Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 862
  • 721
# 360
Благодаря ти много,отдавна се чудя и ми се яде.Това е

Руснаците правят пелмени ако е нещо такова
Виж целия пост
# 361
ето и постъпкова рецептата как се правят http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,478.0.html
Виж целия пост
# 362
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 363
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
В доста блогове има, ето на това попаднах:
http://uhaena.blogspot.bg/2014/09/blog-post_19.html
Виж целия пост
# 364
. имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка,
velikova1, не съм попадала на такова.
Но пък си мисля, ако човек е начинаещ защо му е толкова теория (конкретно в случая с направата на домашен хляб), няма ли да се обърка повече и дори да се откаже...  Thinking
Линка, който е дала Ала-Бала (и при мен има подобен...), мисля е по-добър за начало, пък после ще чете повече... ще имаш отсрочка за намирането на статията/публикацията  Mr. Green
Но "видове" са най-вече според "съставките", а и "технологиите" у дома не са много...  Simple Smile
Виж целия пост
# 365
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
За този хляб искаш ли рецепта. Жесток е! Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.
Виж целия пост
# 366
Благодаря ви, момичета.
Не търся конкретна рецепта, това беше публикация, в която се обясняваше как влияе всяка съставка, която влагаме в хляба... абе явно ще попадна пак на нея случайно, когато не ми трябва вече.
Реших да питам, защото бг мама знае всичко. Simple Smile
Виж целия пост
# 367
Все си мисля, че съм чела подобна публикация. Логично ми се струва да е било в блога на Йоана Петрова. Дано да открия.
Виж целия пост
# 368
Благодаря за отговорите - ИПейч, Морена.  bouquet
Прочетох пак подробно линка, който пусна, ИПейч.
Направих всичко така, но моята бира така и не извираше и не поливаше пилето.  Rolling Eyes
Учудвам се защо. Усилих даже градусите до 250' на вентилатор и не, излизаха мехурчета, вреше бирата, но не се пенеше и не излизаше...
Нищо, де, пак стана супер. На моменти аз го поливах. Не стана сухо, а много сочно, хареса ни. Сложих гъбки и картофки с масло.
Единствено другия път бих сложила вода в шишето, така или иначе бирета не си свърши работата, а само я изхабихме.  Laughing
Виж целия пост
# 369

За този хляб искаш ли рецепта. Жесток е! Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.

Напиши рецептата да се пробвам. Много съм зле аз с тестата. Имам огромно желание да замеся хляб, но уви никога не ми се получава. Само дано не е "брашно колкото поеме", че на мен ми поема големи количества. Mr. Green
Виж целия пост
# 370
Благодаря за отговорите - ИПейч, Морена.  bouquet
Прочетох пак подробно линка, който пусна, ИПейч.
Направих всичко така, но моята бира така и не извираше и не поливаше пилето.  Rolling Eyes
Учудвам се защо. Усилих даже градусите до 250' на вентилатор и не, излизаха мехурчета, вреше бирата, но не се пенеше и не излизаше...
Нищо, де, пак стана супер. На моменти аз го поливах. Не стана сухо, а много сочно, хареса ни. Сложих гъбки и картофки с масло.
Единствено другия път бих сложила вода в шишето, така или иначе бирета не си свърши работата, а само я изхабихме.  Laughing

Здравей! Радвам се,че все пак се е получило. Би ли ни описала по подробно цялата процедура.
В бутилката освен бира имаше ли и газирана вода? На колко градуса започна да печеш пилето?
Виж целия пост
# 371
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!

http://vanillka.com/2013/04/09/no-crumbs-bread/

http://ve-gea.blogspot.bg/2011/09/hliab-psomi.html
Виж целия пост
# 372
Марчева, направо давай рецептата. Все благинки показваш, а рецепта не даваш. Crossing Arms И мен ме заинтригува този мързелив хляб. Hug
Виж целия пост
# 373
Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.

Това ще да е хляб без месене, с много мокро/хидратирано тесто и 18-24 часово втасване.  Simple Smile
Душа, май ти рекоха, че блог ти трябва.  bouquet
Виж целия пост
# 374
Мисля да опека пилешко филе на тигана,но как да направя така,че да не стане сухо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия