Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 862
  • 721
# 345
Здравейте, момичета! Христос воскресе! Имам едно питане - събраха ни се у дома неочаквано много варени боядисани яйца. Над 30 са, за уточнение. Какво са ги направя?
Виж целия пост
# 346
За да не спамя повече, ще помоля за изпитана рецепта с домашен заек в гювеч.
Виж целия пост
# 347
Здравейте, момичета! Христос воскресе! Имам едно питане - събраха ни се у дома неочаквано много варени боядисани яйца. Над 30 са, за уточнение. Какво са ги направя?
Любимата вкъщи яйчена салата
4-5 варени яйца
1 оп. майонеза
2-3 суп.л. кисело мляко
сил и черен пипер, малко лимонов сок
Яйцата се нарязват на ситно, объркват се с останалите продукти и се овкусява на вкус. Ако е прекалено майонезено, добавете повече кисело мляко. Добре е да е по-гъсто, за да не стане много течна салатата.
Виж целия пост
# 348
Аз ги стържа със сирене,не много солено и става за мазане на филии за закуска,това е друг вариант.Може  и малко чер пипер.
Виж целия пост
# 349
Ето още един интересен вариант.

http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.bg/2014/06/blog-post_25.html
Виж целия пост
# 350
Здравейте,
вчера купих цяло пиле и една бутилка бира с идеята да го нанижа на нея и да го пека. Мисля, че И–Пейч беше пускал видео как се прави, намерих го, но в нета четох различни неща - половин бира + доливане с вода; цяла бира...
Вие как сте го правили? И трябва ли да извира течност от бутилката? Градусите сигурно трябва да са високи...  Rolling Eyes
Отдолу в тавичката може ли да сложа картофки и гъбки с масло? За картофи четох, че се слагат, но за гъбите се чудя...

И друго питане - преди време бях взела смес за хлебопекарна, ей така за проба. Не ни хареса и я забравих в шкафа. Вчера случайно се сетих, но са минали повече от 3-4 месеца /а на нея пише да се ползва до 3 месеца от отварянето й/. И понеже е със слънчогледови семки, няма как да я мина през ситото, предполагам, че няма да е проблем да слагам по 2-3 супени лъжици към моите си продукти, едва ли се е развалила, нали?
Виж целия пост
# 351
Здравейте, момичета! Христос воскресе! Имам едно питане - събраха ни се у дома неочаквано много варени боядисани яйца. Над 30 са, за уточнение. Какво са ги направя?

Може и този пастет да опиташ- http://www.supichka.com/2014/04/pastet-ot-vareni-yaytsa.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=94677
Виж целия пост
# 352
Дайте ми идея какво да направя с един голям козунак, някоя лесна рецепта за козуначена торта, или нещо друго, което мога да направя с него.
Виж целия пост
# 353
Дайте ми идея какво да направя с един голям козунак, някоя лесна рецепта за козуначена торта, или нещо друго, което мога да направя с него.
Кодрит кадир с основа от козунак...иначе казано торта с крем карамел Simple Smile
Виж целия пост
# 354
... Вчера случайно се сетих, но са минали повече от 3-4 месеца /а на нея пише да се ползва до 3 месеца от отварянето й/. И понеже е със слънчогледови семки, няма как да я мина през ситото, предполагам, че няма да е проблем да слагам по 2-3 супени лъжици към моите си продукти, едва ли се е развалила, нали?
Aко не мирише на гранясало точно от семките, нищо ѝ няма на сместа.  Но пък можеш и да преситиш, за да влезе въздух, пък после можеш да върнеш и едрите частици или да отстраниш, което желаеш от тях.
    Пиле на бутилка не съм пекла... обаче печено пиле с картофи и бира мнооого обичам.  Grinning

Дайте ми идея какво да направя с един голям козунак, някоя лесна рецепта за козуначена торта, или нещо друго, което мога да направя с него.
Ползвай козунака за блат на торта, която си харесваш и готово.
Иначе и панирани филии стават с него.  
Както и крем карамелената торта, която Ала-Бала е споменала.
Виж целия пост
# 355
Здравейте, момичета! Христос воскресе! Имам едно питане - събраха ни се у дома неочаквано много варени боядисани яйца. Над 30 са, за уточнение. Какво са ги направя?

ето няколко предложения за останали яйца http://pep-4o.blogspot.bg/2013/05/blog-post_6.html
Виж целия пост
# 356
6tastliva  никога не бях правила такова пиле, но ММ гледа наскоро черешката на тортата и като се нави да не повярваш ... за толкова години брак  Embarassed освен гювече "фантазия по мъжки" друго не бе правил.Както и да е , той купи една бира 500гр/ защото от 300гр трябваше да вземе 6 бр /взе едно бурканче от лютеница от тези към 300 гр - напълни го с бира . През това време аз измих пилето намазах го с масло и го наръсих го със сол, червен пипер и чер пипер и той го сложи да седне на бурканчето и във фурната - пекох го на около 180о съм час  и 15-20 мин / пилето бе към 1,2кг/ ... Стана убиец на вкус
Виж целия пост
# 357
Здравейте,
вчера купих цяло пиле и една бутилка бира с идеята да го нанижа на нея и да го пека. Мисля, че И–Пейч беше пускал видео как се прави, намерих го, но в нета четох различни неща - половин бира + доливане с вода; цяла бира...
Вие как сте го правили? И трябва ли да извира течност от бутилката? Градусите сигурно трябва да са високи...  Rolling Eyes
Отдолу в тавичката може ли да сложа картофки и гъбки с масло? За картофи четох, че се слагат, но за гъбите се чудя...

.....................................................................................

Да не се повтарям http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=868542.msg31661201#msg31661201
Виж целия пост
# 358
Здравейте милички  Flutter . Моля за помощ,във този епизод на маша и мечока https://m.youtube.com/watch?v=x1fe8-Qli9E Мечока и пандата правят тесто,разстачат го на много тънко и го режат на кръгчета,след това им слагат кайма и ги усукват и варят.Въпросът ми е как се нарича това което готвят?Търсих равиоли,но те не приличат на това.
Виж целия пост
# 359

Руснаците правят пелмени ако е нещо такова
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия