Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 54 862
  • 721
# 375
Анчето...., можеш да го мариноваш предварително. Аз овкусявам с капка-две зехтин, малко сол и подправки по избор и слагам в тигана. Много бързо се сготвя и никога не е сухо.  Peace
Виж целия пост
# 376
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
За този хляб искаш ли рецепта. Жесток е! Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.


Аз искам рецептата  Embarassed   
много искам да направя такъв хрупкав хлеб,но не знам как да стане в обикн. фурна?
Виж целия пост
# 377
Мисля да опека пилешко филе на тигана,но как да направя така,че да не стане сухо?

Мариновай го предварително. На грил тиган ли ще го правиш?
По супена лъжица зехтин, бяло вино, чаена лъжица бял соев сос, чаена лъжица чесън на прах, 1/3 чаена лъжица прясно смлян чер пипер, по 2-3 щипки смлян кориандър и джинджифил.
Подправките могат да бъдат по твой вкус. Печеш по около 5 мин. от всяка страна на силен огън. От 9 степени нагревателен уред на 6- та пека. Това за половин кг пилешко филе.

Тук съм добавил малко смлян червен пипер.

Виж целия пост
# 378
Донесоха ми съвсем пресен агнешки комплект-бял, черен дроб, сърце, а също и черъвца. Част от нещата искам да замразя, та въпросът ми е - сурови или сварени е по-добре  да ги сложа във фризера.
Виж целия пост
# 379
Донесоха ми съвсем пресен агнешки комплект-бял, черен дроб, сърце, а също и черъвца. Част от нещата искам да замразя, та въпросът ми е - сурови или сварени е по-добре  да ги сложа във фризера.
Сварени и нарязани, после може директно агнешка чорба да направиш или да ги приготвиш с ориз.
Виж целия пост
# 380
Искам да си направя концентриран сироп от бъз,който после да се разрежда с вода-дайте рецепта?
Виж целия пост
# 381
Искам да си направя концентриран сироп от бъз,който после да се разрежда с вода-дайте рецепта?
http://pep-4o.blogspot.bg/2015/05/blog-post_19.html
Виж целия пост
# 382
Искам да си направя концентриран сироп от бъз,който после да се разрежда с вода-дайте рецепта?

Заповядай! /кликни на снимката за рецепта Simple Smile/

Виж целия пост
# 383
i_peych,не на грил тиган,а на обикновен. Peace А с капак ли да го пека?
Виж целия пост
# 384
Ала-бала, благодаря.   bouquet
Виж целия пост
# 385
i_peych,не на грил тиган,а на обикновен. Peace А с капак ли да го пека?

С незалепващо покритие ли е тиганът? Ако е такъв, със съвсем малко мазнина - 1 с.л., без капак на силна температура печеш. Хубаво да е по дълбок, че при печене на силна температура малко пръска от мазнината.
Ако ще я задушаваш, на умерена температура с капак и мазнина колкото да е покрила дъното.

Все пак зависи колко дебело е филето - оптимално около 1.5 см трябва да е. Не го боди с вилица или остър предмет по време на печенето. Обръщай с шпатула или щипки.
Виж целия пост
# 386
Благодаря, i_peych , adoration_ !

Отивам да го мариновам!  chef
Виж целия пост
# 387
Имаше една рецепта за сладки със сусамов тахан и яйце.
Много сполучливи се получаваха,като ореховки...но не си спомням дали се слагаше захар  newsm78
Виж целия пост
# 388
Здравейте,
преди време в един от кулинарните блогове имаше теоретични основи за месене на хляб у дома. Много добре бяха описани видове, съставки, технологии и т.н.
Искам да го пратя на една начинаеща приятелка, но не мога да го намеря. Някой дали може да помогне?
Благодаря предварително!
За този хляб искаш ли рецепта. Жесток е! Елементарен е за приготвяне, но е малко бавен защото трябва да втасва повечко време. Не се измесва с ръце , а само с лъжица се работи.


Аз искам рецептата  Embarassed  
много искам да направя такъв хрупкав хлеб,но не знам как да стане в обикн. фурна?
Марчето я нама още...
А аз тъкмо трябваше да правя хляб днес, та започнах и в последния момент реших да е такъв точно. Ето омесените продукти.  

Ще втасва около 2часа, после премeсвам леко с щапатула (може и с ръце - силно набрашнени, както и плота), оформям, втасва 1 час и пека на пекарска хартия и на загрята фурна и тава, на 220гр. за около 30мин.  
За по-дебела коричка се слага съд с вода във фурната.
Може да се пече под капак и без.
Тази ми е рецептата, но добавих повече вода в случая - http://morrennaa.blogspot.bg/2013/04/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 389
Здравейте, момичета! Христос воскресе! Имам едно питане - събраха ни се у дома неочаквано много варени боядисани яйца. Над 30 са, за уточнение. Какво са ги направя?

Направи си закуски
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия