МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 61-ва ТЕМА

  • 118 754
  • 756
# 735
Защо хляба става ронлив?
Малко му е мазнината, слагай повече - двойна доза.
Благодаря!
Виж целия пост
# 736
Дай рецептата за козунака, моля!

Само,ако ми кажеш защо когато вадя хляба е с твърда коричка отгоре,а след 5 мин.(не го покривам с нищо,веднага го вадя) вече коричката е омекнала?  Wink Laughing
И при теб ли е така? Sad

Ето рецептата, но направих половин доза. Цялата смятам, че ще е прекалено!  Naughty
http://kulinarenelixir.blogspot.co.uk/2012/04/blog-post_05.html?m=1


Виж целия пост
# 737
По рецептата на Еликсир правя и аз козунак от години и става разкошен. Освен това се запазва мек по-дълго време в сравнение с традиционния.
Но аз меся в машината, плета и втасвам и пека във фурната.
Виж целия пост
# 738
Нелката, нямам проблем с омекване на коричката, пека на средна степен, напоследък използвам 5 часовата програма. Да не би да слагаш много мазнина и кората на хляба като цяло да ти е тънка? Веднага ли вадиш от хлебопекарната след сигнала?
Благодаря за рецептата, на коя програма правиш козунака и в пекарната ли го печеш? Извинявам се за мързеливите си въпроси, но прибраният ми мъж е подредил някъде книжката ми с рецепти и я карам по памет, а козунак никога не съм правила. Сега прочетох, че рецептата е за бърза програма, ще се пробвам с нея  bouquet !
Виж целия пост
# 739
Виж имаш ли програма за сладък хляб. Козуначеното тесто е тежко и мазно и програмата за бърз хляб може да не е най-удачна. Програмата за пълнозърнест хляб също е с по-дълго втасване.
Виж целия пост
# 740
 В предишни теми най-често се спрягаше програмата за френски хляб като най-удачна за месенето на козунаци.
Виж целия пост
# 741
За козунак най - удачна е програма за кекс/сладък хляб/панетоне. При френския хляб състава на тестото е коренно различен.
Виж целия пост
# 742
Да ви питам - след като съм отворила сухата мая /на д-р Йоткер/, мога ли 2 дни след това да я доупотребя или да я хвърлям?
Виж целия пост
# 743
Да , можеш.  Peace
Виж целия пост
# 744
Добро утро и благодаря ви за съвета относно покупката на хлебопекарна Hug Сдобих се официално с Tefal PF350138. Иска ми се тези дни да я пробвам и моля за идея с какъв хляб да стартирам. Бях чела, че е добре да започна с бях хляб и моля да споделите по рецепта от книжката ли да бъде или някоя вече сигурна и изпитана от вас, коя програма да използвам? Също срещнах мнения, че брашното на София Мел със син етикет е добро, маята на Йоткер....
Ще съм благодарна да окажете помощ, за да сефтосам с успех от първия път, макар да знам, че е почти невероятно да се справя...  Crazy Wink
Виж целия пост
# 745
Аз за козунак първо пускам на бързата програма, за да се подгреят продуктите и когато спре да меси пускам на тесто, пак докато меси. Спирам и отново пускам на тесто до края. за да втаса. Вадя тестото, слагам плънка, сплитам, втасва още веднъж и пека във фурната. Правила съм и аз по рецепта на Еликсир, но май не този със заквасената сметана.
Виж целия пост
# 746
Nelkata76, малко глупав въпрос ще ти задам, но какво да се прави  Mr. Green как раздели 3-те яйца, за да направиш половин доза? Със 750 гр брашно и милиграмите ще се справя някак с помощта на везната, но яйцата се чудя как да разделя  newsm78 Ще се раздвам да споделиш твоят опит Simple Smile
Виж целия пост
# 747
Nelkata76, малко глупав въпрос ще ти задам, но какво да се прави  Mr. Green как раздели 3-те яйца, за да направиш половин доза? Със 750 гр брашно и милиграмите ще се справя някак с помощта на везната, но яйцата се чудя как да разделя  newsm78 Ще се раздвам да споделиш твоят опит Simple Smile
Ползваш 2 яйца, на едното само жълтъка, а белтъка за намазване. Може да се промени малко количеството на брашното, но и 3 да са яйцата пак зависи от големината им и от самото брашно
Виж целия пост
# 748
Nelkata76, малко глупав въпрос ще ти задам, но какво да се прави  Mr. Green как раздели 3-те яйца, за да направиш половин доза? Със 750 гр брашно и милиграмите ще се справя някак с помощта на везната, но яйцата се чудя как да разделя  newsm78 Ще се раздвам да споделиш твоят опит Simple Smile
Ползваш 2 яйца, на едното само жълтъка, а белтъка за намазване. Може да се промени малко количеството на брашното, но и 3 да са яйцата пак зависи от големината им и от самото брашно
Това правя и аз. И пак си следя тестото - да е стегнато, гладко и еластично. Не мисли, че като сложиш определените грамове продукти, всичко свършва. Нерядко пак се оказва нужно да се добави нещо.
Друг трик, който ползвам е, че слагам само половината мазнина, а другата половина добавям с лъжица по време на местенето - слагам лъжица мазнина, изчакам да поеме и слагам следващата. Така стават по-хубави конци.
Виж целия пост
# 749
Благодаря, ще пробвам както е казала verabel и със сигурност ще си наблюдавам тестото. Това с добавянето на мазнината на части и аз го знам (от месенето на ръка) и мисля да си го приложа и в случая с машината, но благодаря за съвета  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия