Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 137

  • 128 243
  • 737
# 555
ani_dмисля че ще стане добре измазана с маслен крем с бял шоколад
Ами жълтеенето от шоколада???
Виж целия пост
# 556
ani_dмисля че ще стане добре измазана с маслен крем с бял шоколад
Ами жълтеенето от шоколада???
Не жълтее толкова според мен .Средата на месеца ще правя с такова измазване ако не ти е късно ще я кача дача.
Скрит текст:
ако искаш да пробваш крема 120гр бял шоколад .50мл сметана 250гр масло.250гр пудра захар.
Виж целия пост
# 557
ani_dмисля че ще стане добре измазана с маслен крем с бял шоколад
Ами жълтеенето от шоколада???
Не жълтее толкова според мен .Средата на месеца ще правя с такова измазване ако не ти е късно ще я кача дача.
Скрит текст:
ако искаш да пробваш крема 120гр бял шоколад .50мл сметана 250гр масло.250гр пудра захар.
Пробвах с шоколада белия на Лидл. Жълтее си и то доста, отгоре на всичко като сложих синя боя, стана зелено. Така, че със сигурност променя и цвета на боите. Пробвах да изсветля с бяла боя и определено се получава, така че може би това ще е варианта за бялото. Друго не се сещам.
Виж целия пост
# 558
Ани,  Hug

Тортата много даже ще стане хубава с фонданови цветя, но ще ти трябват и множество малки, за пълнеж Разбира се, можеш да направиш голямо количество листенца, евентуални по-малко наситени на цвят, за да не контрастират твърде много спрямо общата маса. Както и да ги шприцоваш направо на място, докато монтираш останалата ботаника  Grinning

А ако решиш да опиташ с крем, би могла да избираш: обикновен маслен, меренгов маслен или само меренгов, т.е. не айсинг, а белтъци, разбити с горещ захарен сироп.
Оставяш си направените цветя да се стегнат някъде на студено преди да ги монтираш.

Много ми е драго като виждам аватара ти, последната година ми е най-любим аромат  Heart Eyes
Виж целия пост
# 559
Привет и от мен,не съм се разписвала от доста време.Не ,че нямам желание,но времето все не ми достига  ooooh!

pum_pall аз много харесвам високи торти и всеки път си патя от това.Все още ми е трудно да покривам торта с фондан

И да си покажа последната торта,която работих с голямо желание,въпреки,че накрая не се получи така като си я представях  Grinning









а ето и подложката без тортата/според мен най добрата част от тортата/



Виж целия пост
# 560
 Heart Eyes Heart EyesСтрахотна е,tuti,голяма красота!!!Може ли да попитам с какъв фондан е покрита?Много интересен цвят,много наситен.Или ефекта е постигнат с боички?
Виж целия пост
# 561
Тути, страхотна е, подложката е наистина №1.

Нелка, благодаря , скъпа, ще видя какви ще ги сътворя.
Виж целия пост
# 562
Благодаря ви момичета  Heart Eyes

pum_pall ползвам фондан на FO ,купувам го от RoCake. Цветовата гама е голяма,този съм го дъстнала с малко златна боя
Виж целия пост
# 563
Благодаря ви момичета  Heart Eyes

pum_pall ползвам фондан на FO ,купувам го от RoCake. Цветовата гама е голяма,този съм го дъстнала с малко златна боя
Тути, фърст клас ли купуваш или обикновения на Фо
Виж целия пост
# 564
Пумпалче, благодаря! bouquet Много добре ти се е получила тортата! А покрай коментарите за нея, научих и доста, примерно за подложката ми беше доста полезно. Simple Smile

 tuty1, и твоята торта е страхотна, особено подложката!

Моята дъщеря искала златна торта  Shocked. Като че ли не съм попадала на такава детска, която и да съм в състояние да направя. И да ви попитам с какви бои се прави така златна? Гледала съм клипове и ползват някаква на прах, разредена с вода може би и с четка оцветяват.
Виж целия пост
# 565
tuti bouquet,маймунче bouquet ! Simple Smile

Маймунче,аз съм правила златна коронка от бял фондан,който оцветих с това : http://sladkatakushta.com/fondani-i-ocvetiteli/ocvetiteli/sprei- … atna-glazura.html
Бях си взела и такова : http://sladkatakushta.com/fondani-i-ocvetiteli/ocvetiteli/prahoo … to-5-5-grama.html и един златен брокат,но най-много ми хареса спрея,защото бързо оцвети цялата повърхност.Броката почти не залепна,не ми хареса..

За по-фини детайли предполагам,че е по-добре само с дъст.
Спрея пише,че е ядлив.Ако ще си взимаш брокат някои са неядливи!

Аз знам,че гел-боичките се разреждат със спирт(алкохол),такава боя,каквато споменаваш ти не съм виждала да разтварят newsm78
Виж целия пост
# 566
Благодаря, Пумпалче! bouquet Точно с такава прахообразна боя го правеха, само че слагаха и вода (предполагам). Ще видя тук какво предлагат и още клипове ще погледна.
Виж целия пост
# 567
Маймунче , бих споменала въздушната четка като най-удачния вариант, но знам, че не всеки разполага с такава.

Златният прах се смесва с алкохол (водка). Вода няма да му навреди, но за разлика от другите сухи бои, металиците имат най-добър ефект заедно със спирт.
Разбира се, продава се и специален за тази цел (и за други  Mr. Green) Rejuvenator Spirit.

„Истинско“ злато, за жалост, се получава само с неядливи прахове.
Е, естествено и с листчета 24-каратово злато, но сега не говорим за това Blush
Виж целия пост
# 568
Здравейте, искам да се присъединя към вашата група. От 7 години се занимаваме с ресторантьорство, но от скоро започнахме да правим и торти за нашите клиенти. Имам огромна мотивация Simple Smile и мисля да изчета всичките теми....незнам колко месеца ще са ми необходими обаче Joy
Искам да попитам нещо конкретно, което ме вълнува..
Имаме комплект с гелови боички AmeriKolor и няколко цвята прахообразни бои от фирма Алимко.
Трябва да направим торта която да е с ярки цветове- да е шарена, цветна... С геловите боички не сме постигали такъв цвят. Посъветвайте ме какви боички да взема за да постигнем такива цветове- жълто, светло зелено.....
Виж целия пост
# 569
Ванита, привет и добре дошла!  Hug
За жалост, темата е на апаратно дишане, но ти на първо време няма да го усетиш, защото имаш всичко изписано досега за преглеждане.  Simple Smile

По въпроса ти: тъкмо с гелови бои се постига ярко оцветяване. Но трябва да имаш предвид, че някои от цветовете на АК са само за декоративни цели, а не за ползване в продукт за консумация.

Със сухи оцветители може също да се получи известен ефект, но с тях техниката е съвсем друга и при известни условия - неприложима. За равномерно оцветяване с тях на цяла торта обаче не може да става дума.
Не говоря за конкретната марка, тя не ми е позната. Ако са сухи бои, които се разтварят в малко течност и с тях се оцветява нацяло фонданът, този метод не съм ползвала. Мисля, че преди време момичетата тук бяха работили по този начин.

Последният вариант, който дава особено добър ефект, е въздушната четка.

И, разбира се, фондан, купен фабрично оцветен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия