Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 61 700
  • 730
# 705
Имам 100 мл. Сладкарска сметана. Някакви предложения да ми дадете.
Всякаш ми се иска шоколадов мус, но все намирам рецепти с повече сметана.
Виж целия пост
# 706
Всякаш ми се иска шоколадов мус, но все намирам рецепти с повече сметана.
А защо не редуцираш някоя рецепта, която ти харесва от нета.  Simple Smile
Виж целия пост
# 707
Имам доста кашкавал и търся предложения за някаква вечеря с него........

Кашкавал на фурна
Виж целия пост
# 708
Здравейте
обичам да готвя домашни гозби /едно от хобитата ми/ , но ми харесва и да пробвам нови рецепти - опитани някъде или видяни по телевизията или   ... та преди време опитах - султанска бохча - дебели кори с пълнеж  задушен от кайма/ ситно кълцано месо, гъби , кисели краставички/ грах, доматен сос-  запечени на фурна   .. Хареса ми и пробвах да го сготвя - не се получи - нещо много сухо стана , а   колежката се премести в Германия и няма как да я питам ... някой да помогне със съвет
Виж целия пост
# 709
tky, я виж това дали ще ти свърши работа, макар че ястието е с друго име.
Виж целия пост
# 710
Имам доста кашкавал и търся предложения за някаква вечеря с него........

Кашкавал на фурна

С риск да бъда нахална  / нова съм в темата а и започнах с питане  Embarassed / бих предложила малка корекция - така както ние я харесваме -  към кашкавалът , се  добавят  яйцата  и вместо прясно мляко - слагам кисело мляко 1/2 коф - няма нужда от брашно -
Виж целия пост
# 711
tky, я виж това дали ще ти свърши работа, макар че ястието е с друго име.
явно това което съм опитала е същото но естествено след корекция от страна на готвача .. и беше много вкусно / аз съм си спестила бешамела - т.е заместих го с малко кашкавал - но явно недостатъчно /

2в1 smile3525
Виж целия пост
# 712
Здравейте!
Питане за торта "Червено кадифе" имам.
Ако червения цвят се направи от цвекло има ли шанс цвета да не стане толкова
наситен и съответно да се загуби ефекта. А за вкуса на блата ако е с цвекло....
Благодаря

За да се получи подобен цвят с цвекло, трябва да се добави голямо количество (например 2 глави), което означава, че си трябва направо нова рецепта/съотношение на продуктите. 

Един вариант: http://chopperqueen.blogspot.bg/2013/12/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 713
 6tastliva, Жоро почина преди 2 години...........

Имам доста кашкавал и търся предложения за някаква вечеря с него,  освен паниран. Мисля си в пергамент,но никога не съм правила и не знам дали няма да се разтопи и да стане едно нищо? Някакви други идеи?
  

комбинирам кашкавал в пергамент с други сирена и много добре се получава http://pep-4o.blogspot.bg/2011/06/blog-post_24.html + резен домат за подложка в повечето случаи, когато пека пакетите на тигана.
освен това - кашкавалени кюфтенца http://pep-4o.blogspot.bg/2014/06/blog-post.html
Виж целия пост
# 714
Здравейте!
Питане за торта "Червено кадифе" имам.
Ако червения цвят се направи от цвекло има ли шанс цвета да не стане толкова
наситен и съответно да се загуби ефекта. А за вкуса на блата ако е с цвекло....
Благодаря
Това е една разкошна торта, правила съм я. Няма как да се получи с цвекло, но ако искаш да я развалиш вкусово, направи я.
Виж целия пост
# 715
Марчева, Ваня, благодаря за отговора.
 newsm78 Аз си мислех, че оригиналния вариант е с
цвекло. Значи ще си действам с боята.
Виж целия пост
# 716
6tastliva, Жоро почина преди 2 години...........

Имам доста кашкавал и търся предложения за някаква вечеря с него,  освен паниран. Мисля си в пергамент,но никога не съм правила и не знам дали няма да се разтопи и да стане едно нищо? Някакви други идеи?
  

комбинирам кашкавал в пергамент с други сирена и много добре се получава http://pep-4o.blogspot.bg/2011/06/blog-post_24.html + резен домат за подложка в повечето случаи, когато пека пакетите на тигана.
освен това - кашкавалени кюфтенца http://pep-4o.blogspot.bg/2014/06/blog-post.html

Нямам други сирена в момента, ще сложа само кашкавал, домат и чушка. Значи 8 мин стигат, за да стане готово? А на колко градуса и на кое ниво във фурната?
Виж целия пост
# 717
на средата, на силна фурна (250*), за да може бързо да се изпече, вместо да се разтапя вътре  Peace
Виж целия пост
# 718
Ех,късно прочетох Simple Smile пуснах го на 180 за около12мин и се е разтопил. Трябваше поне 1 филия да сложа отдолу,да стане като сандвич Simple Smile)
Виж целия пост
# 719
ти пак можеш да го извадиш на филия, да поеме мазнината  Wink ако не е късно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия