Идейки за сосове/дресинг за свежи зеленчуци, салати и зеленчуци на пара?

  • 15 753
  • 50
# 15
И аз да се включа, понеже се старая да бъда веган доколкото мога, правя си сос от кашу - накисвам си кашуто за няколко часа, после с лимон, копър, сол,чесън и зехтин разбивам в нутрибулета и става като нормален чеснов сос. Ако искам да е по-гъст добавям брашно от елда една лъжичка, чудно става  chef А иначе много бих искала рецепта за сос, който да е по-различен от типичните зехтин,лимон и сол или чеснов сос...  newsm78
Виж целия пост
# 16
Сещам се сега по повод дресингите за раличните олиа от различни семки - при нас се тачи това от тиквени семки, към него балсамико или балсамова редукция и сол. Мнооого ги харесваме салатите така.

Специалните олиа имат толкова силен аромат, че просто няма нужда от други "добавки".
Виж целия пост
# 17
А иначе много бих искала рецепта за сос, който да е по-различен от типичните зехтин,лимон и сол или чеснов сос...  newsm78

Lara F пробвай този който написах с тахан, мед, оцет, тамари сос и чесън. Стана много хубав и го пробвах със спринг ролс направени от оризова кора в която увих свежи зеленчуци. Ако си веган - много ще ти хареса

Виж целия пост
# 18
А иначе много бих искала рецепта за сос, който да е по-различен от типичните зехтин,лимон и сол или чеснов сос...  newsm78

Lara F пробвай този който написах с тахан, мед, оцет, тамари сос и чесън. Стана много хубав и го пробвах със спринг ролс направени от оризова кора в която увих свежи зеленчуци. Ако си веган - много ще ти хареса



Eхааааа, това изглежда перфектно! Имам вкъщи и тахан и всичко, ще го пробвам Simple Smile  bouquet
Виж целия пост
# 19
Сетих се един дресинг за мариновани моркови - по баровете ги сервират като мезе за водка. Но и без водка стават чудесни. Та дресингът е:
сокът от 1 лимон
1-2 с.л. сос от маслини (водата от буркан зелени маслини)
няколко капки табаско
1-2 ч.л. вегета
Морковите се нарязват на тънки пръчици, като солети. Слагат се в шейкър или буркан. Заливат се със соса, разклаща се хубаво да се напоят и се държат в хладилник. Хубаво е да постоят час-два преди да се ядат, за да се овкусят добре. Могат да стоят в тази марината спокойно 2-3 дни.
Виж целия пост
# 20
А дали ще подхожда и на краставица и червена чушка. В петък ще имам гости и мисля да сервирам на солети моркови, краставица и червена чушка, но много се чудех как трайно да ги овкуся, а не да са само "близнати" повърхностно.
Да не е само спам, обожавам пасирано авокадо, заквасена сметана, синьо сирене, мед, соев сос и подправки за дип на чипс. Поливам си и зелените салати. Особено на руколата придава много приятен вкус.
Пестото ми е фаворит. Някой пита на какво друго да го прилага - върху гриловано пилешко, на пилешко руло със сирена и сушени домати също много се харесва вкъщи. Това е едно от малкото изчанчени неща, които ядат Simple Smile На сандвичи също съм си слагала, но аз мога и с лъжица да го ям  Embarassed
Предложете как да употребя едри каперси. Дребните имат доста по-фин вкус и си ги ям на салати, обаче тия едрите никак не ми харесаха на вкус.
Виж целия пост
# 21
С краставица със сигурност ще е добре. За чушката не съм сигурна, трябва да се опита. Пробвай.
Виж целия пост
# 22
Едрите каперси съм слагала нарязани на филийки във салата, както и за пълнеж на месо.
Виж целия пост
# 23
мед, горчица, балсамико и зехтин - равни части. Уникален е за салати, само него ползвам  Peace
Виж целия пост
# 24
Соев сос, маджун, оцет. Става сладко-кисел, гъст сос - за месо, някои салати /с меки сирена/ и за китайско.
Виж целия пост
# 25
Чеснов дресинг:
Олио и оцет (аз ползвам бяло балсамико)  в съотношение 3:1 и няколко скилидки чесън и сол. Пасира се до хомогенизиране.
Ползвам го само за една салата от 3 вида зеле( бяло, червено и карфиол) с моркови и настъргана краставица и магданоз или кервиз.
Виж целия пост
# 26
 chef
Виж целия пост
# 27
Соев сос, маджун, оцет. Става сладко-кисел, гъст сос - за месо, някои салати /с меки сирена/ и за китайско.
Какво е маджун?  newsm78
Виж целия пост
# 28
Соев сос, маджун, оцет. Става сладко-кисел, гъст сос - за месо, някои салати /с меки сирена/ и за китайско.
Какво е маджун?  newsm78

И аз това щях да питам  Grinning
Виж целия пост
# 29
Аз слагам 2-3 капки соев сос в чесновия сос (кисело мляко,майонеза и чесън) . Прави вкуса някак си по-балансиран.Едни руснаци го правеха така,само че техния чеснов сос беше със заквасена сметана.Беше страхотно допълнение към скариди.

Аз много харесвам дресинга на салата Фитнес в Хепи - някой ако знае от какво е,моля,нека сподели  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия