Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 847
  • 721
Хайде нова тема!
 
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА
Юбилейна ЧАСТ 100

 
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата  Hug
Аз пак да попитам за идея за телешки ребра.
Виж целия пост
# 2
мажа с подправки, марината някаква любима за месо и пека в плик  Peace
Виж целия пост
# 3
Пепчо, на какви градуси печеш? И цялото парче ли да сложа или да нарежа на малки?
Виж целия пост
# 4
Пепчо, на какви градуси печеш? И цялото парче ли да сложа или да нарежа на малки?

правила съм само веднъж по следния начин - нарязах ребрата на късове по 2 бр - наръсих ги с подправки и ги ментах в  намазнена тава - долях червено вино и вода  до средата на тавичката , завих с фолио и пеках доста към 2 часа на по ниска фурна, след това  махнах фолиото и лекичко запекох
Виж целия пост
# 5
дайте идеи и рецепти за дребни Великденски сладки!
Виж целия пост
# 6
дайте идеи и рецепти за дребни Великденски сладки!
Курабийки с великденски формички направени. Simple Smile

клик за рецептата

Виж целия пост
# 7
дайте идеи и рецепти за дребни Великденски сладки!

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/04/blog-post_5825.html
Виж целия пост
# 8
Да взема и аз да пробвам сладки...и козунак.Разпечатах рецепта като за начинаещ Wink
Виж целия пост
# 9
Ух, пропуснах последните 2/3 от старата тема, че много ми се насъбра да организирам и координирам, та време за форум нямаше...

За телешки ребра - не съм видяла въпроса в старата тема, но попринцип ние телешкото го харесваме, приготвено в гювеча.
Филетата не влизат в тази категория, де.
Виж целия пост
# 10
 bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
Виж целия пост
# 11
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?
Виж целия пост
# 12
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?
Виж целия пост
# 13
Овкусила съм свинска плешка около 1 кг..
По рецепта 2 кг. и се пече около 2 ,5 часа на 150гр.,за моето колко време да пека?
Виж целия пост
# 14
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?

Би трябвало да се желира. За това количество крем е напълно достатъчно 1 пакетче желатин - 10 г . Ако може да опишете технологията на приготвяне, за да дискутираме къде е проблемът. В срока на годност ли е желатина?
Скрит текст:
bouquet За темата  Hug

На 500 мл. крем-нишесте разтворих и сложих 1 пакетче желатин на д-р Йоткер. И не се желира. За какво количество крем е едно такова стандартно пакетче желатин?
за 500 мл течност е така че би трябвало да стане. Да не би да си го загряла твърде силно?

Първо сложих желатина в около 150 мл. студена вода да се разтваря. Постоя известно време. Започнах да правя крема и като беше почти готов сложих желатина на водна баня да се загрее, за да се разтвори добре. И като се избистри го налях към горещия крем /т.е. и двете смеси бяха горещи/. Къде съм сгрешила?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия