Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на паркет

  • 6 955
  • 24
Здравейте!
Предстои ни поставяне на паркет в няколко стаи-детска,спалня,хол и трапезария.Въпросите ми са свързани с различните видове паркет и критериите за избор.Вие какви паркети имате,доволни ли сте?
Разбрах,че има масивен,класически и трислоен паркет,от дъб,от бук.Масивният паркет е по-дебел,което е хубаво,обаче ми стои някак грубо,а трислойния ми харесва на външен вид,но пък е доста по-тънък  newsm78 Класическият паркет ми е много бабешки,ретро ако мога така да се изразя.
Виж целия пост
# 1
Ние имаме и от двата вида - в хола и трапезарията сложихме нов дъбов паркет, второ качество, а в стаите пренаредихме стария буков паркет. Чувала съм, че дъбовият е по-добър като здравина/качество, но аз лично не виждам особена разлика между двата.  Peace
Виж целия пост
# 2
Паркета е луксозна настилка ,а лукса не търпи компромиси.
А паркет със слоеста структура е голям компромис.Лично мнение.
Виж целия пост
# 3
А кой е най-качественият паркет? Ако има еднозначен отговор, разбира се.
И кой е най-добрият като съотношение цена-качество съответно?
Виж целия пост
# 4
Най-добрия е класическия паркет, поне за мен е абсолютно така.
Дъбовият паркет е най-добрия, с такъв сме вкъщи. Относно това, че ти стои бабешки и ретро, според мен това зависи от типа нареждане и от лаковото покритие. Ако е направено добре, стои изключително добре и луксозно.
Виж целия пост
# 5
Естествен масивен паркет  Peace. Има си стандарти за качество.Избора на материал е въпрос на вкус и възможности.
Слънце и аз съм с дъбов но съм виждала и от тиково дърво .Не бих твърдяла че мойто гардже е най-рошавото.
Виж целия пост
# 6
Ще следя с интерес темата,защото също съм пред дилемата масив или трислоен.харесвам масива повече,но тук вече цената ще определи.Днес си харесах трислой,но крайната цена ми излезе 130 лвна кв.За тези пари май ще мога масив да поставя...Споделете фирми от които сте доволни,моля!
Виж целия пост
# 7
Ние се ориентирахме към масивния паркет,първо качество.Второ и трето качество не ми харесват заради дефектите,но някои хора умишлено ги избират.Вече големината на гредичките и начина на нареждане ще го мислим в последствие.
Виж целия пост
# 8
Естественият масивен паркет е най-доброто, но за да се види красотата му и да е траен е важно как ще се постави. У нас е залепен, като пода е нивелиран със саморазливаща замазка (доста скъпо), след това се фугира и лакира с лак на водна основа. Красиво и лесно за поддръжка. Дори след време да се повреди, само се изцикля и лакира и е като нов! Тъй като е доста скъпо поставянето му, не си струва да се взима по-некачествен паркет.
Виж целия пост
# 9
Естественият масивен паркет е най-доброто, но за да се види красотата му и да е траен е важно как ще се постави. У нас е залепен, като пода е нивелиран със саморазливаща замазка (доста скъпо), след това се фугира и лакира с лак на водна основа. Красиво и лесно за поддръжка. Дори след време да се повреди, само се изцикля и лакира и е като нов! Тъй като е доста скъпо поставянето му, не си струва да се взима по-некачествен паркет.
А,колко големи гредички сте избрали и как сте ги наредили?
Виж целия пост
# 10
Ние много харесваме масив на дълги и широки летви.ММ иска да му стои много натурално все едно не е обработван с чепове и  шарки.Единият вариант е да вземем 3 то качество ,което си стои точно така,другият е първо,което е допълнително обработено ,за да изглежда точно така и за тази обработка се плаща около 20лв на квадрат.Виж целия пост
# 11
http://parketsense.bg/masiven-parket/
Виж целия пост
# 12
Паркетините са различни в различните стаи. В две са 7 на 40 и са наредени тип дюшеме, в други са по друг начин. Добре е да се избере и качествен лак. Аз за хола предпочетох двукомпонентен полиуретанов лак. Немски май беше. За паркета е важно столовете, масите и всички мебели да имат тампони (продават се и не се виждат, като се залепят) за да не се поврежда. Ако имате стол на колелца, той също може да увреди паркета. У дома има само две малки килимчета точно под тези столове. Подът е толкова красив, че не му трябва килим. И разбира се обувки с токчета могат да го увредят. Предупредиха ме да не слагам саксии направо на пода, но аз такива нямам.
Виж целия пост
# 13
http://parketsense.bg/wp-content/uploads/2014/05/%D0%B4%D1%8A%D0%B1-tobacco.jpg.   това ми харесва много
Виж целия пост
# 14
Аз пък се двоумя дали да лакирам или да омасля паркета  newsm78 Досега съм имала лакиран паркет и недостатъците са следните:
- с времето се увеличават фугичките между паркетините и съответно на тези места лакът се напуква, което не е много красиво;
- паркетът много се надрасква от всякакви маси, столове, обувки, предмети и какво ли не, след 10г. ползване е доста изподран и не изглежда никак добре. Всички казват, че с едно циклене се решава проблема, но вярвайте, цикленето е последното нещо, което бихте искали да ви се случи в обзаведена къща. Трябва да се изнесат всички мебели от стаята - дивани, секции, пълни с вещи и т.н., защото при цикленето, вкл. и при т.нар. безпрашно такова, се отделя един много фин слой прах, който прониква и полепва навсякъде. Дори по стените и таваните - вижда се, ако ги забършеш с влажна гъбичка, така че цикленето си върви с пребоядисване. От друга страна пък веднъж на 10г. е цялата галимация, за омасления паркет казват, че поне на 6 м. трябва да се омаслява.

Визуално омасленият паркет изглежда много по-добре и се надявам някой притежател на такъв да сподели впечатленията си от ползването му. Интересува ме например навсякъде ли трябва да се омаслява или само, където повърхността е поизхабена? И какви са тези специални препарати, с които се почиствал - не става ли с просто с влажна стирка /лакирания така го почиствам или с прахосмукачка/?

Още един въпрос - чудя се дали да слагам паркет непосредствено до входната врата. Иска ми се целият коридор да бъде с паркет и да не слагам плочки във входната част до външната врата, но не знам дали няма на това място много бързо да се развали паркета... Същевременно в нета повечето професионално проектирани интериори са направени по този начин /само паркет/  newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия