Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137

  • 128 318
  • 737
# 45
Здравейте мами  bouquet
Поздравления за красотите, които сте показали! Искам да попитам  как процедирате при поставянето на захарна плака (не знам дали се казва точно така на български) върху моделираща маса? Аз имам спомен, че захарната плака се маже с фарситура отдоло и отгоре, но не съм сигурна  Thinking Много ще съм ви благодарна ако някой даде отговор на въпроса ми.
Виж целия пост
# 46
Ани, страхотни са ! "Голата" е страхотна, може ли рецепта Praynig (подозирам шоколадовите блатове от най вкусната воколадова торта, а кремът newsm78). Другата седмица имам РД и исках нещо такова да си съътворя.
И аз да помоля за рецептата на  "Голата торта "За мен,която съм напълно начинаеща,всичко изглежда Висока Класа Naughty

Малко по-нагоре съм я пуснала.
Виж целия пост
# 47
Здравейте мами  bouquet
 Искам да попитам  как процедирате при поставянето на захарна плака (не знам дали се казва точно така на български) върху моделираща маса? Аз имам спомен, че захарната плака се маже с фарситура отдоло и отгоре, но не съм сигурна  Thinking Много ще съм ви благодарна ако някой даде отговор на въпроса ми.

Върху фондан предполагам ще слагаш плака от фондан а не от вафлена хартия.Не мажи с нищо, просто залепи плаката с малко тайлоза.С фарситура се маже ако е вафлена плака, но тя не се слага върху фондан.
Виж целия пост
# 48
Здравейте, този спрей-глазура хубав ли е?

http://sladkatakushta.com/sprej-glazura-150-ml.html

Ефекта с водка същия ли е, защото до сега никога не съм ползвала и не знам дали си заслужава парите?
Също и ме интересува дали са икономични теми спрейчета?
Виж целия пост
# 49
Здравейте мами  bouquet
 Искам да попитам  как процедирате при поставянето на захарна плака (не знам дали се казва точно така на български) върху моделираща маса? Аз имам спомен, че захарната плака се маже с фарситура отдоло и отгоре, но не съм сигурна  Thinking Много ще съм ви благодарна ако някой даде отговор на въпроса ми.

Върху фондан предполагам ще слагаш плака от фондан а не от вафлена хартия.Не мажи с нищо, просто залепи плаката с малко тайлоза.С фарситура се маже ако е вафлена плака, но тя не се слага върху фондан.
Много благодаря за отговора  Hug А вафлента плака върху какво се слага, защо не се слага върху фондан?
Виж целия пост
# 50
Здравейте, този спрей-глазура хубав ли е?

http://sladkatakushta.com/sprej-glazura-150-ml.html

Ефекта с водка същия ли е, защото до сега никога не съм ползвала и не знам дали си заслужава парите?
Също и ме интересува дали са икономични теми спрейчета?


  Може и аз да се престаравам с пръскането, но за мен не са много икономични. Около 5-6 торти максимум, ако ги пръскаш целите хубаво. Ако е за детайлчета ще издържи повечко. Точно тази марка не съм ползвала, но иначе съм супер доволна. За секунди тортата грейва, иначе отнема много време.
Виж целия пост
# 51
Здравейте мами  bouquet
 Искам да попитам  как процедирате при поставянето на захарна плака (не знам дали се казва точно така на български) върху моделираща маса? Аз имам спомен, че захарната плака се маже с фарситура отдоло и отгоре, но не съм сигурна  Thinking Много ще съм ви благодарна ако някой даде отговор на въпроса ми.

Върху фондан предполагам ще слагаш плака от фондан а не от вафлена хартия.Не мажи с нищо, просто залепи плаката с малко тайлоза.С фарситура се маже ако е вафлена плака, но тя не се слага върху фондан.
Много благодаря за отговора  Hug А вафлента плака върху какво се слага, защо не се слага върху фондан?

Вафлената плака се слага върху сметана или крем - мажеш с кристалина или неутрално желе, лепиш плаката и пак желираш отгоре.Върху фондан няма как да изкараш въздуха, ще стане на балони и е леко грозно след това.Няма как да намажеш фондана с кристалин, защото ще го разтопиш.
Виж целия пост
# 52
Много ти благодаря за изчерпателния отговор Pimi  bouquet
Виж целия пост
# 53
За пръв прът се престрашавам да пусна пост в темата на майсторките (жалко, че много от "старите пушки" не ги виждам вече Sad, темите ги чета от години, но не в такива детайли).

Прочетох правилата в първия пост, т.е. тук може да влизаме с коментари на чужди торти и да задаваме тортени въпроси, но без да качваме собствени торти (освен ако не сме коментирали 5 предишни), правилно ли разбрах?

• Имате право да публикувате снимка на своя торта, само ако сте коментирали поне 5 торти преди вас.
• Въпросите задължително се оцветяват в друг цвят, за да бъдат видими.
Виж целия пост
# 54
За пръв прът се престрашавам да пусна пост в темата на майсторките (жалко, че много от "старите пушки" не ги виждам вече Sad, темите ги чета от години, но не в такива детайли).

Прочетох правилата в първия пост, т.е. тук може да влизаме с коментари на чужди торти и да задаваме тортени въпроси, но без да качваме собствени торти (освен ако не сме коментирали 5 предишни), правилно ли разбрах?

• Имате право да публикувате снимка на своя торта, само ако сте коментирали поне 5 торти преди вас.
• Въпросите задължително се оцветяват в друг цвят, за да бъдат видими.

Това са правила от времето, когато пишеха мнооооого хора и темите се изписваха за отрицателно време. Сега вече не е така, но просто никой няма време и не му се занимава да променя първа страница, просто трябваше да се пусне нова тема и аз копирах старата.

Можеш да си пускаш и коментираш колкото искаш, за нас ще е радост Simple Smile и без това темата замира отвсякъде Simple Smile
Виж целия пост
# 55
Имам въпроси, ако някой може да ми помогне.

Колко см е добре да бъдат блатовете дебели? Мисля да не ги печа отделно, а да режа.
Също, мога ли да замразя блатовете и когато ми потрябват, да ги използвам?

Благодаря!
Виж целия пост
# 56
maimun77, дебелината на блата е в зависимост от това  колко се е наддигнал и на колко можеш да го разрежеш - на 2 или на 3. Няма някакви стандарти.
Можеш да замразиш готов блат без проблем увит в свежо и алуминиево фолио. Просто преди да го ползваш го вадиш от предната вечер.
Виж целия пост
# 57
2в1, благодаря! Точно така стана, не можах да разрежа блата на повече от 2, а а аз мислех, че кой знае колко ще се наддигне Simple Smile
Виж целия пост
# 58
Побутвам темичката с една от последните ми торти. Поринцип не харесваме фондан и това ми е 2-3 опит с фондан. Жал ми е да купувам нещо, което после само чопля с виличката. На снимката бръчките около устата изглеждат много тъмни, в действителност не бяха чак толкова зле. И ушите му клепнаха  Laughing, но човекът, за когото беше предназначена, толкова се зарадва, че не го интересуваха едни клепнали уши  Grinning. Не знам личи ли си кое е това човече  Mr. Green.

Виж целия пост
# 59
chrissy личи си мила/Йода/,добре се е получил.Трудна торта за опита ти с фондан

Аз да си покажа една тортичка,която ми е много на сърце,не е перфектна,но човека за който я правих е направи специална за мен





Сега съм се заела в правенето на фигурки от фондан,винаги ме е било страх от тях Simple Smile вече направих няколко,естествено не чак толкова сполучливи колкото ми се искаше,но при следващ опит ще знам какво правя.И няколко от тях
Скрит текст:
      
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия