета или потомството им също да се озоват на улицата.
Виж целия пост
# 7
   Лимонадената Джо, разбира се, че само те. Това го казвам от позицията на човек, прибрал 2 безпородни котки от улицата, които в последствие кастрирах. Абсолютно съзнателен и дълго обмислен избор. Макар до безумие да харесвам определени породи, съвестта ми никога не би ми позволила да си взема куче / коте с родословие, като знам колко много клети бездомничета просто никога не се дореждат да си имат дом. Което напълно изчерпателно отговаря и на въпроса: "Защо не бива да развъждаме домашната си котка?"

   Породистите животни (подчертавам – тези с родословие, верифицирано от FCI, защото това е единственият легитимен документ, удостоверяващ чистокръвността на дадена порода) се развъждат изключително селектирано. Идеята е конкретната порода да се усъвършенства като интериор и екстериор. До разплод се допускат много малък % дори от животните с родословие. Много развъдчици продават кученцата си от "pet" класа именно с договор за кастрация, при достигане на определена възраст, и стопанинът няма думата по въпроса. В чужбина санкциите, доколкото знам, са много сурови, ако този договор се наруши.

   Но както и да е, отклоних се. В интернет има предостатъчно информация, за който иска да чете и да се образова. Не се изживявам като последна инстанция – просто споделям как стоят нещата, на базата на скромните си киноложки и фелиноложки знания. Peace

   Месечинка виторога, за съжаление, от личен опит знам колко е трудно да се намерят читави стопани за бездомна животинка. Confused Всеки налита на "марковото". ooooh!
Виж целия пост
# 8
О, ясно ми е. Аз въобще не си падам по маркови породи, предпочитам т.нар. европейска късокосместа, демек улична превъзходна. Не отричам правото и на съществуване и размножаване, дори го приветствам, разкошни животни са. Но не искам да ги виждам по улиците, около казаните, зъзнещи, уплашени и бити. В този смисъл умишлено да ги размножаваш ми се струва безумно.
Виж целия пост
# 9
Не всяко котешко поколение е прираст на уличната популация. Има хора, които си гледат животните. И нашата котка се е размножавала, докато беше дворна, за всичките и 5 котета е намерен дом.
Виж целия пост
# 10
Да, но вместо тези 5 умишлено създадени котета можеше да бъдат задомени 5, родени на улицата.
Виж целия пост
# 11
Не ми се влиза в полемика относно кастрацията. Напълно разбирам защо е такова мнението ви и нямам нищо против да го заявявате, но предпочитам да оставим въздух за собственици на некастрирани късокосмести котараци  Peace

The Black Cat в интерес на истината котката ни е изключително изразителна и приказлива, но едва ли ще ме разберете (съдя по това от целия ви предпоследен пост - особено от последното изречение в него). Разбираме се понякога и само с поглед, но в конкретния случай и съседите осъзнават какво е желанието ѝ Mr. Green

Лимонадената Джо благодаря  Simple Smile

Месечинка виторога, според мен, понякога на родените и отраснали в двора котки им е безкрайно по-интересен и щастлив живота, от колкото на котки отглеждани зад затворени стени - лично мнение, но това не означава, че бих допуснала малките котета да се озоват безстопанствени.
Виж целия пост
# 12
   Джо, радвам се, че си успяла да им намериш сигурни домове, при надеждни стопани, но с оглед на значителната продължителност на "стандартния" котешки живот, понятията "сигурен" и "надеждни" губят своята стойност и се размиват във времето. Причината е, че няма как да знаеш по какъв начин ще се развие животът на въпросните стопани и ако се случи така, че те са малко по-безотговорни и вятърничави по природа (нещо, което не е задължително да можем да предположим, дори и добре да познаваме дадения човек), пак може да стане така, че някое от котенцата да има неблагоприятна съдба...

   Но дори и да оставим това настрана и да приемем, че всички котенца са открили своя перфектен дом и безметежно бъдеще, това, което е написала Месечинка виторога, е още по-релевантно и е другото обстоятелство, което и аз щях да спомена, така или иначе. Търсейки и намирайки дом на домашно отгледано котенце, съзнателно лишаваме някое улично такова от същата привилегия. Просто няма дом за всички, колкото и тъжно да звучи.

   Лебед, котката ти "жадува" да се заплоди, точно защото е животно и дълбоко вкоренените ѝ инстинкти не ѝ дават мѝра и я карат да се стреми именно към това. Не бива, обаче, да ѝ приписваме краски от традиционно човешката менталност и емоционалност, грешно е. Това го казвам, при условие че в моята къща котките са пълноправни членове на семейството и се грижа за тях по-добре, отколкото за хора. Peace
Виж целия пост
# 13
Разгонката продължава, до колкото я усещам, ще продължи още поне 2 дена. До сега не сме намерили късокосмест некастриран котарак. Наши приятели имат дългокосмести красавци, но ветеринарката ни ни препоръча да е я съберем с късокосмест котарак.

Едни приятели вече са ни сърдити, защото не искаме да е с техния бял пух - изключително красив, грациозен, но дългокосмест и по-важното глух.

Та, търсенето продължава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия