"Неостаряващо" универсално тесто

  • 28 966
  • 135
# 15
Е не съм слагала 50 г мая, те нашите са по 42 г. Опитай го, много е вкусно и лесно се работи с него.
Виж целия пост
# 16
Вече извадих маста  Laughing

Със суха мая не си ли правила?
Виж целия пост
# 17
Мне, все с прясна. Но няма причина да не стане и със суха
Виж целия пост
# 18
Тестото е в хладилника. Като се изпече злощастният ми крокодил, почвам със сладките  Laughing
Виж целия пост
# 19
И моето е вече в хладилника Laughing ама мисля утре сутринта да направя нещо за закуска!
Някой правил ли е  кифли със сладко? Чудя се по колко сладко се слага и колко време да ги пека newsm78 ....
Виж целия пост
# 20
 Laughing

Аз направих проба. 5 сладки в една малка тавичка.
Погледни рецептите на Джемма. Правила е кремвиршки с тях.
Ще стават и слади и соленки.
Пече се 15-20 минути в предварително загрята фурна. Докато ги оформяш, фурната се грее и после - муш. И готово.
Мързелива работа. И вкусна.
Виж целия пост
# 21
Laughing

Аз направих проба. 5 сладки в една малка тавичка.
Погледни рецептите на Джемма. Правила е кремвиршки с тях.
Ще стават и слади и соленки.
Пече се 15-20 минути в предварително загрята фурна. Докато ги оформяш, фурната се грее и после - муш. И готово.
Мързелива работа. И вкусна.


На колко градуса ти е фурната? И къде са рецептите на Джема  Crazy
ООООХ луднах вече, малкия направо подлудя...нали ще го къпем скоро и ще спи та е крив крив! Та и аз бързам, защото трябва да ставам от РС-то...
Виж целия пост
# 22
Пуснах на 200 С.
Рецептата на Джемма е кремвирши в това тесто. Но ето линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg4582906#msg4582906
Виж целия пост
# 23
Пуснах на 200 С.
Рецептата на Джемма е кремвирши в това тесто. Но ето линк http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176696.msg4582906#msg4582906

БЛАГОДАРЯ ТИ МИЛИЧКА  Hug УТРЕ ПО НЯКОЕ ВРЕМЕ ЩЕ СЕ ВКЛЮЧА ДА ДОКЛАДВАМ РЕЗУЛТАТА

ОШЕ ВЕДНЪЖ БЛАГОДАРЯ  Heart Eyes
Виж целия пост
# 24
За нищо. Утре и аз най-вероятно ще докладвам. Пак  Laughing
Виж целия пост
# 25
Нямам пр.мляко в момента, а не ми се ходи до м-на  Blush. Дали ще се получи с вода  newsm78?
Виж целия пост
# 26
Не рискувай.
Днес някъде из руските сайтове мернах, да не се жали млякото.
Скокни набързо до магазина. Ще ти се отплати  Peace
Виж целия пост
# 27
Доста идеи какво да се опече от това тесто тук и тук
Общо взето всякакви чудесии стават  Crazy
Виж целия пост
# 28
Hug кифличките ми са готови! Направих полвината със сирене и другата полвина със сладко от малини! Срахотно тесто! Много са вкусни! Нямат вид малко... ама това на моите момчета няма да им направи кой знае колко голямо впечатление  Mr. Green
Но аз си мисля че друг път ако искам да направя нещо с това тесто май ще трябва да е двойна доза! Просто една доза няма да ни стигне само за закуска  Embarassed
И още нещо - май 200 гр. маргарин ми дойде в повече... другият път ще пробвам с по-малко...
От това тесто ще стане страхотна пица!!!
Виж целия пост
# 29
Права си. Пица с това тесто, особено от любителите на тънките блатове (каквато съм аз), ще бъде оценена по достойнство.
Не знам защо да ти е много мазнината. Аз сложих дори малко над 200 гр мас и ми се получи точно. 3 1/2 ч.ч. брашно (чашите пълни догоре, равни). Не съм пресявала брашното.
Направих пици-лодки. Разточих тестото тънко по дължина. Именно това, че се точи тъничко, го прави о доста икономично. Но си права, че като се развъртят домашните и всичко свършва. може да се направи и повечко. На мен обаче ми стигна, че и остана. Наложих вето, както се казва  Laughing
Оформих като лодки, които напълних с настърган кашкавал и кремвирш. Нямах гъби и други глезотийки. Това беше. Като за закуска стига. Но отгоре може да се чукне яйце. И да се направи сосче с кисело мляко, майонеза, чесън, сол и копър по желание. Или да се сложи кетчуп.
Не можах да снимам, че батерията на апарата се оказа изтощена.
Бях си скрила една сладка. Очакванията ми се потвърдиха. Днес е много по-хубава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия